לגבי ש"ש בחברה..
אז ככה, אני בגרעין של "החברה להגנת הטבע", כרגע בפרק צבאי, עד לפני שנה בש"ש... האפשרויות שלך הן- 1. מדריך מרחבי- כלומר, בבית ספר שדה... (גולן וחרמונים, שדה בוקר, עין-גדי, גליל, הר הנגב ועוד), כלומר מדריכים בתי"ס (בעיקר תיכונים) שבאים לטייל באזור, הרבה פעמים לטיול של מס' ימים, וגם הדרכות אחרות של הביס"ש כמו טיולי משפחות וכד'. (לפני שמתחילים להדריך עוברים קורס של מס' חודשים על האזור, בו מטיילים ולומדים המון). 2. מדריך חוגי סיור- אך בשביל זה, נדמה לי שאת צריכה להיות בוגרת חוגי סיור (אך אני לא בטוח), יש כרגע קומונות של ש"שים בת"א, ב"ש וי-ם. 3. ש"ש במסגרת מסלול של גרעין נח"ל: כלומר, לעבור קורס הדרכה, להתחיל בשנת-שירות אותה תעשי יחד עם הגרעין שלך ואח"כ תתגייסי עמו לצבא, ותשרתו ביחד. כאן יש שתי אפשרויות: א. גרעין קהילתי- (שאני הלכתי אליו), הדרכה במל"ש - מרכז לימודי שדה, את שזה מעין מיני-מרכז קהילתי שהחברה מפעילה בעיירות פיתוח (יש בעכו, מעלות, שלומי, לוד, נתיבות, ועוד כמה) במטרה לעודד את הזיקה של הקהילה לסביבה,נשמע פלצני אני יודע)- מדריכים שיעורים ופעילוית בבתי-ספר (בעיקר יסודיים), וגם את הטיולים שלהם באזור, חוגים ועוד ועוד...- זאת שנת שירות אמיתית לדעתי, ואני יודע שזה נשמע כמו פרסומת, אבל אני פשוט באמת ממליץ על זה. באותו זמן תגורו יחד בקומונה, וכשיגיע התאריך (מרץ או אוגוסט) תתגייסו, וכל הבנות ימשיכו להדריך באותה המסגרת, רק על מדים, כמורות חיילות (שזה מאד נדיר בנח"ל, ונותן את הקטע של ההמשכיות במל"ש), ולאחר שנה וחצי הבנים יצטרפו אליכם ותשרתו יחד בפרק המשימה, אז המשימות ישתנו קצת, אבל לא יותר מדי... עד שתשתחררי לאחר חמישה חודשים, או יותר- אם תחליטי לחתום שס"ן (שירות סדיר נוסף, הרבה בנות גרעין עושות את זה). ב. גרעין חוגים - נקרא כך כי הרבה מפעילותו היא במסגרת "חוגי סיור". שם עושים ש"ש בקיבוץ צובה, עובדים בו, מדריכים חוגי סיור בישובים באזור, ויש עוד כמה אפשרויות, אח"כ מתגייסים לתפקידי מורות חיילות במקומות שונים(בנות מגרעיניםר כאלה בשנים האחרונות הולכות להדרכה במוזיאון השריון בלטרון), ללא קשר לחלה"ט, ואחרי שנה ושלושה חודשים יוצאים לשל"ת בקיבוץ- או בניצנים- ואחריהם מתחילים בפרק משימה, בביס"ש ניצנים, גרים בו ביחד ומדריכים חוגי סיור ופעילויות קהילתיות שונות בישובים מסביב- יבנה, אביגדור וכד', וגם טיולים של בתי-ספר שמגיעים לטייל באזור פארק החולות בניצנים וכד'. שוב, כבת, תוכלי לבחור אם להשתחרר אחרי 5 חודשים או לחתום שס"ן. טוב, מקווה שלא בילבלתי אותך.(יש לי הרגשה שכן, את מוזמנת לשאול שאלות, ובכל אופן להתקשר לחברה, אני מקווה שיוכלו לעזור לך, כי נדמה לי שלפחות לגרעינים של שנה הבאה המיונים כבר נגמרו, אבל תמיד שווה לנסות...!