שנת מאסר לסרבנים!

ניר נגר

New member
שנת מאסר לסרבנים!

טוב מאוד שצה"ל נותן עונש חמור. צריך לעקור את התופעה הזו מייסוד! אם בעוד שנה צה"ל יוותר להם (מקווה מאוד שלא) אז זה ייתן לגיטימצייה לעוד "יפי נפש" לצאת מהצבא בתואנות שונות.

TJSBZ

New member
סתם שאלה ניר,

עלה בדעתך שהסרבנים יכלו פשוט לזייף לקב"ן? לזייף לרופא? להתחזות לדתיים? לרדת? אלף דרכים יש לברוח מהצבא בלי לשלם שום מחיר. אבל הם עומדים על שלהם, משלמים את מלוא המחיר על עקרונותיהם, בדיוק כמוך. צריך לפחות לכבד את הנכונות לשלם מחיר על עקרונות, גם אם אינך מסכים עם אותם עקרונות. הרי גם הם יודעים שיש אלפים שאינם משלמים שום מחיר, אבל בוחרים במודע לומר את דברם ולעמוד על עקרונותיהם, גם במחיר הכבד של אובדן החופש שלהם. ועוד הבדל בינם לבין המתחזים לקב"ן ולרופא: אלה האחרונים לא מוכנים לעשות שום שירות, ואילו הסרבנים היו מוכנים לעשות כל שירות חברתי-אזרחי אחר ולתרום לחברה בדרך זו.

ניר נגר

New member
הם עושים הרבה יותר נזק

מהמשתמטים "הקונבנציונאלים" ... הם יורים למדינה ברגליים...הם נותנים לגיטימצייה לסרבנות, משהו שמדינה דמוקרטית לא יכולה להסכים לו, משהו מדינה שבה הדרג המדיני שנקבע בבחירות כלל ארציות וחופשיות אמור לפקוד על הצבא, תפקיד הצבא לבצע! וזה ההבדל בין מדינה נאורה ומתקדמת לרפובליקת בננות. ברפובליקת בננות פשוט יש קצת יותר "סרבנים" מהחמש האלה...כשנגיע למספר הסרבנים הראוי נדע גם אנחנו שאנחנו רפובליקת בננות.הם מכשירים את האנרכייה במדינה. המדינה צריכה לקטוע את זה באיבו, וטוב עשתה ששלחה את החמש האלה לכלא. אם הם לא הולכים לשרת היכן שהצבא מורה להם (להזכירך, צה"ל עדיין זה לא תוכנית כבקשתך) אז לא צריך אותם בשום תפקיד שהוא, כך בטוח שהם לא תורמים לחברה

סרבנות מצפון אינה סממן של רפובליקת

בננות. מדינות נאורות מכירות בה, ולא נראה לי שייגרם נזק אם אותם אנשים ישובצו בתוך גבולות מדינת ישראל במקום שיישבו בקלבוש. כמו כן, אינני מאמין שבשליחת הסרבנים לכלא התהליך ייגדע באיבו, אלא בדיוק ההיפך: הישיבה בכלא תהפוך אותם לגיבורים, שעומדים על עקרונותיהם ומשלמים מחיר.

TJSBZ

New member
להפך

ברפובליקת בננות זכות הסירוב, כמו הזכות למצפון, אינה קיימת. רק בדמוקרטיה אדם רשאי להגדיר את גבולות מצפונו. כמדיניות: בחיילים שמתקשים להשתתף בפינוי יישובים מתחשבים, אבל בסרבני מצפון לא. ולבסוף, מעניין מה זה אומר עלינו, אם להיות בעל מצפון אומר לשבת בכלא.

ניר נגר

New member
וכי למה נראה לכם שאם תהיה את

האפשרות לבחור היכן לשרת, אנשים ילכו לשרת בשטחים??? לא מכיר חייל שפוי שיבחר שטחים על פני שירות במרכז הארץ. ופתאום כולם יהפכו לחיילים מצפוניים. חבר'ה, קל לשחרר סיסמאות לאוויר, קשה להיכנס לעומק הדברים ולנסות ליישם את אותם הסיסמאות, אל תקחו דוגמה מנבחרי העם, תעשו לי טובה :)

TJSBZ

New member
וכי למה נראה לך

שצריך להתחשב רק בסוג אחד של מצפון?

ניר נגר

New member
לא הבנתי את התשובה שלך, נדיר..אבל

גם זה קורה :) כוונתי הייתה שאם תינתן האפשרות היכן לשרת, פתאום כולנו נהפוך לסרבנים ונרצה לשרת קרוב לבית. צה"ל זו לא תוכנית כבקשתך...

