שנת 2011: אליפות ישראל בג'ודו

guinnart

New member
שנת 2011: אליפות ישראל בג'ודו

עכשיו השעה 20:50 ביום בו נערכת אליפות ישראל בג'ודו. עדיין אין אף פרסום, עדכון, שידור מהתחרות. כלום. באמת עם הדלות באמצעי תקשורת אפשר להבין את הקושי הזה... דרך אגב - היום ב- 14:00 הגעתי להדר יוסף כדי לראות אולי יהיה אפשר להיכנס לכמה זמן ולראות את התחרות. אמרו לי שהכרטיסים, שעלו 80 ש"ח, אזלו לחלוטין! מרשים, ודווקא מקצין עוד יותר את הפער לגבי היעדר כל עדכון שהוא מהתחרות.

yoss5

New member
תמונת מצב בתקשורת

וואן - כתבה עלתה ב-21:28 (מסתמך על השעה שמופיעה בכתבה עצמה) YNET - בשעה 21:37 וואלה - 21:58 ערוץ הספורט - ישנים בעמידה...כמעט חצות, ואין תוצאות ולחשוב שמדובר באחד מהענפים הייצוגיים הבכירים שלנו...

BentzWatchJudo

New member
עדיף מאוחר ושיהיה מפורט ...(קישורים בפנים)

ומשקף את מה שהיה שם.. אפשר היה לדחוף בשלב מוקדם יותר של היום כתבות עם תוצאות חלקיות ותמונות ארכיון. במקום זה יש כתבות שפורסמו בסמוך מאד לסיום יום הקרבות, עם תמונות עדכניות וראיונות מיום הקרבות. לדעתי זה עדיף. עוד קישורים: one: http://www.one.co.il/Article/192533.html ערוץ הספורט: http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=3342&DocID=112705&Lang=he בנוסף ערוץ הספורט הקליטו את קרבות הגמר (ואולי גם קרבות על מדלית הארד) וערכו ראיונות בין הקרבות. אם אני לא טועה זה ישודר בערוץ 5 הרגיל היום ב 18:00. אני לא בטוח לגבי השעה, תבדקו בעצמכם שוב. הייתי באליפות והיה מרשים מאד. הכתבות די משלימות אחת את השניה. בכל כתבה מצאתי פרטים מעניינים שלא היו בכתבות האחרות. ממליץ בעיקר על הכתבה המצולמת בוואן בגלל הראיון עם האחים ששון שהיו הכוכבים של האליפות (מקווה שימצאו דרך להחזיר את אלון למקצוענות ואם לא יש תחריות קרטריון בוגרים במשך השנה ושווה לבוא לראות את אלון נותן הצגה).

guinnart

New member
למען האמת שום כתבה לא היתה ממש מפורטת

ואני עדיין סקרן לגבי הרבה מתחרים שאין לי מושג מה בדיוק קרה איתם: למי הפסיד ארשנסקי? האם גולן פולק התחרה בכלל? האם היה צעיר שלא היה מוכר עד עכשיו שהפגין כשרון ויכולת ראויים לציון? מה קרה עם פליקס מיכאילובסקי, יבגני יאצקביץ', לי קוכמן, ליאור צביאלי, אלכס רסקופין, שגיא מוקי, אסף חן, יבגני שולוס? אנקדוטה: בגמר עד 90 ק"ג התמודדו אלוף אירופה לג'וניור 2006 (אלון ששון) וסגן אלוף אירופה לג'וניור 2011 (פיטר פלצ'יק).

BentzWatchJudo

New member
אני אשתדל לפרט יותר מאוחר יותר כולל....

גליונות מלאים של התוצאות ועוד קצת רשמים שלי מהיום הארוך. צצו לי היום כמה דברים לא מתוכננים לכן אני לא יודע מתי זה יהיה בדיוק (מקווה שהיום אבל בלי נדר).

guinnart

New member
תבורך

עדיין הביקורת שלי היא על סדרי העדיפויות של התקשורת ואולי גם על חוסר מקצועיות של מי שמובילים את הג'ודו (מי באמת?). 3 מדליות אולימפיות, מספר דו ספרתי של מדליות באליפויות אירופה (זאבי X7, יואל X2, אליס X2, יקותיאל, קורדון). נראה לי שג'ודו הוא כבר ענף מספיק חשוב בישראל כדי שקרבות הגמר של אליפות ישראל ישודרו בשידור ישיר, או לפחות שיהיה סוג של מערכת עדכון לתוצאות מתחרות שכזו, אפילו אם לא אחת ברמה ובמיידיות של איפון.אורג - עדכוני פייסבוק, משהו.

