שעון דופק ושאלות...

omer ok

New member
שעון דופק ושאלות...

אהלן! קיבלתי שעון דופק מתנה, polar m31\32, ואני ממש מרוצה... עד עכשיו היה לי רק אימון ספינינג אחד איתו, והוא ממש עזר לי לשמור על אחוזים נכונים. יש לי כמה שאלות... - אני עובד לפי דופק מטרה, באתר ספיניל, מצאתי נוסחאות ואני עובד לפי דופק מטרה (אני יודע ש 180 זה 80% שלי, ו150 זה 60% שלי), זה נכון לעבוד ככה? או לפי נוסחאות אחרות? חישובים אחרים? - אני בטוח שאתם מודעים לכמות ההזעה המטורפת בספינינג (ואני במיוחד נרטב באימונים), ויש את המשדר שמחובר לך לצלעות...אחרי לא הרבה זמן אני בטוח שהוא יתחיל להסריח...יש מצב לכבס אותו? (זה המשדר הקטן, שאותו אני יכול להוריד, ולכבס רק את הרצועה) - מה בערך המחיר של השעון? ואיך הוא נחשב? בלי קשר שאלה, כמה פעמים מומלץ לעשות ספינינג בשבוע? אני משתדל פעמיים, וזה לפעמים יורד לאימון אחד ספינינג, ואימון אירובי אחר בשבוע... וואו, יצא קצת ארוך...מקווה שהגעתם עד כאן... תודה, עומר.

Tami661

New member
אתה פולני עומר, נכון?../images/Emo8.gif../images/Emo6.gif

וזה רק בגלל השאלה... "מה בערך המחיר של השעון? ואיך הוא נחשב?" חחחחח... בחייך, על מתנה לא שואלים
אבל זה בצחוק... מבינה את הסקרנות למרות שהאמת היא שאין לי מושג על סדרת ה-M מה המחיר. עכשיו לחלק המקצועי: 1. דופק מטרה - נוסחת החישוב הכללית היא כפי שמפורסמת באתר Spinil אבל קח בחשבון שזו באמת נוסחא די כללית וכדי לדעת במדוייק את טווחי הדופק שלך בהתאם לנתונים האישיים ורמת הכושר - יש בדיקת צח"מ (צריכת חמצן מירבית) שאחד המקומות שבה ניתן לעשות אותה זה... איך לא? וינגייט
טווח אירובי לפי נוסחא זו הוא בין 60% עד 85% מהרף הגבוה (גברים: 220 מינוס הגיל) 2. כמה פעמים ספינינג בשבוע? אמנם אני לא דוגמא קלאסית לענות לך על השאלה הספציפית הזו
אבל בוא נאמר ש-5 אימונים בשבוע זה יפה ולא מוגזם. 3. ואתה כותב: "לפעמים יורד לאימון אחד ספינינג, ואימון אירובי אחר בשבוע"... עומר, ספינינג זה אירובי!!
ופעמיים זה ממש ממש מעט, אולי תגדיל בשקל תשעים?
4. אפשר לכבס את הרצועה. אני מכבסת אותה עם הכביסה הכהה. 5. תתחדש

omer ok

New member
../images/Emo6.gif איך ידעת?!

את האמת שלא... והמחיר מעניין אותי, בגלל סיבות אישיות...ולא בגלל קמצנות כזו או אחרת... עכשיו יש עוד שאלה....יש בשעון סעיף כזה שאתה יכול לארות תוצאות אחרי האימון, אז יש אחד שקוראים לו kcal\fat ויש מספר + אחוז, ויש סעיף אחר שקוראים לו tot. kcal עם מספר אחד. מה זה השריפת קלוריות הכללית? תודה רבה רבה על התשובה המפורטת למעלה!

shiri 80

New member
אחלה בחלה של שעון

טפו טפו כבר שנתיים עם הדגם הזה וממש מרוצה ... אפילו הבטריה שרדה שנתיים+ המספר + האחוז זה הקלוריות ששרפת באימון וכביכול כמה אחוז מהן מקורן בשומן (ככל שתעבוד על דופק נמוך יותר האחוזים עולים ... לצורך העניין אימון הליכה מול אימון ספינינג או אימון ספינינג אנטרוולים מול נפח וכו ...) הסעיף הטוטלי הוא של הקלוריות ויש גם סעיף כזה של הזמן השעון שומר רק את האימון האחרון אבל סוכם כללית את הזמן ו הקלוריות ככה שאתה יכול לאפס כל חודש או כל תקופה ולראות מה עשית במשך החודש... תתחדש

לפי הנוסחא המקובלת (220 פחות גיל)

יוצא שהוא יוולד עוד שלושים שנה :) הנוסחאות האלו אומנם לא תמיד מדייקות ועדיף לעבוד עם פרוטוקול פשוט בכדי למדוד דופק מקסימלי אמיתי (לא חייבים וינגייט, אפשר לעשות את זה על כל מסילה, אופני כושר), אבל זה קצת מוגזם באמת.

P u s s i c a t

New member
אני עשיתי בוינגייט...

את ה-100 אחוז שלהם עברתי בהרבה יותר מפעם אחת. אולי זה קשור לזה שעשיתי בדיקה ארגומטרית יום אחרי שדרכתי ברגליים יחפות על מנורה?.... צריכה לעשות סח"ח בקרוב. שוקלת אם גם זה יצא כל כך "מדוייק"

צריכת חמצן מירבית עשית ?