TJSBZ

New member
אני אסביר

צה"ל כן מתחשב בחיילים שטוענים שקשה להם מצפונית לפנות מאחזים בלתי חוקיים. כך, למשל, ב"פינוי" האחרון, חיילים שהתקשו לעמוד בפני המתנחלים, הוצבו במעגלים האחוריים ביותר של ה"מפנים", כך שלמעשה לא באו במגע עם ה"מפונים". מצד שני,אף אחד לא מציע למצפונסטים משמאל לשרת באופן שלא יעמיד אותם בקונפליקט עם מצפונם. זו התחשבות ששמורה רק למצפוניסטים מצד ימין. ואני שואלת - האם זה נראה לך הוגן, ואם כן, מדוע?

ניר נגר

New member
אי אפשר להשוות בין המקרים

1. קודם כל מדובר במקרים בודדים ולא במדיניות של צה"ל. 2. ההחלטה הזו נתונה למפקד בשטח, מ"פ, מג"ד עם רגישות נכונה, אם יבוא אליו חייל שגר בהתנחלות ויבקש להיות במעגל רחוק יותר לא רואה סיבה למה לא להיעתר לבקשה שלו...הרי בכל מקרה יש חיילים וצריך חיילים במעגל הרחוק יותר, מה אכפת למ"פ איזה חייל עומד שם? מדובר ברגישות נכונה ותו לו....ולא מבדיניות מכוונת של צה"ל. 3. קושי רב ליישם את "הרעיון" שלך ולתת למצפוניים את האפשרות לא לשרת, שכן הרבה חיילים לא מצפוניים פתאום יהפכו למצפוניים. החיילים שביקשו לשרת במעגל הרחוק כבר נמצאים בצבא ואין להם את הצורך להתחמק משירות.

למרות שאין לי ספק שהסרבנות היא דרך

שגויה ביותר, אני לא מאמין שיהיו כל כך הרבה מתחזים ושסירוב לשרת בשטחים מטעמי מצפון יהיה דרך קלה ונוחה להשתמט. אופי השירות הצבאי הוא גם סוג של סמל סטטוס: לדוגמא, יש סיירת מטכ"ל שהסרבנים לא יכולים לשרת בה וטוב שכך. יחידות כאלה, השירות בהן הוא על בסיס התנדבותי. כמו כן, לדעתי יש לתגמל כראוי את אלה שעושים יותר מאחרים בצבא, שמילואימניק לא יצא פראייר, ועל אחת כמה וכמה אחד שמשרת בשטחים. מצד שני, אני מאמין שמי שמסרב לא יוכל לפקד על חיילים או להיות קצין. כמו כן, אני מקווה שמדינת ישראל תוכל לתפוס את המתחזים (למשל, סרבן שירות בשטחים מבקש עבודה כמאבטח מחוץ לתחומי הקו הירוק) ולהעמידם לדין פלילי.

z i v1

New member
אני לא בטוח שזה כל כך פשוט להשתמט.

ללכת לקב"ן לפני שרות - צריך להיות יותר משחקן תאטרון כדי שיצליח וזה גם מבטיח לך נזקים בעתיד האזרחי. להתחזות לדתיים, אי אפשר מי שלא עבר מסלול של ישיבה תיכונית מינימום בתיכון. לרדת מהארץ - פירושו שלא תוכל לחזור למשפחתך בעשרות השנים הקרובות. בקיצור: זה לא כל כך פשוט כמו שמנסים לתאר זאת. לעומת זאת במסלול שהם הלכו - הם קיוו/מקווים שהתקשורת תעזור להם לצאת במינימום!!!!! ואם עוד שנה הם ישוחררו ( מה שאני לא מאמין) הם עוד יצחקו לכולם בפרצוף.

TJSBZ

New member
בימינו אלה

פשוט ביותר להשתמט בלי לסרב. קל לשקר לקב"ן ואפילו לרופא. ואין נזקים ארוכי טווח, כי סוף סוף הבינו בארץ שלהיכנס לתיק הצבאי הרפואי של מישהו, בדיוק כמו להיכנס לתיקו הרפואי בכלל, זו פלישה פראית לפרטיות. לכן, למעט תפקידים נושאי נשק, אסור למעסיק לבדוק אם השתחררת על קב"ן או בדרך אחרת. האנשים הללו עומדים על עקרונותיהם, אתם פשוט לא מסוגלים להעריך זאת, כי אלה לא אותם עקרונות כמו שלכם. חוץ מזה, בעת פינוי יישובים, מדיניות צה"ל היא לתת לחיילים שמתקשים בכך מסיבה אידיאולוגית לא לבוא במגע עם המפונים, אלא להיות במעגלים הרחוקים ביותר. לא כך בנוגע לחיילים המתקשים אידיאולוגית ומצפונית לעמוד במחסומים. יש כאן התחשבות רבתי בצד אחד והתעקשות רבתי בצד שני. הצד השני הזה מחזיר בהתעקשות על התעקשות. למה מתחשבים בחיילים שאינם רוצים לפנות? כדי שהם לא יסרבו. פשוט הולכים לקראתם כדי להימנע מעימות. עם חיילים שאינם רוצים לכבוש ולהתעלל, לעומת זאת, הולכים ראש בראש.

