שנת שכר גבוה יותר לעוסים - אמן

שנת שכר גבוה יותר לעוסים - אמן

שלום לכולם אנו קבוצת בוגרי המח' לע"ס באוניברסיטת בן גוריון. בשנה האחרונה התחלנו מהלך של הקמת פורום לפעולה בתחום של קידום מעמד מקצוע העבודה הסוציאלית. פרטים יותר לעומק תוכלו למצוא בפורום שלנו באתר של איגוד העו"סים שמשמש לנו איזושהיא אכסניה לתקשורת בנושא הזה. זה הקישור ישירות לפורום שלנו: http://www.socialwork.org.il/main/forums/forum.display.asp?fCategID=5 מלבד זאת, אנחנו שולחים ברכת שנה טובה (מינוס העיצוב הגרפי שהולך לאיבוד בהודעה בפורום) ייחודית לעניין שלנו לסוכנויות שונות ולאנשים שלקחו חלק בכנס שארגנו. אז קודם כל, ראו ברכה זו כאישית. שנית, תרגישו חופשי להפיץ אותה במקומות העבודה שלכם. תרגישו אפילו יותר חופשי ליצור איתנו קשר ולהכריז על הצטרפותכם לפעילות שלנו. נשמח לתגובות, לי, שלומית, שרון, ניצן ושנונית. עם בוא השנה החדשה ברצוננו לאחל שנה טובה ! שנה זו עתידה להיות שנת עשייה בה נמשיך ונפעל לקידום מעמד העבודה הסוציאלית. אנו רואים במסקנות הכנס "עבודה סוציאלית בעידן אנטי חברתי" שנערך במאי 2005 באוניברסיטת בן גוריון כקווים המנחים את דרכנו. מטרתנו הראשונה היא לעודד ולהיאבק למען פתיחת הסכמי השכר. ברצוננו לאחל לך ולבני ביתך שנה פורייה, שנה של עשייה, צמיחה, בריאות ואושר. כפי שהבטחנו בכנס, פתחנו פורום לקידום העבודה הסוציאלית (קישור אליו נמצא באתרhttp://www.socialwork.org.il) בו ניתן לשמוע על פעילות העבר, להתעדכן ולתקשר עמנו בעתיד. כמו כן, ניתן להשיג אותנו טלפונית : שנונית 054-4722913 ניצן 054-7916466 לי 054-7792236 שלומית 052-4580446 ושרון 052-3284919 מקווים לפעילות משותפת שתקדם את מטרת כולנו.

שאלה

באתר של האיגוד ראיתי שכדי להיות חבר איגוד יש לשלם סכום מסוים, וכדי להיות חבר "פורום דיקום ע"ס" כם צריך לשלם סכום מסוים )לא זוכרת מה הסכום המדויק, אבל מדובר בכמה מאות שקלים בשנה). זה לא קצת מוגזם?

האמת...

אין לי מושג. אני ממש לא נציגת האיגוד, אלא משתמשת באתר שלהם לאינטרסים שלנו באיזשהוא שיתוף פעולה. לפי מיטב ידיעתי (שוב, לא כנציגת האיגוד, אלא כעו"סית מתחילה) מדובר בבערך 300 ש"ח בשנה שיורדים מהמשכורת כל חודש. אני ממליצה לך להתקשר לאיגוד ולברר את זה. בעניין אם זה מוגזם או לא, אני אגיד לך את דעתי האישית והלא מייצגת בלבד - לדעתי לא. כמעט בכל מקום בו יש ועד עובדים או איגוד כלשהוא (איגוד נהגי המוניות נגיד) משלמים סכום מסוים בתמורה לייצוג. אם תהיה לך בעיה עם המעסיק את זכאית לייצוג או כל מיני פעילויות שעושים. אבל זו דעתי ואת מוזמנת לעשות לפי הבנתך. בנוגע לפעילות שלנו - היא ממש לא עולה כסף, היא לא תלוית חברות באיגוד, היא בהתנדבות ביוזמה פרטית! ואת יותר ממוזמנת להצטרף ... שנה מצוינת שתהיה לך. סתם לשם העניין - אפשר לשאול איפה את עובדת? שנונית

אני עדיין סטודנטית

אני לא חושבת שזה מוגזם לשלם כ-300 ש"ח לאיגוד אחד, אני כן חושבת שזה מוגזם אם בנוסף צריך לשלם גם לפורום לקידום הע"ס. ממה שראיתי באתר כן צריך לשלם. תיכף אני אלך למצוא את הלינק המדויק.

מצאתי...

