שנת לילה עם נעלים

שנת לילה עם נעלים

הי לכולם.
נטע בת 7 חודשים נולדה עם קלאב פוט דו"צ. מטופלת בתה"ש, היו לה גבסים, נעלים לכל היום והחל מאוגוסט היא עם נעלים רק בשעת הלילה.
בגלל הנעליים היא עוד לא התהפכה מההבטן לגב אלא רק מהגב לבטן
כל הליללות היא ישנה על הבטן. בימים האחרונים אני מרגישה שהיא נורא רוצה לישון על הצד או להחליף תנוחה... נראה שהיא מבינה שבעוד שבמהלך היום היא חופשיה לגמרי, בשעות הלילה היא מוגבלת מאוד.
היא מתעוררת בבכי ורק אחרי שאני מורידה לה את הנעלים, נועלת לה שוב ומרדימה אותה, היא נרגעת (ולא, אין שום בעיה בנעלים).
אז השאלה היא: איך מתמודדים עם ההתפתחויות הפזיולוגיות לצד המגבלה של הנעלים? איך ילדים גדולים יותר ישנים? רק על הבטן והגב??
אשמח לייעוץ...

פרלמנים

New member
באיזו מיטה ?

בדרך כלל הם לומדים להתהפך או למצוא תנוחה נוחה, אבל אם המיטה גדולה מספיק לכל הגלגולים האלה, יש יותר סיכןי שהיא תצליח "למצוא את עצמה".

hyael5

New member
במיטת תינוק כמובן

היא ישנה במיטת תינוק כבר חודשיים. לא זזה הרבה (כשהיא ערה היא הרבה יותר אקטיבית)

טובה53

New member
פיזיוטרפיה

הי יעל
הילד שלי היה בדיוק במצב הזה. וגם לא זחל.
אז עשינו פיזיוטרפיה. מגיל 7 חודשים עד 11 חודשים.
לא לדאוג זה לא big deal בכלל. הולכים לשעת mummy&me אצל פיזיוטרפיסטית הילדים, שתלמד אותך תרגילים שיעודדו את הילדה לעשות ה-כ-ל. אצלנו היתה פגישה פעם בשבועיים שלושה כך שאפילו לא היה מדובר בטירחה גדולה. וזה עזר מאוד!
רוב הסיכויים שאין שם שום בעיה כלל, אבל "רק למקרה" עדיף להיות מאובחנים, ובמידת הצורך מטופלים, ולטפל באולי-בעיה לפני שהיא מתפתחת למשהו. וגם לעזור לילדה מבחינת נוחות להתהפך במיטה.
היום הילד שלי בן שנתיים ורבע, ללא שום עיכוב מוטורי ואפילו ההפך.
בהצלחה!
מקווה שעזרתי!

goldyle

New member
שינה עם נעלים

שלי ישן על הגב, על הצד (בצורה מוזרה ביותר), על הבטן ולפעמים על הגב עם הרגלים למעלה...
הוא מתהפך חופשי לכל הכיוונים כבר זמן מה (בן חצי שנה)
למיטב הבנתי לא אמורה להיות בעיה התפתחות מהותית עקב נעילת הנעלים,
אולי תנסי לנעול לה את הנעלים ביום שהיא עירנית ותוך כדי משחק לעזור לה ללמוד תנוחות נוספות?

ל- goldyle

הנעלים לא מציקים לו לישון בכל התנוחות הללו? נטע לא אוהבת לישון על הגב אבל נראה שהיא רוצה לישון על הצד או לפחות להרים רגל אחת או משהו.. והיה לך חלק בזה או שזה בא ממנו לבד?

שלום..

גם אצלנו לא היה שום עיכוב בעקבות הנעליים, לפעמים נראה שאפילו להיפך והנעליים סייעו לה לעבור בין השלבים ההתפתחותיים. גם שלי מתהפכת חופשי (כמעט בת חצי שנה) וישנה בכל התנוחות שהוזכרו, שבאמת חלקן מצחיקות ומוזורות עד כדי כך שגורמות לך לחשוב "איך תנוחה כזאת יכולה להיות נוחה בכלל?" בכל מקרה, יכול מאוד להיות שמכיוון שהיא רגילה לישון על הבטן היא לא התנסתה בתנוחות שינה שונות.. זה והעובדה שהנעליים ירדו בשעות היום עוד לפני שהיא למדה להתהפך לשני הצדדים...
אני מסכימה שאולי כדאי לנעול לה אותן בזמן עירות ומשחק כדי שתלמד להתהפך ולשלוט בתנועות שלה.. אגב, היא למדה לבד ללא שום הכוונה. בהתחלה התהפכה רק לצד אחד ואז בכתה שנהפוך אותה (מתסכל!)ולפעמים עדיין כשהיא עייפה היא לא מוצאת את עצמה במיטה וקוראת לנו.

