שס"ן בתנאי קבע?

eladelad16

New member
שס"ן בתנאי קבע?

היי,

רציתי לברר בקשר לאיזה נושא שקראתי עליו.
שאלתי לפני כמה שבועות על מתנדב(בן) שמעוניין לחתום קבע ואחת מהתשובות הייתה 'שס"ן'.
ביררתי באינטרנט לגבי השס"ן אבל יש כל מיני תשובות.

רציתי לדעת, במידה ואני חותם שס"ן, האם אני אקבל משכורת של קבע?
במידה וכן, מה ההבדל בין זה לקבע(איש קבע רגיל, נגד) והאם זה עניין של החלטה עצמית או של המפקדים?

האם אני יכול לחתום שנת שס"ן, להישאר בתנאים של חוגר אבל לקבל משכורת של איש קבע?

אשמח לקבל כל עזרה שהיא,
תודה ושבת שלום!

Queen Erised

New member
מסתבר שזה תלוי ביחידה בהאתה נמצא.

אתה צריך לשאול את המפקדים שלך ולראות.. בחלק מהיחידות הסש"ן הוא בתנאי קבע ובחלק אחר הוא כחייל סדיר.

בכל מקרה, במידה ואתה מקבל משכורת של קבע, אז אתה לא יכול להשאר בתנאים של חוגר- אתה כמו נגד.

LordNor

New member
זה לא כל כך מדוייק

שירות סדיר נוסף בתנאי קבע (משכורת של קבע) - עדיין נשארים בתנאים של חוגר, אין את ההטבות שאיש קבע טהור מקבל כגון: חבר, כרטיסי נקודות וכד'.
כמו כן, זה לא מקנה מעמד של איש קבע בבסיס למעט המשכורת שהיא מנופחת יותר - אפשר לקרוא לזה במילים אחרות "משכורת אברך" :).

בר דותן

New member
כל מתנדב זכאי לזה ?

עם אני מסיים את השירות שנקבע לי (שנתיים) , ואני רוצה להישאר בתור קבע..
אז יש את האופציה של השסן? שזה פשוט במשכורת של איש קבע ?

נ ו ע ה 12

New member
האופציה קיימת (לא רק למתנדבים)

השאלה היא האם המפקד הישיר שלך ומי שמעליו ירצו להשתמש בה

LordNor

New member
שס"ן בתנאי קבע - כל מה שרציתם לדעת

לכל יחידה יש סל ימי שס"ן בתנאי קבע שהיא יכולה להשתמש בו לכל אורך שנת התכנון.
השס"ן המדובר לא נועד לתקופות קבע ארוכות, אלא נועד להיות אלטרנטיבה מהירה ופשוטה עבור יחידות לצורך המשך שירותם של חיילים חיונים מעבר לתקופת שירות החובה (כגון: חפיפה ארוכה, סיום פרוייקט חשוב ביחידה, תקופת ביניים קצרה עד לאישור הגיוס לקבע טהור וכד').
אופן הגיוס לשס"ן בתנאי קבע הוא מהיר ופשוט עבור היחידות ונעשה על ידם בלבד ללא התערבות גורמים חיצוניים לעומת קבע טהור שמצריך בירוקרטיה ארוכה, התערבות חיצונית והתחייבות חצי שנה מינימום (כאשר בפועל מגייסים לחצי שנה ואח"כ עושים קיצור שירות - תרגיל די נפוץ כדי לעקוף את המערכת שלא מאפשרת גיוס לחודשים בודדים).

במקרה שליחידה אין סל ימי שס"ן, אין לה אלטרנטיבות אחרות למעט גיוס לקבע טהור בהנחה שיש לה תקנים.

בשורה תחתונה - מניסיון, היחידות מעדיפות להשתמש בסל ימי השס"ן רק למקרים חשובים יותר כמו הדוגמאות שציינתי, וברוב המקרים הסל מתרוקן כבר לפני סיום שנת התכנון.

שס"ן בתנאי חובה בניגוד לקבע, אינו מצריך סל ימים, אך הגורם האמון לאישור שס"ן בתנאי חובה למתנדבים הינו תא מתנדבים.

בהצלחה :)

בר דותן

New member
תודה..

אז עם זה לא לתקופה ארוכה, האופצציה להישאר היחידה אחרי השחררור היא .. או להיות אזרח עובד צהל או קבע ?
רבע מצריך שנת שירות נוספת בתנאים של סדיר ?
ואזרח דורש משהו ?

LordNor

New member
תשובה

אכן, האופציה להישאר ביחידה לתקופה ארוכה שלאחר השחרור היא באמצעות קבע או אזרח עובד צה"ל (יש גם המשך שירות בתפקיד של "יועץ", אך זה קיים רק במעט מאוד יחידות, בעיקר כאלו שעוסקות במודיעין ומחשוב).
קבע מצריך חצי שנת שירות מינימום, לגבי אזרח עובד צה"ל אינני יודע לענות לך מכיוון שהם מועסקים ע"י משרד הביטחון - תוכל לפנות אליהם ולברר.

בהצלחה.

למעלה