תכנסי לטופס הראשון, מצוין שיש לשלם 312 ש"ח לשנה כדי להיות חבר בפורום לקידום הע"ס.

אני אשמח מאוד אם תשלחי לי

יכול להיות שמדובר על האגודה לקידום העבודה הסוציאלית? כי אם כן, זה לא מה שאנחנו מדברים עליו, זה שם העמותה אליה משלמים כדי להיות חבר באיגוד. שוב - אנחנו ממש לא מבקשים כסף כדי להתנדב לקדם את העניינים. איפה את לומדת?

shanhen

New member
קצת סדר בבלבול

עשיתם קצת בלגן בין האגודות, תרשו לעו"ס קשיש לסדר את הדברים: 1. מאז שחוק בריאות ממלכתי ביטל את תשלומי ה"מס המקביל", הוחלט שכל איגוד מקצועי הפועל בהסתדרות יחייב את חבריו בתשלומי דמי חבר. מדובר בסכום השווה ל-0.7% לערך משכר הברוטו לחודש. כלומר, לא מדובר בסכום קבוע אלא לפי היקף המשרה וגובה השכר. לדמי החבר יש תקרה של קצת יותר מ-80 ש"ח לחודש. כל עו"ס שעובד יוכל לבדוק בהתאם לשכרו את גובה התשלום כדמי חבר לאיגוד. 2. אגודה לקידום הע"ס היא אגודה מקצועית, אמנם נסמכת על איגוד העו"ס אך שונה במטרותיה ובפעילותה. התשלום לאגודה מקצועית עומד היום על -.345 ש"ח לשנה. בהסדר של איגוד העו"ס עם הממונה על השכר באוצר, נקבע כי כל עו"ס רשאי להיות חבר ב-2 אגודות מקצועיות (מתוך רשימה ארוכה) כשתשלום דמי החבר עד לסכום של -.345 ש"ח לשנה למשרה מלאה משולם ישירות על ידי המעסיק. כלומר, העובד עצמו לא משלם דבר אלא רק מדווח למעסיק על רצונו שהאגודה לקידום הע"ס תהיה אחת מ- האגודות המותרות. 3. בימים אלו מפיץ האיגוד יומני שנה אליהם מצורפת חוברת הכוללת את כל הזכויות (והחובות) של העו"ס. מי שאינו חבר איגוד - זה הזמן להצטרף ולקבל גם את היומן. נ.ב. אני לא דובר האיגוד, פשוט סתם בא לי לדבר... נחום

a t a t

New member
אין פה בעצם כפילות?

האם זה לא התפקיד של איגוד העובדים הסוציאלים לקדם את המקצוע? לפתוח הסכמי שכר ולייצג את חברי הארגון? נראה לי כי עצם הקמת העמותה לקידום הע"ס היא בעצם הכרה בכך השאיגוד אינו ממלא את תפקידו... (מטרתי בשאלות אלו אינה לתקוף אלא להבין מדוע לשלם ל-2 גופים בעלי מטרות הנראות לי כזהות)

משהו חשוב

מבחינתנו, אין ספק שזו עבודתו של האיגוד לפתוח הסכמי שכר וכו', והוא גם יעשה זאת ברגע שתהיה ההזדמנות (כ. אנחנו (שוב, נציגים של עצמנו בלבד... ואולי של עוד כ300 איש שהשתתפו בכנס שארגנו במאי - מצורף קובץ עם סיכום וסיקור של הכנס) מנסים להניע את הגלגלים קצת מהר יותר כדי שתיווצר ההזדמנות. שוב, אני קוראת לאנשים להצטרף כי אולי האיגוד עסוק בבירוקרטיות ואנחנו יכולים להניע דברים בקצב אחר ממנו. כדאי מאוד להיכנס לקובץ שצירפתי, זה ייתן אולי תמונה רחבה ומדויקת יותר. שנונית

ג שם

New member
אני מניחה שיש כפילות,

ולשאלה למה צריך שני איגודים מקצועיים - התשובה נמצאת אולי במה שכתב נחום קשישא: "בהסדר של איגוד העו"ס עם הממונה על השכר באוצר, נקבע כי כל עו"ס רשאי להיות חבר ב-2 אגודות מקצועיות (מתוך רשימה ארוכה) כשתשלום דמי החבר עד לסכום של -.345 ש"ח לשנה למשרה מלאה משולם ישירות על ידי המעסיק. כלומר, העובד עצמו לא משלם דבר אלא רק מדווח למעסיק על רצונו שהאגודה לקידום הע"ס תהיה אחת מ- האגודות המותרות." ותקנו אותי אם אני טועה.

למעלה