שעון מד דופק

שעון מד דופק

היי האם שעונים אלו אמינים? האם שעון מד דופק ומד קלוריות יכול לומר לי מהי כמות הקלוריות שנשרפה מתחילת לבישת השעון? (בלי קשה לפעילות גופנית). אלו פרמטרים חשובים שיהיו במד בשעון מד הדופק? המטרה כמובן היא לעשות אירובי יעיל ונכון על מנת להפחית במשקל. תודה רבה

tushtk

New member
פרמטרים חשובים

שלום, שעוני הדופק אכן אמינים מאוד בכל מה שקשור לדופק. שריפת הקלוריות הנמדדת בשעון מתבססת על ממוצעים ולא מותאמת באופן אישי למתאמן. למרות שבהרבה שעונים יש אפשרות להכניס נתונים אישיים כמו גיל, משקל וגובה - אין לשעון אפשרות למדוד את כמות הקלוריות ששרפת. הוא יציג ממוצע שעל פיו הוא מסתמך. החברה המובילה בתחום היא POLAR. אני מניח שגם שאר החברות יחסית אמינות. בשעונים המתקדמים יש המון פונקציות לא שימושיות. אין צורך להשקיע סכומים מיותרים. הפונקציות החשובות באמת הן הדופק הממוצע והדופק המירבי בזמן הפעילות, ואת שתיהם אפשר למצוא גם בדגמים הפשוטים. במידה והפעילות האירובית נמצאת בסביבת עוד אנשים, יש לשקול קניית שעון דופק מקודד, כדי לוודא שהשעון לא יקלוט שידור של רצועה סמוכה. בהצלחה.

tushtk

New member
שתיהם=שתיהן

אני צריך להפסיק לכתוב כאן בשעות האלה...

תודה עוד שאלה

האם שעון מד דופק ומד קלוריות יכול לומר לי מהי כמות הקלוריות שנשרפה מתחילת לבישת השעון? האם ניתן למדוד ע"י שעון זה מהי כמות הקלוריות הנשרפת במטבוליזם?

tushtk

New member
לא ולא

כפי שרשמתי בהודעה הקודמת, ההוצאה הקלורית שמציג השעון לא נמדדה באופן ספיציפי אליך. אין להתייחס למספר המוצג כאל עובדה. הוא יכול לשמש כמדד להשוואה בין האימונים, אך צריך להתייחס אליו בערבון מוגבל. והשעון לא יכול לסייע לך בשום צורה בחישוב RMR.

pusa1

New member
יש איזושהי התייחסות אליך

לשעון ( פולר לדוגמה) מכניסים את הגיל המשקל ואת הגובה ככה שהוא מותאם אישית לבעליו. בזמן פעילות הוא מחשב לפי הדופק שריפת קלוריות לפי ק"ג גוף. אז נכון שזו לא מדידה מדויקת אלא סטטיסטית, אבל היא כן יחסית אליך, לדופק שלך (כמובן) ולמשקל שלך.

tushtk

New member
חסרים לו נתונים בסיסיים

היי, נכון שיש מעט התייחסות אישית, אך השעון לא מכיר את דופק המנוחה, את הדופק המקסימלי האמיתי, את אחוז השומן בגוף ואת מסת השריר. וזה עוד בלי להיכנס בכלל לצריכת חמצן. BMI זה מדד מאוד לא מדויק, במיוחד אצל ספורטאים שמסת השריר שלהם מפותחת יותר מאצל אנשים ממוצעים.

אלי ו.

New member
השעון יכול לבדוק דופק מנוחה

וחשוב מכך, להעריך את נפח הפעימה, אבל עדיין מדובר בהערכה. למיטב זכרוני (וצריך לבדוק בספר של השעון) שעוני פולאר לא מודדים קלוריות בדופק פחות מ 100. זכור לי שהיו כמה תלונות ע"כ ואולי הם שינו את זה בשנים האחרונות.

יוקיס

New member
לשעונים יש רצועה שבלעדיה לא ניתן לבצע המדידה

אם כוונתך למדידה מתחילת האימון אז התשובה חיובית שהרי לפני כן תחבר/י את הרצועה לגוף אך אם כוונתך בשגרה, האם זה הגיוני ללכת עם הרצועה מחוברת לגוף במשך כל היום? אם התשובה שלך חיובית אז כן זה אפשרי......

למעלה