שעון דופק - מקווה שאני בפורום הנכון

שעון דופק - מקווה שאני בפורום הנכון ../images/Emo9.gif

קניתי לא מזמן שעון דופק של SUUNTO' דגם t1c יש לי כמה שאלות...: 1. איך הכי כדאי לנקות את החגורה? 2. תוך כמה זמן צפוי שתגמר הסוללה בחגורה? 3. שאלה שכנראה הייתי צריכה לשאול לפני... - עד כמה המדידה אמינה? (אני שואלת בגלל ששמתי את החגורה ורציתי לבדוק את הדופק במנוחה וקיבלתי תוצאה מ-א-ו-ד נמוכה, ואני מפחדת שבזמן אימון עצמו הדופק שלי יהיה גבוה ממה שמוצג בשעון) תודה מראש לעונים

ליא18

New member
מד דופק

אהלן יהודית, ניקוי הרצועות יעשה במטלית ספוגה במעט מיים מהולים בסודה לשתיה. משך חיי סוללת ליטיום -כ שלוש שנים. לגבי מדידת ערכי דופק במנוחה-זה לא המכשיר המתאים!! שאלות טכניות הנוגעות לדגם הספציפי שברשותך ,טוב תעשי אם תפני למעבדת השירות שפרטיה מצויים על תעודת האחריות אותה היית צריכה לשלוח, לאחר הרכישה ,עם מילוי הפרטים הנדרשים,[תציצי בה]. אגב,יתכן שהתשובות לשאלותייך מצויות בדף המפרט הטכני והוראות שימוש המצורפים לשעון באריזתו המקורית. שלך,ליא

תודה על התשובות ../images/Emo13.gif

אז יכול להיות שהשעון "זייף" קצת בגלל שהייתי במנוחה? (עד כמה החריגה יכולה להיות גדולה?) אבל אם אני תחילה לזוז ולעלות את הדופק, השעון יהיה מדויק? ושאלה נוספת...: אז איזה מכשיר כן מתאים למדידת דופק במנוחה? למשל, המכשיר הביתי שמודד לחץ דם - מתאים? או שאם מדובר בבית, אז רק הבדיקה עם האצבע?

ליא18

New member
בהנחה שאת בריאה וכשירה לעמוד במאמצים גופניים

על מנת לדייק [בשביל מה??]בתוצאות ערכי דופק מנוחה נדרשים קיומם של חמישה פרמטרים שלא אדון בהם כעת. מדידה עצמית, סמוך לשורש כף היד ,תספיק בהחלט!! טוב תעשי [!!!] אם תפגשי את רופא המשפחה להתיעצות /בדיקות טרם היציאה לדרך הספורטיבית..לאט לאט.. הרבה בריאות ובהצלחה,ליא

johnniewalker20

New member
את יכולה לפרט

בנוגע לחמשת הפרמטרים הנזכרים בהודעתך? עד כמה שאני יודע ,שעון דופק מודד דופק מנוחה בדיוק סביר בהחלט.

ליא18

New member
דיוק במדידת קצב הלב במנוחה

שלום יוני,שמחה להשיב על שאלתך.[פיזיולוגיה של הלב] מדידת קצב הלב במנוחה מחייב ארבעה מדדים,לפעמים חמישה: 1-אנחנו אמורים להיות ערים[לא ישנים]=לא חייבים להיות עירניים[אך להיות ערים]. 2-בשכיבה=מכיוון שאז לדם קל יותר לחזור ללב. מנח הגוף משנה את נפח הפעימה ולכן את קצב הלב.[בעמידה קשה יותר ללב בשל התנגדות כוח המשיכה]. 3-לא לאחר אימון=לפחות שמונה שעות אחרי אימון. 4-לא אחרי ארוחה=לפחות ארבע שעות אחרי ארוחה. אם הבדיקה נעשית בתנאים האלה על ההשכמה בבוקר מתווסף הכלל החמישי והוא: 5-יקיצה טבעית או לפחות רגועה=לא אחרי חלום בלהות,לא בעקבות שעון מעורר... כפי שעניתי לשואלת..אין צורך לדייק.מדידה ידנית סמוך לשורש כף היד ,לאחר מנוחה קצרה-טובה ומספקת. [התקבל אצלי הרושם שהיא עסוקה מידי בטיב ויכולות השעון ועל פי דבריה היא מעוניינת לדייק-אני בטוחה שאתה יודע שאין צורך לדייק..או במילותיך-"בדיוק סביר בהחלט"] שמחתי,ליא

היה מעניין לקרוא על הפרמטרים,

ואיך שהבנתי עכשיו אז השעון דופק מדייק "בדיוק סביר בהחלט" - זאת אומרת טכנית ניתן למדוד איתו דופק מנוחה אם רוצים, ואולי תהיה חריגה קטנה (נניח 2-3 פעימות) אבל לא משמעותית (נניח 10 פעימות)?

johnniewalker20

New member
זה ברור, אבל למה אמרת

ש "לגבי מדידת ערכי דופק במנוחה-זה לא המכשיר המתאים!!"? המכשיר לא סותר את 5 התנאים...

gatinho

New member
הכי פשוט

איך שמתעוררים, לפני שאפילו קמנו מהמיטה, כלומר, לא להתיישר ולחזור לשכב, על בטן ריקה (מה שאמור להיות סביר לאחר שינה של לילה).

נתן.ל

New member
אני מכיר את השעון הזה

1. לשטוף במים, אין בעיה זה עמיד לרטיבות(גם לזיעה) 2. לא יודע. עוד לא קרה שראיתי אותה נגמרת. (בשעון מחליפים כל כמה חודשים) 3. כמה זה לדעתך "מאד נמוך"? בד"כ שעוני סונטו מאד אמינים.

מאוד נמוך - 39-40..

הגיוני?
כשעוד לא כל הפמטרים שהיא נתנה בוצעו... (אכלתי בזמן יותר קרוב מ-4 שעות זה בטוח..) לגבי הסוללה - שמחה לשמוע שזה מחזיק הרבה זמן. על השעון בכלל לא חשבתי, מזל שציינת את זה כי לא הייתי רוצה "להתקע" בלי השעון. ולגבי הניקיון - נכון לעכשיו אני משתמשת במטלית לחה בלי אלכוהול. אני מבינה שזה בסדר נכון? ותודה רבה

למעלה