BentzWatchJudo

New member
תשובות תוצאות ורשמים

60 ק"ג גברים: 1. אלקיים עידו 2. אביטבול יעקב 3. אלמוג אסף ובר עידו טומי ארשנסקי הפסיד לפז ליברמן. הבנתי שבד"כ פז מצליח לעשות צרות לטומי. זה מראה שלא תמיד הדירוג קובע, לפעמים ההגרלה מזמנת מאצ' אפ לא נוח. פז השיג וואזרי ואז טומי היה בלחץ להשוות או להפוך את הקרב ולא נזהר מספיק וספג גם איפון. צריך לזכור שטומי חזר רק כמה ימים קודם מסין (ויפן) וזאת תחרות שלישית שלו תוך פחות משבועיים ובנוסף שג'ודו זה ספורט שהפתעות בו שכיחות מאד. פז השיג עוד שני ניצחונות בהמשך היום אבל לאחר מכן הפסיד בחצי הגמר (לעידו אלקיים שזכה בזהב) ובקרב על הארד (לאסף אלמוג) ונשאר בידיים ריקות. ***************************************************************************************************************** 66 ק"ג גברים 1. פליקר טל 2. זמיר גור 3. בוטבול טוהר וסיניוב ויקטור גולן פולק לא השתתף. אלכס רסקופין עלה באופן קבוע למשקל הזה. הוא הפסיד בשמינית הגמר לויקטור סיניוב (מדליסט הארד, ניצח גם את ג'ניה שולוס בסיבוב הראשון) ויקטור הפסיד ברבע הגמר למדליסט הארד השני בוטבול טוהר (שם שכדאי לעקוב אחריו) אבל כאמור הצליח לזכות בארד דרך בית הניחומים. ***************************************************************************************************************** 73 ק"ג גברים 1. צבידרסקי יאיר 2. ראופמן בר 3. לינקוב רומן וגושין ודים ***************************************************************************************************************** 81 ק"ג גברים 1. פללשוילי סוסו 2. סימון ארד 3. חן אסף וניקיטין אנדרי הפודיום מורכב מסוסו ומשלושה אחרים שהפסידו לו בדרך. אסף חן הפסיד לסוסו בחצי הגמר אבל ניצח בשאר הקרבות שלו כולל כמובן הקרב על הארד. שגיא מוקי עלה משקל לכבוד האליפות אבל הגיע פצוע, בכל זאת ניסה להשתתף אבל מיד בתחילת הקרב הראשון הבין שזה לא אפשרי ופרש. ***************************************************************************************************************** 90 ק"ג גברים 1. ששון אלון 2. פלצ'יק פיטר 3. קוכמן לי ושיינמן אבישר לי קוכמן הפסיד לאלון ששון בסיבוב הראשון אבל זכה בארד דרך בית הניחומים. היה לו לפחות ניצחון אחד באיפון יפה ומהיר. בקרב על הארד הוא גם השיג איפון מול ארצ'י וולפמן (אבל זה לא אומר הרבה, ארצ'י נפצע בתחילת הקרב ברגל וסירב לפרוש למרות שסחיבת הרגל היתה בולטת מאד). אלון ששון נתן הצגה בכל הקרבות שלו. כל הפודיום מורכב מאלון וממי שהפסידו לו בדרך. ***************************************************************************************************************** 100 ק"ג 1. ששון אורי 2. קלושין יבגני 3. קוזמינסקי ואדים ואבו גאנם ראני אורי נתן גם כן הצגה. קרב ראשון: הלך קצת קשה, קרב מלא אבל לא היה ספק לרגע מי ירד מהמזרן מנצח. קרב שני: איפון ב- 11 שניות. בקרב הגמר עוד איפון נהדר של אורי. ***************************************************************************************************************** 100+ ק"ג 1. אסף זוהר 2. ממיסטלוב יעקב 3. בוטילייב איגור אסף כמעט והפסיד בגמר. שניות לסוף כאשר לוח התוצאות ריק מניקוד בעקבות תרגיל הקרבה של אסף שנכשל יעקב ממיסטלוב הצליח לרתק אותו למשך 11 שניות. אסף למזלו נחלץ בזמן מהריתוק בזמן (15 שניות שוות יוקו, 20 שניות וואזרי ו- 25 שניות איפון) והצליח להשיג את הניצחון בניקוד הזהב. ***************************************************************************************************************** 48 ק"ג 1. עבדי ליטל 2. מינצקר נועה 3. ראשוני שירה וקידר ליטל ההפתעה היתה ההפסד של שירה ראשוני בחצי הגמר לנועה מינצקר. שירה תיקנה בקרב על הארד. ***************************************************************************************************************** 52 ק"ג 1. כהן גילי 2. שוורץ רוני 3. חייט שירה ולנדו שחר ההפתעה כמובן ההפסד של רוני בגמר. צריך לקחת בחשבון שזאת תחרות רביעית של רוני בפחות מ- 3 שבועות ושרוני סחבה פציעה ביד מהקרב שלה בסין שהסתיים בבריח (ארוך וכואב, רוני נלחמה שם כדי לא להיכנע). ***************************************************************************************************************** 57 ק"ג 1. גרינברג מעיין 2. גרוסמן עדי 3. נלסון תמנע לוי ומירון ניצן ***************************************************************************************************************** 63 ק"ג 1. שור רותם 2. פרין בר 3. דרעי לחן קרב דרמטי בגמר בין בר לרותם. בר הובילה בוואזרי אבל רותם (שמבוגרת ממנה ב- 3 או 4 שנים) הצליחה להפוך את הקרב באיפון קצת פחות מדקה לסיום הרשמי. היה לא קל לראות את האכזבה של בר ממדליית הזהב שחמקה. אבל היא צעירה מאד וכנראה עוד אחת שכדאי לעקוב אחריה. ***************************************************************************************************************** 70 ק"ג 1. וילדיקאן ליאור 2. מאירסון ירדן 3. אנג'לינה אדינייב שוב קרב דרמטי בגמר וגם היתה נקמה על קרב דרמטי לא פחות בגמר של שנה שעברה. ***************************************************************************************************************** 78+ ק"ג 1. אלון תמר 2. לוי מיאל 3. אוהב ציון ליטל ודנינו רון

