שעות נוספות בשישבת/ערבי חג וחג

קסי1

New member
שעות נוספות בשישבת/ערבי חג וחג

אני מצוטט מתוך זכותון לעובדי שמירה שפרסמתם:- שעות שבת:- 36 שעות רצופות שכוללות בתוכן 24 שעות שבת מכניסתה ועד צאתה (לעובד יהודי).העובד זכאי לתוספת 50%, ובנוסף, ליום חופשי אחר במשך השבוע. שתי שעות נוספות ראשונות בשבת -175%. כל שעה נוספת מעבר לכך-200%. שאלותי - 1.ממתי מחשיבים את 36 השעות. מיום שישי בבוקר עד צאת השבת או מיום שישי ב-18.00 ועד יום א' 06.00? 2.האם חישוב האחוזים לשעות נוספות (150%/175%) מחושבים אחורנית באם אני מגיש תביעה עכשיו או רק בתוקף מיום ההסכמה על הזכותון האחרון. 3.במידה והמעביד אינו מאפשר יום חופשי עקב עבודת השבת. היש אילו סנקציות כמו תשלום עבור יום זה בנוסך לתשלום עבור העבודה השוטפת.?

joshh

New member
היי ../images/Emo9.gif

ראשית רציתי להגיד לך שהחוקים האילו חוקי מדינת ישראל ולא חוקים שלנו. את הזכותון אנו כתבנו ברוח החוקי וצווי הרחבה לענף השמירה. עכשיו לגבי השאלות ששאלת: 1. ביום שישי מ 18:00 ועד יום שבת ב 18:00 - אילו נחשבות שעות שבת. 2. שעות נוספות מחושבות באופן הבא: 150% - לשעתיים הראשונות (לאחר 8 שעות). 175% - לשעתיים שלאחר מכאן. 200% - מעבר לשעות אילו. מרגע תביעתך, מגיע לך מהיום הראשון וזאת בתנאי שביכולתך להוכיח זאת (כמו רשום אותם שעות). 3.בגדול עבור שעות שבת מגיע לך תמורה של 150%. אם אתה שומר שבת זכותך לבקש שלא לעבוד בשעות אילו. מקווה עניתי על הכל , joshua

קסי1

New member
36 שעות שבת???

באם זה כך, ששעות שבת הן 24 שעות,כאמור . אז מה זה 36 השעות כמצויין בזכותון.

joshh

New member
אז כך

בעקרון מגיע לך חופש (על פי חוק), מנוחה, מיום שישי ב 18:00 ועד יום שבת ב 19:00. שזה בעצם 25 שעות. אבל מה, אם אתה עבדת בשבת וספרת 36 אחורה וראית שלא קבלת את מנוחתך (השווה ל 36 שעות) אזי אם אתה תעבוד במוצאי שבת מגיע לך תגמול השווה לשעות שבת - 150%. כלומר, עם עבדת בשבת ולא הייתה לך לפני 36 אחורנית חופש, כל זמן שאתה עובד בין השעות מהשעה 18:00 ביום שישי ועד יום ראשון ב6:00 בבוקר יחשבו כגמול שעות שבת השוות ל 150%. joshua

snoopy821

New member
שעות שבת

שלום ג'וש האם קיים פסק דין שפסק 150 אחוז על מוצ'שים למי שלא היה מנוחה 36 שעות לפני שבת? אני ישמח לקבל מידע מדוייק תודה

joshh

New member
היי סנופי

בגדול יש פסק דין, אני לא זוכר מי נגד מי. אבי כרגע עסוק במשהו גדול, שיהיה לו זמן הוא יכנס וייתן את הפסק דין הזה. אתה גם יכול לחפש, אני בטוח שתמצא :) Joshua

למעלה