שנת הלימודים האקדמית התחילה

שנת הלימודים האקדמית התחילה


והסטודנטים חוזרים לספסל הלימודים. מי מכם נמנה בינהם? יש כאן מישהו שהתחיל תואר השנה?

להיות סטודנט דורש התמודדות כלכלית לא קטנה. שכ"ל עולה, מגורים ומחייה עולים, נסיעות עולות ויש עוד ועוד הוצאות קטנות וקטנות פחות שביחד מצטברות לסכומים נאים. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על מקרה שנזקקים לשיעורים פרטיים, על בילויים ועוד. הדיווחים האחרונים מעידים שמצב התעסוקה בשוק משפיע גם על משרות הסטודנט, כך שסטודנטים רבים מוצאים את עצמם ללא עבודה, ולא רק בפריפריה, וזה כשסטודנטים נאלצים להיות בררנים על מנת שלא לפגוע בלימודיהם.

הסטודנטים שביננו - במה אתם עובדים? את עבודתכם מצאתם לפני תחילת הלימודים או במהלכם? יש לכם המלצות לסטודנטים חדשים וסטודנטים לעתיד בנושא?
 

neurotica

New member
אמנם בדיוק סיימתי

אבל אני יכולה לחלוק מנסיוני. והאמת שהפורום הפנה אותי לכיוון הנכון, ואם אני זוכרת נכון - אפילו את, מרצי.

במהלך רוב התואר שלי - החל מסוף שנה א', עד אמצע שנה ג' - עבדתי בקידות מכירות. זה הסתדר לי מצוין עם המערכת בשתי השנים האחרונות והיווה הכנסה צדדית די מועילה.
עדיין גרתי עם ההורים, והתחלתי את התואר עם חסכונות (לא מההורים) שממינו את הלימודים עצמם - אז הקד"מ סיפק בעיקר דמי ביזבוז.

בכל אופן, לדעתי - אם אין זמן לעבודה רצינית - זה פתרון מצוין.
 

lilo4

New member
אני עדיין לא יודעת מה יהיה איתי

אני לומדת המון שעות, 5 ימים בשבוע. למזלי אני גרה אצל ההורים, אבל אני בשאיפה לנסות ולעבוד אפילו כמה שעות בחודש בשביל שאני לא אצטרך לבקש מההורים גם דמי כיס. לי יש מזל שמצאתי עבודה בקלדנות, בשעות גמישות, אבל גם כאן אני עוד לא יודעת כ"כ איך זה יסתדר, ככל הנראה אני אוכל לעבוד רק בסופ"שים, ואז זה תלוי אם בכלל תהיה עבודה, ואם אני אוכל להיעזר ברכב של ההורים אחרת אין לי איך להגיע למשרד.
 
סטודנטית, אבל לא התחלתי היום...

הלו"ז שלנו קצת שונה משל המכללות האחרות.
היום חשבתי על זה שמחכה לי לילה לבן מיד אחרי שאני אסיים לעבוד (בחצות)- יש לי 3 פרוייקטים להגיש מחר, ואני סטודנטית עצלנית שדוחה דברים לרגע האחרון.
מצאתי את העבודה לפני שהתחלתי ללמוד, ויש לי גמישות מטורפת בעבודה בכל מה שקשור ללימודים, אבל עדיין יש מעט מדי שעות ביממה בשביל שאני אספיק גם לעבוד, גם ללמוד וגם לנהל חיים כלשהם בין לימודים לעבודה.
 

EdisonGirl

New member
א-ני מתחילה שנה ב' מחר

ועובדת, בטח שעובדת. אפילו כרגע אני במשרד
מצאתי את העבודה קצת לפני תחילת הלימודים בעזרתה האדיבה של...ך!

