בדיוק.
השריה - של יממה שלמה, תוך החלפת המים בערך פעמיים.
הנבטה + בישול, או - רק בישול, אבל להחליף את המים אחרי הרתיחה הראשונה.
בישול במים עם כמון עוזר להפחתת הגזים (כך טוענים).
וחשוב לוודא שהשעועית מבושלת לגמרי, ולא כמעט.
ומסכימה שהגוף מתרגל. יש כאלה שרגישים לסוג מסוים של קטניות יותר מאשר אחרות, אז כדאי לנסות כמה סוגים ולראות מה עובר יותר טוב. כך או כך, הגוף מתרגל לעיכול הקטניות ותופעות הלוואי פוחתות עם הזמן.
הקטניות הקלות יותר לעיכול הן עדשים בכל הצבעים, שעועית מאש, אזוקי. אומרים שגם הלוביה קלה באופן יחסי לשעועית על סוגיה. הן גם נובטות מהר ולא מצריכות השריה ממושכת של יממה, כמה שעות מספיקות בשביל הנבטה (לבישול לא חייבים להשרות בכלל).