BentzWatchJudo

New member
ובקשר לשמות שששאלת אליהם ולא עניתי...

אשמח לתזכורת: איזה הישגים היו להם בעבר? באיזה משקלים הם מתחרים?

guinnart

New member
אחוז פרישה גבוה

באופן כללי אני שם לב שבג'ודו רבים פורשים מאוד מוקדם ו"נעלמים" מהשטח, אפילו אחרי שיצאו קצת להתחרות בחו"ל. או שפשוט מסיבה כזו או אחרת מפסיקים להיתקל בשמותיהם. פליקס מיכאילובסקי - http://www.judoinside.com/judoka/view/72040/felix_michailovski/ ניצח תחרות גביע אירופה לפני שנה איפון אחרי איפון. ונעלם. יאן וינוגרדוב - http://www.judoinside.com/judoka/view/41549/yan_vinogradov/ גם התחיל את הסיבוב שלו קצת בתחרויות גביע אירופה וגביע עולמי, אבל באליפות ישראל לא ראיתי שהשתתף. רומן אברמוביץ' - http://www.judoinside.com/judoka/view/51360/roman_abramovich/ פעמיים אלוף ישראל. גם בתחיל להשתתף ב- 2009-2010 בתחרויות בינ"ל. איפה הוא? וגם האחים בתיה, יואב שמש, עדי זלוצ'נקו (ארד לפני לא הרבה זמן באליפות אירופה לקדטים), עומרי טורונטו, אור זלאיט, אביב חציר, אדם אלון...

רומן אברמוביץ

עבר לגור בקנדה, מנצח אליפות אחרי אליפות בקנדה, ומייצג את קנדה היום.

BentzWatchJudo

New member
היום ב- 18:00 בערוץ 5 הקרבות על הארד והגמרים.

שידור מוקלט מהתחרות אתמול כולל ראיונות בין הקרבות. אני ממליץ.

למעלה