אפשר להכין כדורי -פלאפל משעועית אזוקי:
מתכון אזוקי של הבשלנית אור שביט:
 
פלאפל משעועית אזוקי (כ-25 כדורים).
 
המצרכים:
1 כוס שעועית אזוקי -אדומה, יש להשרות למשך לילה לפחות,ולהחליף פעמיים את המים.
1/2 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
1/2 בצל סגול קצוץ
2-3 שיני שום
3-4 כפות שקדים קלויים גרוסים
1 כף קמח (אפשר קמח מלא)
1 כף פירורי לחם
1-2 כפות שמן זית
מעט מי סודה -או מעט מים,למזוג לאט לפי הצורך, למרקם לא ממש סמיך,שיאפשר יצירת כדורים.(אם יהיה סמיך יצאו כדורים יבשים מדי.)
מלח
לערבב ולטעום מעט מהעיסה ,אם צריך להוסיף תיבול ,
וליצור כדורי פלאפל.
לטגן במחבת חמה עם שמן,
או להניח בתנור .(בתבנית עם ניר -אפיה משומן היטב,ולאפות בחום בינוני עד להזהבה.)
טוחנים את החומרים לעיסה אחידה ודביקה
(אם היא יבשה מדי, מוסיפים מעט מים או מי סודה).
טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך – היא צריכה להיות מתובלת היטב, כי הטעמים יחלשו מעט ,אחרי האפייה.
-מערבבים פירורי לחם במעט שמן זית, ליצירת תערובת פירורית ולחה.
- בכפות הידיים או בעזרת כף -פלאפל ,יוצרים כדורונים ומצפים אותם בעדינות בתערובת הפירורים. (לחילופין, אפשר לרסס אותם בשמן זית.)
מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על רווחים של 2-3 ס"מ (חלק מהכדורים ישתטחו או יתפחו מעט).
אופים כ-10 דקות, עד שהכדורים משחימים מעט (אפשר להגביר מעט את חום התנור לקראת הסיום).
כשהכדורים מתחילים להשחים,מוציאים מהתנור ומגישים מיד.