שעועית -ירוקה ,טוב לשלב בתפריט לחולי סוכרת ?

oritta17

New member
שעועית -ירוקה ,טוב לשלב בתפריט לחולי סוכרת ?

שמעתי מ-2 הדיאטניות המלצות לכאן -ולכאן ,
אחת אומרת לשלב בארוחה,לדעתה יש בשעועית הירוקה הרבה ערכים תזונתיים חשובים ,והמליצה להשתמש במינון של -
חצי כוס שעועית-ירוקה לארוחת הצהריים .

הדייאטנית השנייה אמרה לי ,שעדיף להוריד מהתפריט,שעועית ירוקה כי זה יפריע לאיזון -הסוכר ,והשאלה היא ,מי משתיהן צודקת ?

(השאלה התעוררה,כי רציתי לשלב בתפריט, שעועית-ירוקה מוקפצת עם פטריות, גמבה, וכרוב.)

אשמח לדעת מה דעתכם בעניין ?
 

mrkorr

New member
הכל תלוי בכמות הפחמימות שאת רוצה בארוחה שלך

100 גרם שעועית ירוקה חתוכה מוקפאת:
https://goo.gl/T7z22y

100 גרם שעועית ירוקה שלמה מוקפאת:
https://goo.gl/6tVp2H

אפשר לראות שחוץ ממעט מפחמימות היא לא תורמת הרבה: חלבון, קלוריות או סיבים תזונתיים.
אולי היא תורמת ויטמינים, אבל זה צריך לחפש בנפרד בגוגל.
כמובן שאם תוסיפי תיבול, הערכים יישתנו בהתאם לתיבול ולכמות ולכן יש לשים לב גם לזה.
 

oritta17

New member
והשאלה היא:אם השעועית הירוקה מועילה לחולי -סוכרת, או מזיקה ?

אני בדילמה בנושא, (מדובר על כמות של חצי כוס שעועית -ירוקה ,מוקפצת עם 2 כוסות כרוב, סלסלת-פטריות וגמבה אחת בינונית. (הכמות מספיקה ל-2 ארוחות.)
אבל,,
מכיוון שהדיאטנית הראשונה הסבירה שיש בשעועית ירוקה תועלת רבה ,
כי מכילה מגנזיום - שיעיל להגנה נגד כאבי-שרירים,וכמות סידן יעילה לעצמות,
ויטמין C היעיל לחיזוק המערכת החיסונית, ויעילה גם להגנה מפני כולסטרול גבוה בדם.
&nbsp
לעומתה,הדייאטנית השניה הסבירה,שעדיף לוותר על שעועית ירוקה בתפריט ,
מכיוון שזה יפריע לאיזון תקין של הסוכרים בדם, והשאלה האם זה נכון ?
האם גם אתם משלבים שעועית- ירוקה בתפריט ?
&nbsp
&nbsp
 

תומר

Member
תגובה

יש לבדוק המדד הגליקמי של השעועית שיהיה דומה לשל תפוח במידה וגבוה יותר לוותר בגדול קטניות צריך לצרוך במידה כ60 גרם איני דיאטן כך שלא יכול לחשב הכמות המדויקת אך מקטניות שיגיע 20 עד 30 גרם חלבון ומדגנים מלאים גם 20 עד 30 גרם חלבון וגם כאן מדד גליקמי נמוך כשל תפוח
 

mrkorr

New member
ספירת פחמימות

ייתכן ששתי הגבירות צודקות.
כפי שראית יש פחמימות בשעועית הירוקה ולכן לאחר אכילתן הסוכר יעלה.
ייתכן שזה דווקא בסדר כי את רוצה להימנע מהיפו.
זה שיש פחמימות לא אומר כלום לגבי המגנזיום, האבץ, והויטמינים השונים.

כדי להרוויח מכל העולמות, את צריכה לספור את כמות הפחמימות בארוחה, לאזן בהתאם (כדורים, זריקות) לשלב פעילות גופנית ומנוחה.
אם בתוך החבילה הזו נכללת השעועית הירוקה ומרכיביה הטובים - אשריך.

אם את שואלת לגבי "ריפוי" - השעועית הירוקה לא תרפא אותך (לפחות לא מדעית ומחקרית).
 

תומרונתם

New member
מנהל
לדעתי...

אם את אוהבת שעועית ירוקה, הכמות שאת מתארת היא כל כך זעומה ובטלה בשישים, שאין שום בעיה להמשיך ולאכול אותה. כמות כל כך קטנה של שעועית לא צריכה בכלל להטריד את הדיאטנית שלך ובטח לא אותך.
והרעיון של שעועית, פטריות, גמבה, וכרוב נשמע נהדר! בהנחה שהכמות של כל המרכיבים דומה (חצי כוס), סך כל המנה כולה היא בערך 15 גרם פחמימות.
&nbsp
אה, והדיאטנית השניה צריכה להסביר את הטענה "יפריע לאיזון הסוכר". מעניין אותי לדעת על סמך מה היא אמרה את זה.
 

oritta17

New member
על סמך שעיכול הקיטניות במערכת -העיכול ,מתפרקות לאורך זמן,,

לא שיכנע אותי ההסבר שלה,לעומת זאת,ההסבר שלך יותר הגיוני,ומקובל עליי.
 
למעלה