שעון עם מטוטלת

טטטטריX

New member
שעון עם מטוטלת

יש לי בבית שעון עם מטוטלת. כל 24 שעות יש לוח פיגור ב 10 דקות לפחות. השאלה שלי היא: אין אני קובע את דיוק השעון בעזרת המטוטלת? האם ע"י שינוי אורכה? ואם כן מה צריך להיות אורכה? מקווה שתוכלו לעזור לי.

Jony I

New member
בויקיפדיה כתוב שאורכה של מטוטלת שניות צריך

להיות 0.994 מטר. הכוונה כמובן למטוטלת פשוטה. על מנת לקצר כל שנייה כלומר לתקן את הפיגור אתה צריך להוריד את האורך האפקטיבי של המטוטלת, כלומר או שתשייף את הקצה של המטוטלת (כמה? - זה תלוי בצורה של המטוטלת שישנה את המומנט סיבוב), או שפשוט תדביק איזו משקולת איפשהו במקום שנראה לך שהוא מעל מרכז המסה של המטוטלת. אגב, אני מניח שזה באמת שעון עם מטוטלת שניות (כזה גדול בגובה של כמטר וחצי לפחות). אם לא - זה בטח לא מטוטלת שניות ואז החלפת בטריות תתקן את הבעיה.

telleran

New member
ליטב הבנתי

זה לא כ"כ מסובך כמו הפתרון הראשון שלך ולא כ"כ פשוט כמו הפתרון השני. ישנם אתרים/ עמודים המסבירים כיצד יש לכוון שעוני מטוטלת. צריך לבדוק ע"פ הדגם הספציפי ולראות מהן בדיוק ההוראות לכיוונו. (ההורים של אשתי קנו אחד לא מזמן ואחרי שאבא שלה בילה כמה לילות מול המחשב הוא גילה איך לכוון אותו בדיוק). בהצלחה.

Jony I

New member
סבבה, אז תביא לבחור.

די הגיוני שיש איזה מישקולת על המטוטלת כדי לכוון אותה למקרה שמישהו לוקח את השעון לירח או משהו.

telleran

New member
כן, אבל הוא אשר אמרתי-

צריך לחפש לפי דגם ספציפי. לדעתי.

למעלה