עבדתי קודם במקום אחר, שהוא מקום העבודה שהכי אהבתי בחיים שלי, אבל היות והלימודים מתקיימים 4 פעמים בשבוע ועוד זמן השקעה מעבר לזה... הייתי חייבת למצוא עבודה מסודרת, שסה"כ אני אוהבת אותה ונהנית בה רוב הזמן. המלצות? ממ.. לא יודעת, שאלו משהו
 
לא קלים חיי הסטודנט


בתואר הראשון עבדתי ב-4 עבודות במקביל כדי לשלם את שכר הלימוד + שכר דירה + חשבונות + כל מה שמסביב. כלכלתי את עצמי לבד, היה די מטורף מבחינת לו"ז, אבל אם רוצים- הכל אפשרי. הכל למעשה תלוי בתכנון נכון ובסדרי עדיפויות. ולמרות הלו"ז הצפוף שהיה לי- עדיין שמרתי על ציונים גבוהים.

אני עדיין סטודנטית, אם כי הפעם לתואר שני
מחר אני חוזרת ללימודים לשנה האחרונה.
החיים שלי טיפה יותר שפויים ממה שהיו בתקופת התואר הראשון (עובדת "רק" בעבודה אחת). אני לומדת יומיים בשבוע, יום פרקטיקום, ויומיים וחצי (=שישי) עובדת לפרנסתי. לשמחתי אני עובדת בעבודה שמאפשרת לי בחצי משרה להרוויח שכר מאווווד מכובד, מה שנותן לי יחסית ראש שקט, וביחד עם העבודה של בעלי אנחנו מצליחים לסגור את החודש.

ההמלצה שלי לסטודנטים לעתיד: מצאו עבודה טובה- גם אם היא משרה מלאה וממש לא מתאימה לסטודנטים. אני יכולה לספר שגם בתואר הראשון וגם בשני- כשנה לפני הלימודים התחלתי לעבוד במקום מעולה שממש לא רצה סטודנטים, והמשרה הייתה מלאה לגמרי, וכשהגיעה העת- מקומות העבודה העדיפו להתאים את עצמם אלי ולהשאיר אותי בחצי משרה. כמובן שזה ממש לא מובן מאיליו, ולא תמיד קורה.. במקרה שלי קיוויתי שבאמת ישאירו אותי בתנאים שלי, וזה אכן קרה.

שתהיה לכולנו שנה מצויינת!
 

vixen5287

New member
אני עובדת בבית מלון

מצאתי את העבודה כשהחלפתי מוסדות לימוד.
זאת עבודה במשמרות, שיכולות להתגמש בהתאם ללימודים.
ישנן גם משמרות לילה, לאלה שלא לומדים כל יום.

כרגע מחפשים אצלינו עובדים לפרטים ניתן לשלוח לי מסר

ידיעת אנגלית הינה דרישת חובה
 

birka

New member
סטודנטית...

עובדת כאופר- אחלה עבודה... שכר טוב, זמין, כולל הוצאות נלוות.

מלגות- חשוב ממש.
הימים שלי ארוכים ומגעילים- מ-8 עד 9 מחוץ לבית...

בנוסף- עושה הכל בשביל למצוא בייביסיטרים בשעות הלילה...
 
תפוז חיים בסרט, אבל ממש.

בעמוד הראשי הם כתבו "הסטודנטים מוכיחים שאפשר לשלב עבודה עם לימודים". ואפשר, בהחלט אפשר... רק שבסופו של דבר קורסים מזה.
עבר עלי לילה לבן כדי להשלים עבודות ללימודים, שבמהלכו ישנתי בקושי שעה וחצי, ואוטוטו אני נכנסת למשמרת עד חצות... חוזרת לישון (בתקווה) לכמה שעות ואז חוזרת למשמרת בוקר עד 16:00. אני מרגישה בתקופה האחרונה כמו זומבי... אני כל הזמן מתזזת בין הלימודים לעבודה ואפילו בעלי מתלונן שהוא בקושי רואה אותי.

קשה...
 
