שעון בתוך פרוסת עץ

שעון בתוך פרוסת עץ

פעם ראשונה שעובד על פרוסת עץ. (לא זכור מה שם העץ) מנסה להשיג בקוטר גדול יותר. בחנות בפ"ת הקטרים הגדולים יותר היו קצת סדוקים.

בני , אי אפשר לפספס , סיסם הודי ללא ספק

יפה יפה , אולי ספרות או אותיות מעץ עדיפות?

yulevi

New member
../images/Emo140.gif

זה נראה כפרוסת ינבוט,את האותיות האם אתה מכרסם באמצעות שבלונה,האם המנגנון הוא מנגנון מטוטלת,והיכן יש כאלה בארץ

ביררתי היום זה סיסם הודי

היום נסעתי קצת לטייל בצפון, עברתי דרך מנסרת עצים בחדרה וייזר. שאלתי על סוג העץ רכשתי עוד 3 פרוסות מסוג סיסם הודי ואחד פרוסת ברוש שהוא עץ בהיר. את האמת היה קשה למצוא ללא סדקים. (אולי הייתי רוכש יותר). לגבי החריטה של האותיות, אני מדפיס על נייר אותיות בפונטים הרצויים. מחלק את המעגל ל 12 על העץ כמיקום המספרים, מעתיק בנייר קופי את האותיות במקומות המסומנים. חורט בעזרת דרמל את האותיות, לאחר מכן צובע בספריי לכה, את האותיות השקועות צובע בצבע זהב. לגבי המנגנון של השעון, יש מנגנונים מיוחדים עם מטוטלת אצל שרייבר ברח' מקווה ישראל 15 ת"א תוצרת גרמניה נגמרו אבל יש לו תוצרת סין זולים יותר. הוא טוען שלא פחות טובים. ראיתי גם מנגנונים עם צלילי מוסיקה.

ובאותו נושא, אני הייתי במוזיאון האיסלם.... בתצוגת השעונים. אומנם יחי ההבדל הקטן. אבל שעונים כנראה העסיקו את בני האדם מאז ומתמיד. קשה שלא להתפעל ולהתרשם מהרמה שאליה הגיעו אותם האמנים שבנו את השעונים שקיימים בתצוגה. אותם כנראה לא העיסקו בעיות של עץ סדוק, אלה...פנינים בגוון ובגודל שווה.... ולמי שלא היה וראה, ממולץ .

Javali

New member
סדקים

סדקים הם תוצר לוואי של התייבשות העץ. פרוסות כאלו ללא סדקים נדירות מאוד, ועוד יותר נדיר שהן יישארו ללא סדקים. אני בד"כ סותם את הסדקים עם אפוקסי.

yulevi

New member
לאחרונה המליצו

לי במי השרון להדביק עם דבק שיש שמגיע בגוונים שונים,יש להם דוגמא על לוח אלון פראי,הם סתמו עיניים גדולות עם פיצוצים

למעלה