שעועית וגאזים

בנימין54

New member
שעועית וגאזים

שלום רב,
מה ניתן לעשות כדי למנוע את הגאזים הנוצרים לאחר אכילת שעועית.
תודה.
 

סביון1

New member
להשרות, להנביט, ולמיטב ידיעתי גם לאכול..

זאת אומרת שככל שתאכל יותר קיטניות כך הקיבה שלך תתרגל אליהן ותיצר יותר מהאנזימים הדרושים לפרוק הקיטניות וככה העיכול יהיה קל יותר.

חוץ מזה בטח יבואו תיכף המומחים ויתנו עוד עצות
 

ladybug6

New member
בדיוק.

השריה - של יממה שלמה, תוך החלפת המים בערך פעמיים.
הנבטה + בישול, או - רק בישול, אבל להחליף את המים אחרי הרתיחה הראשונה.
בישול במים עם כמון עוזר להפחתת הגזים (כך טוענים).
וחשוב לוודא שהשעועית מבושלת לגמרי, ולא כמעט.

ומסכימה שהגוף מתרגל. יש כאלה שרגישים לסוג מסוים של קטניות יותר מאשר אחרות, אז כדאי לנסות כמה סוגים ולראות מה עובר יותר טוב. כך או כך, הגוף מתרגל לעיכול הקטניות ותופעות הלוואי פוחתות עם הזמן.

הקטניות הקלות יותר לעיכול הן עדשים בכל הצבעים, שעועית מאש, אזוקי. אומרים שגם הלוביה קלה באופן יחסי לשעועית על סוגיה. הן גם נובטות מהר ולא מצריכות השריה ממושכת של יממה, כמה שעות מספיקות בשביל הנבטה (לבישול לא חייבים להשרות בכלל).
 

סביון1

New member
הזכרת לי שאמא שלי טוענת שקימל מפחית גזים

וגם הגרגר השני, זה שדומה לקימל בצורתו אבל עם טעם קצת של אניס, שכחתי את השם שלו. הבעיה שלא לכל מאכל הריח הזה מתאים, והריח די חזק.
 

ladybug6

New member
קימל ידוע.. עושים ממנו גם תמציות לתינוקות

להפחתת גזים, וגם שומר. או אקליפטוס. או גם וגם. או שעשיתי סלט מהכל.
אבל זה אכן מגעיל
 
למעלה