"שעות הריון" בעבודה

a morph

New member
"שעות הריון" בעבודה

שלום לכולן

אז סוף סוף הגעתי לדילמה משמחת, הבנתי שאני זכאית ל-40 שעות היעדרות בשל בדיקות הריון, שאינן על חשבון מכסת ימי מחלה.
העניין הוא שאני ממש לא רוצה שידעו בשלב זה שאני בהריון, לא בגלל חשש מפיטורין חלילה, אלא כי אני ממש בהתחלה ובלחץ אטומי על ההריון הזה, וגם יש בי את הפחד הלא רציונלי מ"עין הרע"...

למזלי הרב הבוסית שלי נהדרת וממש לא חופרת בסיבות לאיחורים שלי לעבודה, כשאני צריכה לאחר או לצאת מוקדם אני פשוט אומרת שיש לי סידורים או בדיקות והיא לא מתערבת מעבר לזה. לכן עד כה גם הצלחתי לשמור את עניין הטיפולים בסוד.
השאלה היא, האם ברגע שאני אגיש למחלקת שכר אישור שכתוב בו במפורש "הריון", זה יגיע גם אליה? מישהי יודעת איך זה מתנהל ברמה פנים ארגונית? יבקשו ממנה לאשר את זה, או משהו כזה?

giraffelle

New member
כיוון אחר - תבדקי אם את יכולה לקבל את זה בדיעבד

עד כמה שאני זוכרת, כן. כלומר אחרי כמה חודשים את מגישה את האישורים ומחשבים לך מחדש.
אבל אני לא סגורה על זה, אז אל תסמכי על זה בלי לבדוק, כמובן.
&nbsp
ההתנהלות הפנים ארגונית מן הסתם שונה ממקום למקום, נראה לי הכי בטוח למצוא מישהי בעלת ניסיון שאת יכולה לשאול אותה ולסמוך על הדיסקרטיות שלה. או לשאול ישירות את מחלקת שכר, אם את יכולה לסמוך על זה שלא יפטפטו (מהיכרות ברמה האישית, או להיפך, אם זה ארגון מספיק גדול כדי שלא יהיה דיבור ביניהם לבין הבוס הישיר שלך)

a morph

New member
אברר את העניין של החזר רטרואקטיבי, תודה!

אני פחות חוששת שהמידע יעבור ברמה של "רכילות" ופיטפוטים, א' כי הבוסית שלי ממש לא הטיפוס שחשוד בקשרי פיטפוטים עם מחלקת שכר, וב' כי לי אין קשרים כאלה איתם בעצמי, אז לא נראה לי שאני מהווה מוקד עניין מבחינתם.

אני יותר חוששת שהמידע יעבור ברמה פרוצדורלית, נניח אם הם יצטרכו להחתים אותה על משהו, או חייבים ליידע אותה בדבר ההריון, אין לי מושג.
בינתיים אחכה ואברר לגבי החזרים רטרואקטיביים. תודה!

hatalya

New member
האם את בטוחה שתצטרכי את שעות החופש האלו?

אם כן, כמובן שתהני מהן. מבחינה בירוקרטית אני לא יודעת לעזור לך. אבל יכולה לספר לך שלי לא יצא להיעדר מהעבודה בגלל בדיקות בהריון. וזה לא כי רציתי, לא הייתה לי שום בעיה לוותר על שעות עבודה. פשוט הבדיקות ״הרציניות״ - שקיפות וסקירה הן בשעות הערב (כי לרוב זה לא בקופת החולים אלא בהסדר עם קופת החולים) וכל השאר הן ביקורות שיגרתיות שאת יכולה לקבוע מתי שנוח לך. כמובן שאני לא מתכוונת לבדיקת מי שפיר שאם תעשי תצטרכי ימי חופש מלאים. בשעה טובה! תהני! ובידיים מלאות!

למעלה