שעועית ?

רוני ר

New member
שעועית ?

יודעת לשים שעועית בחמין, להכין שעועית ברוטב עגבניות. אשמח לשמוע עוד רעיונות מה עושים עם שעועית . (לא לדאוג..יש לנו מטהר אויר
) תודה
 

clcl

New member
מרק רגל (בישול איטי מומלץ)

מרק רגל (בישול איטי על להבה קטנה מומלץ) החומרים: 1 מגש של עצמות ברך 1 מגש של עצמות רגל קמח לקימוח העצמות 500 גרם שעועית לבנה קטנה (שהושרתה למשך הלילה) 2 בצלים בינוניים קצוצים 1 ראש שיני שום קצוצות 5 גזרים חתוכים 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות צרור פטרוזיליה 2 רסק עגבניות (קופסאות קטנות) מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה אבקת מרק עוף כמון אופן ההכנה: 1. לטגן הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף השום הקצוץ. 2. לקמח קלות העצמות, להוסיף לסיר ולטגן מכל הצדדים. 3. להוסיף מים כדי כיסוי בלבד - להביא לרתיחה ולבשל במשך כשעתיים. 4. להוסיף השעועית (שהושרתה מבעוד יום). 5. להוסיף התבלינים (לפי טעימה) - את הכמון להוסיף בהדרגה, כך גם את המלח (לזכור את מליחות אבקת מרק העוף). 6. להמשיך בבישול שעתיים ואז להוסיף את את הגזר. 7. לאחר כשעתיים להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ואת רסק העגבניות. מומלץ להניח על הלהבה מתחת לסיר דיסק למניעת חריכה. לבחוש מיידי פעם. 8. כ- 1/2 לפני ההגשה להוסיף צרור פטרוזיליה קצוץ. להגיש חם ואם רוצים ללוות אכילת המרק עם לחוח או כל לחם לבן אחר. מקור המתכון: חנהל'ה
 
עד כמה שזכור לי במתכונים נתנו מתכון

לחומוס - מגרגירי שעועית במקום מגרגירי חומוס, כמובן שאופן ההכנה לא משתנה.
 

clcl

New member
ממרח שעועית לבנה

ממרח שעועית לבנה החומרים 2 כוסות שעועית לבנה בצל חתוך לרבעים 4 גבעולי טימין גבעול רוזמרין 2 שיני שום שליש כוס שמן זית ההכנה משרים שעועית במים כל הלילה, מסננים ושמים בסיר עם בצל, טימין, רוזמרין ושום. מכסים במים ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (מוטב להשתמש בסיר לחץ). מסננים, מועכים את השעועית, מוסיפים בהדרגה שמן, מלח ופלפל, ומערבבים עד שמתקבל ממרח חלק.
 

clcl

New member
אחרי המתכונים הר"מ תתחילי לאוורר

את הבית
 

קישלורן

New member
צ'ילי קון קרנה

אני מכירה את הגירסא הקצרה והקלה - שעועית בשימורי עגבניות, אבל נראה לי שאפשר להכין לבד. לטגן בצל להוסיף חצי קילו בשר טחון ולטגן עד לפרורים להוסיף קוביות פלפל ירוק ולטגן להוסיף קופסאת שעועית ברוטב עגבניות + חצי כוס מים אחרי 2 דקות להוסיף קוביות קטנות של תפו"א כשהן רכות התבשיל מוכן. תבלינים: מלח, פלפל שחור, עלה דפנה, הרבה כמון (חריף - אם זה לא לילדים) לערבב מדי פעם
 

מאקי

New member
כן.

אכלתי במסעדה יפנית WAN נתנה לי הכוונה השריתי שעועית אדומה רק שהמיכל לא נראה לי מספיק קפוא אז מקסימום יחכה עוד יום
 

קישלורן

New member
ואני גיליתי שיש דבר כזה

פרפה תה ירוק - במסעדת אונאמי (יפנית). די טעים.
 

effyba

New member
../images/Emo82.gifולחזק את התקרה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

 

effyba

New member
מרק מיניסטרונה

מתכון: מרק מיניסטרונה רכיבים: 1/2 כוס שעועית לבנה יבשה 1/3 כוס שמן זית משובח 1 בצל קצוץ 2 שיני שום פרוסות דק 50 גר' בשר מעושן חתוך לרצועות 4 כפות עשבי תיבול מעורבים - בזיליקום מרווה מיורן פטרוזיליה טימין 4 עגבניות קלופות וקצוצות דק 1/2 כוס יין אדום יבש 6 כוסות מרק צח או מים 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות 2 גבעולי סלרי, פרוסים 1 כרישה יפה פרוסה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כוס מקרוני קצרים ורחבים, מבושלים אופן הכנה: משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה. מסננים מחממים בסיר גדול את השמן ומאדים את הבצל והשום כמה דקות. מוסיפים את הבשר המעושן ועשבי התיבול, ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מניחים לרתוח 2-3 דקות מוסיפים את השעועית, המרק הצח או המים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כשעה, עד שהשעועית רכה. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים מוסיפים את הפסטה המבושלת מערבבים ומגישים חם עם לחם. אפשר להגיש עם כף פסטו. הערות: מקור המתכון: בישול איטלקי - ישראל אהרוני-שאול אברון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
ועוד מרק מיניסטרונה שהכנתי המון

פעמים - מאוד מוצלח
 
למעלה