Abu Znobar

New member
בואו ננסה כיוון אחר לדיון, ברשותכם.

בואו נניח שאני לא רוצה לשלם מסים... בואו נניח שאני מאמין שאסור לגבות מסים וזה חוסר צדק משווע לגבות מסים מאזרחים. מה, אי אפשר להטיל מס על חברות כך שהאזרח לא ישלם? אי אפשר להדפיס כסף? בואו נניח שאני יודע שהחשמל ימשיך להגיע לפנס הרחוב שליד ביתי ושאת הכבישים ימשיכו לסלול.. הרי, החברה לא מפסיקה להתקיים בגלל שאני ועוד מיעוט לא משלם מסים, נכון? האם מצרך ציבורי מפסיק להיות כזה כשאני, לבדי, בעצמי מחליט על כך? האם מוסר אן ערכים או רצונות של חלק מהציבור אמור לשלוט באינטרסים או צרכים של כלל הציבור? בבקשה לשים לב לשני צדדי השאלה... ואם נחזור לקרקע המציאות, הרי, כולנו רוצים שלום וכולנו רוצים להגיע למנוחה ולנחלה. יגידו מה שיגידו האנרכיסטים, גם גנרלים לא ששים אלי קרב. ויגידו מה שיגידו בצבא או בהתנחלויות, השמאל לא מחפש במודע אתחיסול המדינה (טוב, יכול להיות שיש כמה... ). ואם נגיד, טוב, בסדר. לא נשרת שם והצבא יאלץ להתפנות מהשטחים, כי הרי אין חיילים שמוכנים לשרת שם, זה באמת יגמר שם? הרי השמאל הפעיל הישראלי רוצה לפנות את הגליל גם כן... הרי ב1964 פעילי שמאל, שחלקם בעלי שער וזקן לבן וחלקם בעלי משרדי עריכת דין מפורסמים מאד, שכבר לפני הטרקטורים שהקימו את שכיית החמדה של הגליל וזעקו "על גופתנו!" ואתם רוצים שאני אסמוך עליהם ואמור "אהה.. בטח... כל מה שמענין אותם זה השטחים..."? לא אכפת לי לעשות נסיונות בפוליטיקה עולמית.. אבל לא במשהו שיסכן את הילדים שלי...

TJSBZ

New member
בבקשה, הרמתי את הכפפה

לא תשלם ארנונה > לא תקבל שירותים מהעיריה. לא תשלם מים > לא תקבל מים לא תשלם חשמל > לא תקבל חשמל לא תשלם מיסים > תשב בכלא ויעקלו לך רכוש (אלא אם כן אתה חבר של ביבי או מיליונר או שניהם) לכל דבר יש מחיר. מוכן לשלם המחיר? be my guest. אל תשלם מיסים, שב בכלא. אבל, כשאתה מתחמק מתשלום מיסים (כמו שעושים הרבה מליונרים), אתה יותר גרוע מאותו אדם שמסרב בגלוי ומוכן לשלם מחיר. מי שגם עושה מעשה וגם לא מוכן לשלם עליו מחיר, הוא בעיני חלאה גדולה בהרבה ממי שלוקח אחריות על מעשיו ומשלם עליהם מחיר. עוד נקודה למחשבה: אי-תשלום מיסים בהחלט שימש במדינות מתוקנות ודמוקרטיות כלי למחאה אזרחית שקטה. בארץ, סביר להניח שהיו יורים בך ואז עושים תחקיר ואומרים שזה מכיוון שחשבו שאתה "מקומי"... עוד נקודה למחשבה: במיסים שלי אמנם עושים דברים שאני מחשיבה כלא מוסריים (כמו לדאוג למליונרים על חשבון ילדי עניים), אבל לא מבקשים ממני לעשות את אותם מעשים לא מוסריים. כלומר, עם מצפון הפרטי שלי אני יכולה לישון בלילה. מי שהיה במחסום או בשירות אחר בשטחים ולא נתקל בשום בעיה מצפונית - שירים יד, וביד השניה ימשש ויבדוק שמצפונו עדיין איתו.

ניר נגר

New member
היי איתמר, אם היית קורא מה שכתוב

ביתר תשומת לב היית מזהה מצד שמאל בתגובתה של שיר לי, השמאלנית הנצחית של הפורום :)) קריצה, בתור אחד שמכיר את הנפשות הפועלות כאן ובמיוחד שלה :) אני יכול להגיד לך בפה מלא שזה היה בצחוק ותו לו. לא צריך לקחת דברים ברצינות כשהם נאמרים בצחוק ובקריצת עין.

למעלה