שעון שבת

dadi1

New member
שעון שבת

שבת שלום לכולם בבית של ההורים שלי שעון השבת קיבל יכולות ווקליות. הרעש ממש חזק- יש למישהו מושג אם ניתן לתקן דבר כזה? ואם לא- כמה עלות של שעון שבת חליפי? תודה דדי

רז חשמל

New member
40 אמפר ממתגים עם קונטקטור

כאשר צריך למתג עומס גדול (מעל 16 אמפר ואני מעדיף מעל 10 אמפר) צריך למתג את העומס דרך מגען (קונטקטור) שמופעל ע"י שעון שבת.

dadi1

New member
רז- אפשר להסביר בעברית?

מה זה אומר למתג את העומס?

רז חשמל

New member
בהחלט

שעון שבת הוא בעצם מפסק שניסגר / נפתח ע"פ כיוון זמן. בד"כ המפסק של השעון שבת מתאים לניתוק וחיבור של עד 16 אמפר. כאשר רוצים לנתק / לחבר יותר מ 16 אמפר צריך לחבר את העומס למגען שיופעל ע"י שעון שבת.

dadi1

New member
והמגען הזה- זה כמו שנאי?

רק שעובד הפוך? ז"א הוא בעצם מקטין את האמפר כדי שלא יהרוס את שעון השבת?

רז חשמל

New member
ממש לא !

מגען זה מפסק שמופעל ע"י סליל פיקוד. מגענים יש בהספקים שונים מ 16A ועד......(אני מכיר גם מגענים של 2000 אמפר).

dadi1

New member
אז אם

להורים שלי יש ארבעים אמפר ( אני חושב- יש להם תלת פאזי בכל אופן ) ויש להם שעון שבת שמחוברים אליו לפחות ארבעה ממט"ים בני 10 ו-16 אמפר- זה אומר שבטוח יש להם מגען כזה? ואם כן- איזה שעון שבת אני צריך לרכוש? והאם לא ניתן לתקן את השעון שבת הנוכחי שמרעיש כל כך? שוב תודה דדי

רז חשמל

New member
....

לא כדאי/משתלם לתקן שעון שבת. כל שעון שבת סטנדרטי מתאים להפעלת מגען. מה שבטוח זה שתזמין חשמלאי להתקין את זה.

dadi1

New member
לא נעים לי להרוס לך רז

אבל אני עד היום מתעסק עם כל החשמל בבית לבד- כולל שיפוצים מקיפים ותיקונים בעצמי כשמדי פעם אני מתייעץ טלפונית עם החשמלאי שלי. זה שאני שחום- זה לא בגלל שהתפחמתי כתוצאה מכשל חשמלי כתוצאה מחוסר מקצועיות-

רז חשמל

New member
תקרא את ההודעה שלי (מנהל הפורום)

מתוך הודעת מנהל הפורום : "בפורום לא תמצאו עצות בסיגנון "עשה זאת בעצמך" מכיוון שעיסוק בחשמל לא על ידי חשמלאי מוסמך הינו עבירה על החוק וסכנת חיים ממשית. " וחוץ מזה, מתוך השאלות שלך אני מבין שאתה לא חשמלאי מוסמך. לכן, מתוך דאגה, אני ממליץ לך להעזר בחשמלאי.

למעלה