סטודנטית ותיקה באו"פ

עובדת במשרה מלאה כמזכירת מנכ"ל
סטודנטית באו"פ
מתנדבת במועצת הסטודנטים
ויש עוד כל מיני דברים.
שוכרת דירה עם שותפה.
לגבי הנושא הכלכלי, אין מה לעשות - מצטמצמים איפה שאפשר. למשל - אני לוקחת קורס אחד בסמסטר, כי אני לא עומדת בזה. לא נפשית ולא כלכלית.

האמת, כאשר חיפשתי עבודה, לקחתי סמסטר חופש מהלימודים. אחת הסיבות הייתה שלא היה לי מושג איפה אמצא את עצמי, מבחינת מקום עבודה.
כולם אמרו לי שזו טעות, שאני לא אחזור, שלא יהיה לי כוח וכל מיני.
היחידה שהאמינה לי ובי שאחזור ללימודים הייתה אמא שלי.
מה שמוכיח שאמא תמיד צודקת
 

Alm0st Happy

New member
לימודים ומשרה מלאה


מתחילה שנה שלישית ככה. לא הכי קל, אבל לומדים להתרגל.
העבודה שלי מגניבה לחלוטין ואידיאלית לסטודנטים כי אפשר ללמוד בלילות, וככה אני שורדת את התואר עם ציונים די טובים, ומספיקה ללמוד יותר מרוב חבריי המובטלים.
את העבודה מצאתי כמה חודשים לפני הלימודים, וזה מה שדרבן אותי בכלל להתחיל ללמוד. כשחיפשתי עבודה, הנחתי שאני לוקחת שנה חופש לשיפור פסיכומטרי וכו', ושאתחיל ללמוד שנה אחר כך וארד באחוזי משרה.
 
אני חוזרת על המלצתי הקבועה לסטודנטים

והיא להירשם בחברות כ"א כולל לאפשרות של משרות זמניות - לפעמים צריך אנשים מהיום למחר לאיוש חד פעמי של משרות שונות, ויכולים גם לחשוף בפניכם אפשרויות שלא חשבתם עליהם.
 

אוגלה

New member
אני אתמול הגשתי בקשה לסגירת תואר


אחרי 6 שנות לימודים, שבהם עברתי לחוג אחר ואז חזרתי לחוג המקורי (מה שאומר שיש לי איזה 100 נ"ז עודפות אבל זה לא לענייננו
)
עבדתי כמעט בכל התקופה. עכשיו, במבט לאחור - ההמלצה שלי אחרת. בשנה וחצי הראשונות - לא לעבוד בכלל. כן, זה אומר להתחיל ללמוד שנה-שנתיים מאוחר יותר בשביל לחסוך לתקופת הלימודים, אבל השנה וחצי הראשונות הן הכי קריטיות, הן מהוות את כל קורסי הבסיס (שעדיף לעשות פעם אחת ולא לחזור עליהם שוב כדי לא לעכב את התואר), ולרוב תופסות גם את המשקל הרב ביותר. סמסטר ב' של השנה השניה כבר מתחילים להרגיש את הירידה בעומס, ואם מוסיפים לזה את כל החגים והחופשות שיש תמיד, בנוסף לכך שחופשת המבחנים לא מרוכזת לשבועיים וחצי ויש יותר זמן בין מבחן למבחן, זו תקופה טובה להתחיל לעבוד ולחפש משרות סטודנטים בתחום.
לסמסטר קיץ אני ממליצה להתייחס כמו לסמסטר קיץ. לא להעמיס הרבה קורסים במטרה לסיים את התואר כמה שיותר מהר, כדי לא להישחק. אם כבר, זה סמסטר אידאלי לשיפור ציון בקורס אחד רציני (אצלנו בתואר זה היה אקונומטריקה, ובגלל חוסר הביקוש לשאר הקורסים, הוא גם היחידי שנפתח בקיץ)
בשנה השלישית, כשכמעט כל מה שנשאר זה קורסי הבחירה, תעשו איזושהי חלוקה בין הקורסים שאתם ממש מתעניינים בהם, לקורסים שמשתלבים טוב עם המערכת. עדיף להגיע ליומיים שלושה מלאים של לימודים, מאשר לפזר את הקורסים על כל השבוע. במקרה כזה - רוב הסיכוים שלא תגיעו לחצי מהשיעורים (במקרה הטוב), וגם לא תוכלו להתחייב לעבודה מראש יותר מדי.
 

