שעורי בית

פריזמה

New member
שעורי בית

הפסיכית שלי נתנה לי שעורי בית והיא אפילו ביקשה ממני להשתמש במורי עזר זאת אומרת בכם וכחו בחשבון שהיא ביקשה שאני יביא לה את כל ההתכתבות הזאת או לפחות חלק ממנה כי אחרת אני יגיד ששחכתי מה אמרתם , טוב נו לפחות אי אפשר לומר שהיא לא מכירה אות. בקיצור שאלת השאלות לשעורי הבית היא למה אני כל כך פוחדת מזה שיהיה לי טוב? למישהו יש תשובה או דרך לעזור לי למצוא את התשובה כי הדבר היחיד שעולה לי בראש זה זה שאני פוחדת בגלל שאני לא מכירה שום דבר אחר גלי

אולי...

אולי זה בגלל שאת פוחדת משינויים? שינויים הם דבר מפחיד, במיוחד כשלא יודעים מה השינוי יביא לנו. אולי את פוחדת מהנפילה שתבוא לאחר שכבר תרגישי טוב? אולי כבר התרגלת להרגיש לא טוב ואת מרגישה מוגנת ככה (כמה אבסורדי שזה נשמע...) בקיצור.... רק את יכולה לענות על השאלה הזו כי את מכירה את עצמך הכי טוב.... (חיבוק קטן לחיזוק) אוהבת ילדה

פריזמה

New member
אני לא מכירה את עצמי

אני לא מצליחה לאבין את מה שקורה בתוך המוח שלי זו דרישה מודזמת מדיי מבן אדם כמוני אני פשוט לא יודעת לא מצליחה לחשוב על זה לא מסוגלת לחשוב על זה

agness_666

New member
אולי....

זה הפחד מהמחוייבויות שיבואו יחד עם ההרגשה הטובה? ככה זה לפחות אצלי, אני פוחדת לקום בבוקר מוקדם, כי אז אולי אני אהיה עייפה במשך היום, או שאצתרך להישאר בעבודה עד מאוחר בכל מקרה, ואז לא יהיו לי חיים (זמן פנוי).... בכל מקרה שולחת לך חיבוק ענקי,
באהבה, אגנס

hope_29

New member
ואולי

את פשוט לא יודעת מהו טוב ומתי זה בעצם "טוב"... אולי זה קורה כבר כעת...ואולי זה בנקודת זמן מסויימת בעתיד.... אולי זה דוקא הפחד מפני הרע עד כי אינך רוצה לחוות את הטוב... כי הנך יודע/ת שעולמינו מורכב מדברים חיובייים ("טובים") וכן מפחות טובים ("רעים")... ואם נחווה טוב הרי שלאחריו אמור להופיע הרע.... (כך זה בכול אופן "עובד" עבורי...). hope

פרוזק

New member
לא יודעת מה לומר לכן

משום מה יש לי איזה שהיא איסתיגות מכל הנושא אזה לא ממש מצליחה לאבין למה לא ממש מצליחה להתחבר ללמה אני פוחדת יודעת שאני פוחדת אבל לא מצליחה לנסות לחשוב למה כנראה מנסה לברוח מלמה לא יודעת אוף

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
יש משהו שאולי כבר אמרו

אבל אני אגיד בכל אופן. למי שחטף הרבה בחיים, יש כבר כל כך הרבה התנסויות באכזבה ואובדן, שהוא מרגיש שעוד אחת כזאת - והוא לא ישרוד. אז יש פחד מתקופות טובות, כי הן מסתיימות ואחריהן יש כאב גדול מאוד. וכשרע או בערך רע או מתקרב לרע וכל הואראציות האלה, לא משנה לך כל כך לאבד את זה ושיהיה טיפה שונה לכיוון זה או אחר. אבל לאבד את הטוב... זה כואב ומרגיש אחרת לגמרי. לא יודעת אם זה המקרה אצלך, אבל זה משהו שקיים.

חננה

New member
לפריזמה

אולי מכוון שיש לך איזו תחושה ש...לא מגיע לך להרגיש טוב.משהוא שנוצר בשלבי חיים קדומים שלך.ואולי מפחד שאם מישהוא או מששהוא יגרום לך להרגיש יותר טוב,תהיי חייבת לו ותאבדי משהוא מהעצמאות ומהחופש שלך. מכל מקום,מאחלת לך שתרגישי טוב ושזה בא לך בזכות טבעית,ושזה מה שיניע את הטוב שבך להשפיע על סביבתך ועלייך בעיקר. חנה

לפריז

נראה לי שהייתי מושיבה את הפסיכולוגית לעשות את שיעורי הבית האלה לפני שהיא מפילה אותם על אנשים.אבל האמת הגעתי למסקנה שפוחדים מזה כי זה כרוך במצב חדש,התמודדיות חדשות וארוכות עד שרואים תוצאות. שלך[ חנה גונן

פרוזק

New member
לצערי הרב

אני לא יכולה להעמיד את הפסיכולוגית שלי בפינה על חוסר הכנת שעורי בית ואפילו לא לכתוב מכתב להרים או במקרה שלה לילדים כי הבן אדם פשוט מכין שעורים היא פשוט אוהבת לשמוע אותי עונה על השאלות הקשות אללו לכי תסבירי לה שזה לא מנומס היא אמרה שיש לה השערות לגביי העניין אזה וסביר להניח שהן גם יהיו יצירתיות מעוד אבל היא קודם רוצה לשמוע אותי מה אני אלוהים ? מאיפה אני אמורה לדעת את התשובה לשאלה הזאת ? שתשאל אותי איך מתחמקים איך דופקים לעצמי את התשובות לשאלות אללו אני יודעת לא לשאלה שהיא שאלה

לפרוזק

את הדברם על השיעורי בית כתבתי די בהומור אל תקחי כל כך ברצינות בבקשה.חוץ מזה זה נראה לי תרגיל היקש טוב גם לגבי זה ולגבי דברים אחרים כי הענין פה הוא לא התשובה המוחלטת אלא התהליך. שלך חנה גונן

למעלה