goldyle

New member
לא נראה שזה מציק לו

להיפך, הוא משחק איתן,
מכניס אותן לפה, משחק עם הרצועות ומחריב את המיטה
לי זה לא נראה נוח במיוחד התנוחות ההזויות שהוא ישן בהן אבל הוא ישן אז כנראה שזה נוח לו :)
בהתחלה שמנו את הנעלים היו לנו כמה ימים קשים אז שיחקתי איתו הרבה עם הנעלים אבל אני לא חושבת שזה קשור, הוא מצב לבד את התנוחות האלה

לגבי "מחריב את המיטה" -

אנחנו שמנו לה ריפוד על המוט - כזה ששמים על החגורה ברכב למשל וזה ממש עוזר!

goldyle

New member
גם אנחנו שמנו ריפוד

ועדיין הוא כמעט הוריד לי אצבע ברגל.. חחח :)
זה לא עוזר מספיק

MiMamiMexicana

New member
נירא לי זה תלוי ילד

אין לי הרבה עיצות חוץ משאני מניחה שהיא תתרגל, אצלינו הוא מתהפך כבר חודש (בן 3 חודשים) עם הנעליים ועכשיו גם סיגל לעצמו תנוחה על הצד כאשר הרגליים שלו ישרות לכיוון הבטן או שהוא מניח את הרגל העליונה על המיטה אז הוא חצי חצי כזה, ראיתי ילדים גדולים ישנים מצויין על הצד גם עם נעליים, עיניין של הסתגלות

תשובה

תודה על התשובות והתמונה! כנראה שנטע סתם מתעצלת למצוא לעצמה תנוחה אחרת.. אני אנסה לעבוד איתה על זה בתקווה שיהיה שינוי..

פרלמנים

New member
לא לכולם זה יתאים

אבל שקלתם לתת לה לישון עלך מזרון או במיטת מעבר? יש תינוקות שפשוט מעדיפים שלא יהיה להם צפוף, בעיקר כשהתנועות שלהם קצת יותר מוגבלות בגלל הנעליים.

תשובה

זה לא המרחב, זה בגלל שכל היום היא בלי נעליים ובלילה אנחנו שמים לה אותם... שלשום היא היתה ערה עד1 בלילה!!!! כמחאה על הנעלים!! אתמול הרדמתי אותה בלי נעלים ואחרי כמה שעות שמתי לה אותם אבל זו לא שיטה.. אני סתם מעירה אותה והיא כ״כ מסכנה ועייפה... היא פשוט התרגלה להיות בלעדיהם וכשהם עליה היא מרגישה כלואה.. אני מקווה שזה רק שלב שיחלוף במהרה

talamar82

New member
היי יעל זיו שלי גם בן 7 חודשים אבל

הוא עם נעליים עדיין רוב שעות היממ, זיו ישן על הבטן מהיום שהוא נולד, והוא התחיל להתהפך בגיל 4 חודשים !!
גם זיו בזמן האחרון רוצה לישון על הצד וקשה מאוד עם הנעליים...
יש ימים שהוא ישן על הבטן ומהמותניים ומעלה הוא על הצד תנוחה מוזרה לי כואב לישון ככה אבל הוא נוח לו
אני לא יודעת עם איזה נעליים יש לכם אבל בג'ון מיטשל יש אפשרות לנתק את המוט ואז רק הנעליים נשארות..
אני מנתקת לו את המוט בימים שקשה לו להירדם על הבטן, הוא נרדם על הצד וברגע שהוא נרדם אני מחזירה לו את המוט....
או שאני משכיבה אותו על הצד ומהמותניים למטה משעינה על כרית גבוהה , זה נותן לו תחושה כאילו הוא על הצד ...

בהצלחה!

למעלה