Osnatz1

New member
זה היה השבוע הכי ארוך בחיי

אני לא לומדת המון, 3 ימים שמתוכם אני גם מסיימת מוקדם (ב14:00) ביום אחד, אם לא מבטלים לימודים בגלל טילים כמובן


אבל אני ממשיכה לעבוד 3.5 ימים בשבוע (ושישי לסירוגין) ויש לי בערך מליון מאמרים לקרוא כשבעבודה שלי זה לא כלכך מתאפשר לקרוא במהלך העבודה, במיוחד כשאם נכנסת שיחה זה קוטע את חוט המחשבה ואני ממש לא מצליחה לחזור לנקודה שעצרתי בה.

אני עובדת במוקד שאין בו משרות סטודנט ולא מקבלים אליו סטודנטים בכלל בד"כ (כי גם אם יקבלו למשמרת בוקר והנציג לומד בערב, מה יקרה אם יהיו ישיבות/יצטרכו תגבור, איך יסתדרו בלעדיו בתקופת מבחנים וכו') ככה שאני עדיין בשוק שבכלל אישרו לי את המשרה הזו.
או שממש תופסים ממני (עובדת שם כ3 שנים) או שהם ממש נתקעו בלי נציגים


אני בעיקר מקווה שהגוף שלי יסתגל לימים הארוכים האלו כי השבוע קרסתי כבר ב10 בערב כמעט כל יום ואין לי מושג איך לדחוס את כל המאמרים לקריאה רק בסופ"ש...

זה הזמן להודות לאקונומיקה על הטיפים למבחן אמי"ר, לפחות את הקורסים באנגלית חסכתי מעצמי כי גם ככה כ-ל הקורסים שלי השנה הם בנוכחות חובה


בכל מקרה נרשמתי למלגה של מעורבות חברתית (לפני שידעתי שישאירו אותי בעבודה) ואני ממש לא חושבת שיהיה לי זמן אליה אז כנראה שאוותר.
אני עוד מתלבטת.
 

Osnatz1

New member
אלו היו בעיקר טיפים לניהול זמן בבחינה

אני כבר פחות זוכרת כי זה היה יחסית מזמן, אבל מה שהכי זכור לי (וגם הכי עזר לי מבחינת זמנים) היה לא לקרוא את הטקסט הארוך מראש.

קראתי את השאלות ואז את השורות הרלוונטיות בטקסט וכך היה לי הרבה יותר קל לענות על השאלות ונשאר יותר זמן.
(אם הייתי קוראת את כל הטקסט מראש גם ככה לא הייתי זוכרת ממנו כלום והייתי חוזרת לשורות הרלוונטיות לפי השאלה).
בד"כ השאלה הראשונה הייתה במה עוסק הטקסט, אז את השאלה הזו הייתי משאירה לסוף אחרי שכבר עברתי על רוב הטקסט לפי השאלות שהיו.

בכל מקרה מבחן אמי"ר זה מוזר.
נבחנתי פעמיים, בפעם הראשונה זה הרגיש הכי קל בעולם, נשאר לי המון זמן בין הפרקים וכו' ולא הגעתי לניקוד של פטור (משהו כמו 4 נקודות פחות מהנדרש, מבאס).
בפעם השנייה היה לי כלכך קשה שכבר כאב לי הראש מלחשוב, לא היה לי זמן לבדוק את הפרק לפני המעבר לפרק הבא ובאחד מהפרקים בקושי נשאר לי זמן לענות על השתיים-שלוש שאלות האחרונות, וקיבלתי 10 נקודות מעל הדרוש לפטור.
לכי תביני.
 
למעלה