שעועית שחורה

שעועית שחורה

אז פתאום גיליתי קופסת שימורים של שעועית שחורה במזווה שלי. מעולם לא אכלתי שעועית שחורה, יש למישהו מתכון נחמד וקליל, שאולי גם יכול להשתדך עם המעט הנותר שיש לי במזווה: רסק עגבניות, קינואה, אורז, פסטה, עדשים ירוקות, קמח חומוס, שום, בצל ושימורי זיתים? כמובן שיש גם עגבניות, מלפפונים, גזר וכרוב, אבל לי זה נראה פחות משתדך...

תודה!
 

ladybug6

New member
אני הייתי הולכת על תבשיל סטייל

צ'ילי נון קרנה - רוטב עגבניות בסיסי, אפשר להוסיף חריף (פלפל חריף או פפריקה חריפה או שמן צ'ילי..מה שאוהבים)
קוביות גזר ו/או גמבה, ביחד עם הבצל בהתחלה.
אם יש שבבי סויה או טחון מהצומח זה מעולה, אם לא אז לא נורא.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את השעועית, ואוכלים עם אורז/פתיתים/פסטה.
 
באמת בסוף הלכתי על משהו דומה

ורק עכשיו אני נזכרת שיש לך בבלוג מתכון לצ'ילי נון קרנה שיכולתי להשתמש בו


טיגנתי בצל ושום, הוספתי רסק עגבניות (מצרך הפלא), פפריקה, מלח, קצת אורגנו, הוספתי רבע כוס קינואה שתתבשל יחד עם הרוטב ואז כשהקינואה היתה מוכנה הוספתי את השעועית (התלבטתי איזה 5 דק' אם להכניס אותה כי מי השימורים שלה שחורים וזה הלחיץ אותי
)
בנפרד הכנתי אורז לבן בלי כלום ואכלתי יחד עם התבשיל.

ממש הופתעתי אבל זה באמת יצא טעים נורא!
 

ladybug6

New member
אני מתה על התבשילים האלה

אפשר לגוון איתם בלי סוף, ותמיד יוצא טעים כי אפשר לתקן תוך כדי בישול אז אין בעיה של "אופס" (אלא אם החלפת את כל המלח בסוכר או שפכת מלא פפריקה חריפה במקום מתוקה... כן כן, מנסיון
)
 

ניב נ

New member
פז'ואדה

זה תבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבושלת עם הרבה תוספות או רק עם בצל ושוםפלפל מלח ועלי דפנה, ששמים אותה על אורז לבן.
אם משתמשים בשעועית לא מקופסה עדיף להשתמש בזה המיובא מקנדה ולא מהודו.
 

littlegem

New member
ricen'beans עם חלב קוקוס

אלא אם הבטן שלך לא מסתדרת עם חלב קוקוס או חלב קוקוס+שעועית ביחד זה קצת יותר מדי
 

littlegem

New member
מתכון ממש בסיסי ככה מהראש (ראיתי פעם

אצל השף הערום אהובי +כמה שינויים שלא אהבתי) אני משתמשת באורז יסמין שממש מעולה לזה וחלב קוקוס דל שומן . יחס חלב על מים = אחד על אחד.
אולי אפשר קצת פחות מים לא יודעת.. לא כל כך מסתדרת עם חלב קוקוס אז הדילול הזה טוב בשבילי.
במקום בצל ירוק שהוא מציע מטגנת בצל לבן, שמה אורז+שעועית, חלב+מים ומבשלת.
לא שמה טימין כי זה ממש לא מתחבר לי לטעמים.
אם לא משתמשים בשעועית מקופסת שימורים צריך לבשל אותה קודם. לחכות שעועית יבשה תתבשל בתוך התמיסה עם החלב.. תהיה לך דיסה מהאורז ושעועית קשה.

בתאבון!
 
למעלה