שנת שירות !

רוני ד

New member
שנת שירות !

שלום! אני תלמיד כיתה יב' ובקרוב מתגייס לצבא (בנומבר 2004). שמעתי הרבה על שנת שירות, אבל אני לא יודע מה זה בידיוק, כלומר, מה הכללים, איך בוחרים, האם זה שווה, וכו'. אשמח לקבל כל פרט אפשרי
תודה !

Aldaris

New member
שנת שירות

זה דחיית הצבא בשנה, ובשנה זו יש מגוון אפשרויות: אם דרך תנועת נוער- מחיה בקומונות, הדרכה בקינים/שבטים/סניפים, ניהולם(ברוב המקרים) וכמובן כל מה שבא יחד עם תנועת הנוער- הדרכת טיולים, סמינרים, פעילויות חברתיות, עזרה באזור המגורים שלך וכו'...לאחר שנה אפשר להתגייס יחד עם הגרעין(במידה ויש) ביחד לנח"ל. אם דרך התק"ם אז יש כל מיני מקומות כמו פנימיות, בתי ספר טבע(ניצנה..), ועוד כל מיני(תאמת בזה אני פחות מבין) האופציה השלישית היא מכינות קדם צבאיות, שגם כאן יש מגוון רחב(חילוניות/דתיות/משולבות) ויש שוני גם בתכנים, אבל בסופו של דבר זו שנה של המון התנסויות בהמון מסגרות וכו'... אני יודע שיש גם אפשרות דרך מקומות קטנים כמו 'הפוך על הפוך' שזה בית קפה-מרכז עזרה לנוער בסיכון...ויש עוד מלא... אני חושב שההבדל המרכזי בין ש"ש בתנועת נוער לבין ש"ש במכינות זה שבתנועת נוער זה מבוסס בעיקר על נתינה, ובמכינות זה בעיקר על קבלה(העשרה וכו') זהו בעצם... אה! עוד משו- בחלק מן המקומות ההרשמות הסתיימו כבר או מסתיימות מחר אז אם בא לך תעשה את זה צ'יק צ'ק(ותמיד תוכל להחרט אחרכך).... מקווה שעזרתי

Aldaris

New member
לגבי המיונים

זה משתנה ממקום למקום- בתנועות נוער לרוב נותנים לכל מי שרוצה(יש סינונים, לרוב מסננים משוגעים ומסוממים) אבל גם כאן רצוי ניסיון בהדרכה...למרות שגם את זה רוכשים במהלך השנה... במכינות וכל השאר אני פחות בקיא...

רוני ד

New member
תודה ../images/Emo24.gif

לגבי תנועות נוער... אחרי בדיקה קצרה שמתי לב שאין את כל תנועות הנוער. כאילו יש עוד כמה תנועות שלא מופיעות. אז מה עושים במיקרה כזה? אפשר לבקש בכל זאת?

Aldaris

New member
את נמצאת בתנועת נוער כלשהי?

אני חושב שיש עוד תנועות שמוציאות לי"ג...אולי לא בהיקפים גדולים..

רוני ד

New member
אני בן../images/Emo3.gif

אני פעיל של"ח (מדריך של"ח) ולא ראיתי אפשרות לעשות שנת שירות בזה

עִידן

New member
באמת?

אפשר לצאת ל"ש דרך מקומות כמו "הפוך על הפוך"? ואם עושים שם ש"ש, דרך מי דוחים את השירות הצבאי?

kedeman

New member
"הפוך על הפוך"

זה סוג של מרכז של על"ם אז מי שקשור לעל"ם אני מניח יכול להגיע לשם אני לא יודע בדיוק איך זה עובד...

של"ח זה לא תנועת נוער

אבל אתה יכול לנסות דרך החברה להגנת הטבע.. או שמאוחר מידי..

למעלה