שעון עתיק

נעמה283

Active member
שלום שוב אלישבע ,
חלמתי לפני שבוע בערך .
בחלום אני מג

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
שלום נעמה,

בחלום את מנסה להגשים את השאיפה הנסתרת שלך ליזום פגישה עם אהבוך לשעבר. את הולכת לביתו, נכנסת אליו והוא פותח לפנייך את הדלת. עד כאן הרי זה חלום של מילוי משאלה. היית רוצה שזה יהיה כל כך פשוט וקל לאזור אומץ וליזום בעצמך פגישה בביתו ללא הזמנה מראש. אבל... בעלך מלווה אותך לפגישה הזאת! כאילו לא אכפת לך, אבל בעלך הוא בן זוגך ואב ילדייך, ואת בעצם עושה מעשה אסור, או לפחות לא יאה. אבל...הפגישה הזאת אינה מתפתחת לפגישה רומנטית ובעצם היא "פגישה חצי פגישה". את נכנסת לביתו ( עם בעלך אחרייך) והוא עומד בבגדים שחורים לבד בחושך. את נכנסת לבית שמזכיר יותר בית של אבלים! כאילו מישהו מת שם. מה שקרה שהוא פתח את דלת ביתו, ובמקום שהוא יאיר את פניו אליך והבית יזהר באור יקרות... מקבל את פניך אדם לבוש שחורים בחושך. את מגיעה אל החושך!! מצב בלתי נעים בעליל!! אין פלא שאת הולכת לסלון! בסלון מצוי שעון עתיק. השעון מסמל את הזמן הרב שעבר מאז שהיה איזה שהוא קשר ביניכם, השעון העתיק מסמל את פער הגילים ביניכם, את ההחמצה של הקשר ביניכם ( היתה בעבר הזדמנות לקשר והיא לא מומשה), השעון העתיק מסמל את הזמן שאת מבזבזת על תקוות שווא שלעולם לא יתממשו ואם יתממשו – מחכה לך גבר שותק, חסר פנים, בבגדים שחורים, בבית חשוך. זה מה שאת רוצה? בעלך מוציא אותך משם, למציאות. בעל הוא גם סוג של שליט, יש לו בעלות על הרעיה. הרעיה היא חברה והיא סוג של קיניין. את נאלצת לעזוב כי הוא רוצה בכך. אבל הוא גם מציל אותך מעצמך ומהמצב המביך של שלושתכם. הידיד שלך אומנם פתח את הדלת אבל לא הזמין. גם בעלך גם הוא לא מזמין אותך לחזור איתו לביתכם. הוא כופה עליך לחזור, מצב לא נעים אבל עדיף מבית שנראה כמו בית שמישהו או משהו מת בו.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש. מה התאים ומה לא התאים.

אלישבע777

Well-known member
עצוב אבל זה אכן הפירוש .
שאלתי היא למה הבית שלו נראה כמו בית אבלים? כי הוא בודד ?
הי נעמה, תודה על התגובה!

ביתו של אהובך נראה כבית אבלים. זו כמובן הפרשנות שלי – בית חשוך ואהובך בבגדים שחורים, מצביעים או מסמלים אבל.

בתת מודע שלך, את מבינה שאילו היית עושה מעשה כזה ומגיעה לביתו והוא היה פותח לך את הדלת – זו כמעט התאבדות. לא היה יוצא מזה שום דבר טוב. רק חושך, ריקנות ובדידות! החלום אומר לך (כלומר- את אומרת לעצמך) – הקשר איתו כבר מת! ואין אפשרות להחיות את הקשר . את בחלום הולכת לשם כדי להאיר את חייך, אבל מה שמקדם אותך זה בית חשוך, כאילו בית של מת. בית של אדם חי אבל חסר חיים ואת לא תוכלי לקיים חיים איתו.

אם הפרוש מתאים לך, מצויין. אם לא – תנסי לחשוב מה החלום ( שזו את עצמך) רוצה להגיד לך. הפרוש הכי טוב, הוא של החולם עצמו. אני רק מתרגמת את החלום ( הסצנות, התמונות ) לשפה מדוברת – כהבנתי.

אלישבע777

Well-known member
זה מעניין מה שאת כותבת ... כי בחיים לא הייתי חושבת על זה ואני שמחה שפניתי לכאן להכוונה...
אני הייתי בטוחה שכל החלומות האלה אמיתיים , כוונתי היא שחשבתי שיש פה תקשור מסויים בין נשמות ...
אני חושבת שאני קצת חוזרת להיגיון. אבל אני גם מאוד עצובה ... באופן כללי עצובה תמיד ... בלעדיו ...
אולי יש קשר בין הנשמות, ( אי אפשר לדעת), אבל לא תמיד אפשר לקיים אותו בעולם הזה ובעולם הבא - שם אין שום דבר... לא גן עדן ולא גיהינום. הכל המצאות.
ובעניין העצבות, תצטרכי למצוא עיסוקים שמוציאים אות ממך, או להשלים איתה .

למעלה