שעועית אזוקי

Omer Shliva

New member
שעועית אזוקי

לפי מה שהבנתי שעועית מסוג אזוקי הוא מזון על.

א. האם באמת כך?
ב. אני אשמח למתכונים.

יום נפלא!
 

שרי 55510

New member
אפשר להכין כדורי -פלאפל משעועית אזוקי:

מתכון אזוקי של הבשלנית אור שביט:
&nbsp
פלאפל משעועית אזוקי (כ-25 כדורים).
&nbsp
המצרכים:
1 כוס שעועית אזוקי -אדומה, יש להשרות למשך לילה לפחות,ולהחליף פעמיים את המים.
1/2 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
1/2 בצל סגול קצוץ
2-3 שיני שום
3-4 כפות שקדים קלויים גרוסים
1 כף קמח (אפשר קמח מלא)
1 כף פירורי לחם
1-2 כפות שמן זית
מעט מי סודה -או מעט מים,למזוג לאט לפי הצורך, למרקם לא ממש סמיך,שיאפשר יצירת כדורים.(אם יהיה סמיך יצאו כדורים יבשים מדי.)
מלח
לערבב ולטעום מעט מהעיסה ,אם צריך להוסיף תיבול ,
וליצור כדורי פלאפל.
לטגן במחבת חמה עם שמן,
או להניח בתנור .(בתבנית עם ניר -אפיה משומן היטב,ולאפות בחום בינוני עד להזהבה.)
טוחנים את החומרים לעיסה אחידה ודביקה
(אם היא יבשה מדי, מוסיפים מעט מים או מי סודה).
טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך – היא צריכה להיות מתובלת היטב, כי הטעמים יחלשו מעט ,אחרי האפייה.
-מערבבים פירורי לחם במעט שמן זית, ליצירת תערובת פירורית ולחה.
- בכפות הידיים או בעזרת כף -פלאפל ,יוצרים כדורונים ומצפים אותם בעדינות בתערובת הפירורים. (לחילופין, אפשר לרסס אותם בשמן זית.)
מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על רווחים של 2-3 ס"מ (חלק מהכדורים ישתטחו או יתפחו מעט).
אופים כ-10 דקות, עד שהכדורים משחימים מעט (אפשר להגביר מעט את חום התנור לקראת הסיום).
כשהכדורים מתחילים להשחים,מוציאים מהתנור ומגישים מיד.
&nbsp
&nbsp
 
את בטוחה??

בפעם האחרונה שטעמתי שעועית אזוקי, טעמה היה מתוק לזה להוסיף שקדים ויש לך מרציפן, ואז שמן זית !?
ועוד לטגן????
טעמת את המתכון, יוצא טעים?
 

שרי 55510

New member
בטח ,כבר הכנתי כמה פעמים -מעולה!


&nbsp
אדון ארתור היקר, זה מתכון מעולה, של הבשלנית אור שביט כפי שציינתי מקודם.
תקרא שוב בבקשה את רשימת המצרכים,
ותגיד איך בכלל הגעת למרציפן ?
התערובת מכילה מכילה פטרוזילה, שום ,בצל ושקדים קלויים מלוחים ,
איך הגעת למרציפן ?
 
יקר אני לא כלכך... אבל תודה

המאפיינים הברורים של שעועית אזוקי הינם: צבע אדום משתלט (מזכיר סלק), מתיקות מעצבנת (שאופינית לאסיה)
נכון שמרציפן (=לחם שקדים) לא חייב להיות מתוק אבל לרוב מכינים מרציפן מגלוקוזה ושקדים, בדרום איטליה יש שמוסיפים קמח למרציפן, בצל סגול בטיגון גם יהפוך למתוק.
כך שנשאר פטרוזיליה ושום שלא שייכים...
לגבי הבשלנית, אני לא מכיר אותה, מעולם שמעתי את שמה , ולא הייתה לי מערכת יחסים איתה.
אני מניח שאם ניפגש אי פעם ברחוב לא נזהה אחד את השניה (אז אין לי מושג איך היא מבשלת)
 

yair_bar

New member
מנהל
נראה מתכון מאד מעניין

אם אכין בקרוב פלאפל אנסה להכין גם תערובת כזו
 

נטעליג

New member
שרי יקרה אולי העיתונאית אורי שביט - Ori Shavit?

עיתונאית שמתמקדת בענייני אוכל, לדעתי אין לה מתכונים משלה, אלא רק מציגה מתכונים של בשלנים אחרים.
 

שרי 55510

New member
היא מבשלת ומדגימה בטלביזיה, מדי פעם ,בתוכניות בישול.

הסבירה להשרות ליליה את שעועית-האזוקי,
ולהחליף מים פעמיים,כפי שמכינים כול שעועית.
 
למעלה