שעועית צהובה ברוטב עגבניות

lseugy

New member
שעועית צהובה ברוטב עגבניות

היום החלטתי לנסות בפעם הראשונה תוספת שלא עשיתי עד היום: שעועית צהובה ברוטב עגבניות.
המצרכים לפי סדר הכנסתם לסיר:

4-5 כפות שמן לטיגון (לא ממליץ על שמן זית במקרה זה).
1 בצל בינוני-גדול קצוץ גס.
6 שיני שום בינוניות פרוסות דק.
מים חמים בכמות שתכסה את כל התבשיל (מקסימום – מוסיפים בהמשך).
כ-400 גר' (חצי קופסה גדולה) עגבניות מרוסקות (או תרסקו בעצמכם).
כף מחוקה ועוד קצת – אבקת מרק בטעם עוף.
כף גדושה רסק עגבניות.
כף גדושה סוכר (לשבור את חמיצות העגבניות).
מלח לפי הטעם (לא להגזים כי אבקת המרק מלוחה).
פלפל שחור לפי הטעם (לא הרבה).
כ-400 גר' תרמילי שעועית צהובה צעירה וטריה, שטופים היטב, קצוצי קצוות (להסיר סיבים אם יש) וחתוכים למקטעים של כ-5 ס"מ.

מטגנים/מאדים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את השום לטיגון קליל (שהבצל לא ישחים).
מוסיפים את המים, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים את אבקת המרק, פלפל שחור, מלח וסוכר.
מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב.
מביאים שוב לרתיחה על הלהבה הכי קטנה ומנמיכים את האש למינימום.
מבשלים על שהשעועית רכה למאכל.
יצא בכלל לא רע.
עכשיו נראה מה יגיד חבר השופטות.....
תהנו.
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya

 
למעלה