מרק מיניסטרונה
מתכון: מרק מיניסטרונה רכיבים: 1/2 כוס שעועית לבנה יבשה 1/3 כוס שמן זית משובח 1 בצל קצוץ 2 שיני שום פרוסות דק 50 גר' בשר מעושן חתוך לרצועות 4 כפות עשבי תיבול מעורבים - בזיליקום מרווה מיורן פטרוזיליה טימין 4 עגבניות קלופות וקצוצות דק 1/2 כוס יין אדום יבש 6 כוסות מרק צח או מים 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות 2 גבעולי סלרי, פרוסים 1 כרישה יפה פרוסה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כוס מקרוני קצרים ורחבים, מבושלים אופן הכנה: משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה. מסננים מחממים בסיר גדול את השמן ומאדים את הבצל והשום כמה דקות. מוסיפים את הבשר המעושן ועשבי התיבול, ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מניחים לרתוח 2-3 דקות מוסיפים את השעועית, המרק הצח או המים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כשעה, עד שהשעועית רכה. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים מוסיפים את הפסטה המבושלת מערבבים ומגישים חם עם לחם. אפשר להגיש עם כף פסטו. הערות: מקור המתכון: בישול איטלקי - ישראל אהרוני-שאול אברון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2