שעות נוספות וימי חופשה במשרה מלאה

שעות נוספות וימי חופשה במשרה מלאה

שלום,

התחלתי לעבוד במשרה מלאה במקום בו השכר הוא חודשי, ואם עוברים כמות שעות של משרה מלאה, מקבלים תשלום עבור השעות הנוספות. בעצם יוצא שעובדים בכל יום מראשון עד חמישי, ופעמיים בחודש בימי שישי.
על ימי שישי מקבלים תעריף שעות נוספות של 125%. בשנה יש 10 ימי חופשה.

השאלות שלי בנושא:
האם זה חוקי?
קראתי ברשת שעבור שבוע עבודה של חמישה ימים, יש זכאות לעשרה ימי חופשה, ועבור שבוע עבודה של שישה ימים, יש זכאות לשניים עשר ימי חופשה. להבנתי, מכיוון שבחצי מהחודש עובדים שישה ימים, מגיעים יותר ימי חופשה ממה שכיום מציעים שם, כאמור, עשרה ימים.
בנוסף, לגבי השעות הנוספות - האם חוקי החישוב עבור ימי שישי? קראתי שמעבר לשעתיים שעות נוספות, התעריף צריך להיות 150% ולא 125%.
כמו כן, מחשבים את השעות הנוספות, בימים האחרים, לפי רמה שבועית, ולא יומית.

אני שואלת כאן כדי לעשות סדר במה שקראתי, אשמח לתשובות מבקיאים בנושא ומכאלו שעבדו בתנאים דומים.

כמה תשובות

בנוגע לחופשות - החוק נותן לך 14 ימי חופשה שנתיים, כלומר שבועיים רצופים. יוצא שמתוכם ישנם שני סופי שבוע. המשמעות היא שמי שעובד 5 ימים בשבוע מקבל בפועל 10 ימי חופש ומי שעובד ימי שישי מקבל 6 ימים בשבוע.
ימי חופשה צוברים פר חודש, לכן בסופו של דבר תהיי זכאית לאותו מספר ימי חופש ללא תלות במספר ימי העבודה השבועיים.

בנוגע לשעות נוספות:
על פי חוק, שבוע עבודה צריך להיות עד 45 שעות שבועיות - בחישוב מהיר הדבר מאפשר העסקה גם ביום שישי - אך כיוון שמודל העבודה בארץ הוא כזה של חמישה ימים, הגיוני שהיום השישי נחשב שעות נוספות.

לא ברור לי מה המשמעות של חישוב שעות נוספות בימים שאינם ימי שישי ברמה השבועית ולא היומית.
אך ההתייחסות מעבר לשעתיים נוספות - מתייחס לשעות נוספות יומיות ולא חודשיות.

לגבי השעות הנוספות

מה שמפריע לי שיכולים להיות באותו השבוע יום שבו עובדים נגיד 9.5 שעות, ויום שבו עובדים 7.5 שעות, ובחישוב שעות העבודה לאותו השבוע, השעה הנוספת של היום הראשון שציינתי לא תחשב כנוספת. ממה שקראתי זה לא אמור להיות ככה. מה דעתך?

תודה על ההסברים

למעלה