נראה לי מימד שיעניין אותך יותר (בגלל שהוא מדד ליכולת אירובית). וגם אם המדידה של הסח"ח לא מדויקת, אני לא יכול לחשוב על דרך שתוכלי לעלות על זה :) את הסח"ח אפשר לראות בבדיקת צח"מ די בקלות גם בלי לקחת דגימת דם כל פרק זמן מסוים, בגלל שהגרף תופס זווית מאוד ברורה לעין. ד"א : אם את בעיקר עושה אופניים, אז אני מציע לך לעשות גם הבדיקה על אופניים ולא על מסילה (עקרון הספצפיות : ). בגלל שהתחרת באילת שבוע שעבר, אז אולי את מתאמת גם על ריצה באותה מידה ואז זה לא ממש משנה. ולגבי זה שעברת את הדופק המקסימלי שמדדו לך בווינגייט : קחי בחשבון שניתן גם להתל בשעוני הדופק של פולר אם מקפצים דופק מאוד מהר (בסדרת ספרינטים למשל). במקרים כאלו הלב בפועל עשוי להגיע לפרקי זמן מאוד קצרים לגבהים חריגים (שבמפתיע לא יוגדרו ע"י פזיולוגים כדופק המקסימלי שלך).

P u s s i c a t

New member
לא מדברת על ה-240 שהוא פתאום

מראה לי. זה ברור שזה טעות. אבל אם אמרו לי שהמקס שלי הוא 192, ולא פעם דגדגתי את ה-200 מלמעלה ומלמטה - כנראה שהבדיקה לא היתה כזו גליק... אבל אולי בגלל הפציעה שהיתה לי בזמן הבדיקה לא קיבלתי תוצאה טובה. גם ככה עוד כמה חודשים צריכה לעשות שוב - אז נראה אז. ו... לגבי העיקר... אפשר לעשות את הבדיקה בשחיה?

Infin1ty

New member
סח"ח תמיד יצא מדויק

כי לוקחים לך דם מהאצבע כל כמה זמן במאמץ כדי לבדוק את ריכוז חומצות החלב בדם. כאשר תעשי בדיקת סח"ח גם תקבלי את הדופק המקסימלי שלך.

P u s s i c a t

New member
Never say never

מכיר את הקטע הזה שאומרים - במקרים נדירים... בד"כ על תופעות לוואי של תרופות, על תוצאות של בדיקות ועל כל דבר אפשרי? אז נחש מי תמיד נופלת בקצוות של הפעמון? בקצה קצהו. במקרים של האחת למליון... סליחה. מי נופלים. החתולים שלי גם נדבקו.
"שמעי, אין שום סכנה. זה לא משהו שצריך לחשוש ממנו. במקרים נדירים של אחד למליון קורה ש..." "אופס. זה קרה..." אבל ננסה ונראה כשיגיע הזמן. אולי אז אקבל תשובות סופסוף

omer ok

New member
לא הבנתי...

אני בן 15 וחצי... אני לא זוכר, יש באתר של ספיניל פול נוסחאות...יש גם אחת לחישוב דופק מטרה...ולפי זאת אני עובד... 150 - 60% זה מעט מידי או הרבה מידי?

omer ok

New member
קישורים לנוסחאות...

"נוסחה 4 - נוסחת קרבונן להבדיל משאר הנוסחאות, נוסחת קרבונן אינה מחשבת דופק מרבי, אלא דופק מטרה. בכל זאת בחרתי להביאה בפניכם היות והיא ידועה מאוד ויש הטוענים כי היא קולעת יותר מנוסחת החיזוי הקלאסית של 220 פחות הגיל. נוסחה זו היא מאוד ידועה, בשנים האחרונות יותר ויותר עושים בה שימוש וכמיטב ידעתי נלמדת בקורסים רבים של הכשרת מדריכים בתחום הספורט. יתרון נוסחה זו היא שהיא מערבת את דופק המנוחה ויוצרת מושג חדש- "רזרבת הדופק" (HR reserve). זוכרים בתחילת הכתבה שדיברנו על היתרון של דופק המנוחה? כאן הדבר בא לידי ביטוי. רזרבת הדופק זהו הטווח שבין דופק המנוחה לדופק המרבי. בכדי להשתמש בנוסחה זו, יש: א. למדוד את דופק המנוחה מיד כשקמים ורצוי לחזור על כך יותר מבוקר אחד, בכדי להיות בטוחים. ב. לחשב את הדופק המרבי החזוי שלכם על-פי הנוסחה הקלאסית: 220 פחות הגיל. ג. לחשב את רזרבת הדופק: דופק מרבי פחות דופק מנוחה." קישור

shiri 80

New member
שניה לפני שיוצאת למרתון ....

בעיקרון זה 220 פחות הגיל שלך ... 205 .. מזה תקצוב את דופק המטרה 60% - 123 70% 143 80% 164 85% 174 90% 184 150 זה עבודה של 75 % אצלך ... עבודה בה אתה יכול להרגיש שיש לך כוח לעבוד הרבה זמן (בניגוד ל85 -90 אחוז...) יש אפשרות לבדוק יותר מדוייק את דפקי העבודה אבל בסהכ זה די ממצה חישוב הדופק בצורה הזו ברו אימוני הספינינג משערת שלא תעבוד על 60% דופק .. זה כמעט ואולי אפילו אף פעם לא קורה אלא אם כן בין אינטרוואלים

למעלה