שעות נוספות

talisun

New member
שעות נוספות

אז אני קצת קשת הבנה לגבי עניין ה9 % וכל זה... עבדתי עד לפני 3 חודשים בחברת אבטחה במשך קצת יותר משנה. קיבלתי 24 ש"ח לשעה והחתימו אותי על מסמך שאומר משהו על זה שאני לא מקבלת שעות נוספות בגלל שאני מקבלת מעל המינימום או משהו כזה. אנ ילא ממש זוכרת מזה היה. השאלה שלי היא האם אני יכולה עכשיו לדרוש את השעות הנוספות או שאין לי סיכוי. ואם כן אז איך בדיוק אני עושה את זה? דרך ההסתדרות?

avi1976

New member
את יכולה לדרוש עוד הרבה דברים

בנוגע לתשובה לשאלתך קיים שרשור בנוגע לשעות נוספות.... כמו כן, תוכלי ליצור קשר עם ארגון מאבטחי ישראל בנוגע למגיע לך על פי כל דין. יצירת קשר: 0542205007 אבי

צריך לבדוק

בדיוק מה הניסוח של מה שחתמת עליו. אין לך עילת תביעה אם, ורק אם, הוא מנוסח בצורה כזו: קובע כי שכר הבסיס שלך הוא [משהו בסביבות] 22 ש"ח לשעה, וכי את מסכימה לכך כי במקום לקבל גמול עבור עבודה בשעות נוספות, תקבלי תוספת של 9% עבור כל שעת עבודה, בהתאם להסכם הקיבוצי ו/או צו ההרחבה בעניין. כלומר, צריך להיות כתוב שם שאת מסכימה לתוספת של 9% במקום גמול עבור עבודה בשעות נוספות. ו[חשוב מאוד] - ששכר הבסיס שלך כפי שהוא מוגדר בחוזה לא (!) כולל כבר את ה - 9%. אם כתוב 24 ש"ח כשכר בסיס, או שכר מוסכם, או איך שהם קוראים לזה, אזי סכום זה לא כולל את ה 9% ועל זה הם צריכים להוסיף לך את התוספת, ועל זה את יכולה לתבוע. אם השכר המוסכם הוא משהו בסביבות 22 ש"ח לשעה, אזי תוספת של 9% תביא אותך ל 24 ש"ח לשעה, ואז, אם כמובן חתמת שאת מסכימה לתוספת כאמור, אין לך עילת תביעה. בכל מקרה, את צריכה גם להוכיח כמה שעות נוספות עבדת, ובמקרה זה די בסידורי עבודה, או רישום שלך ביומן הפרטי שלך לגבי השעות בהן עבדת ("ראשית ראיה"). את לא יכולה לטעון שעבדת בשעות נוספות בלי להוכיח כלום, רק מתוך אינטואיציה או הערכה בעלמא. זה רק לגבי השעות הנוספות. ככל הנראה יש לך עילות תביעה רבות נוספות, שהן גם יותר קלות להוכחה.

ia 2

New member
שאלה באותו נושא...

גם אני חתמתי על אותו הסכם שאומר תוספת של 9% בימי חול, ובשבת 50%. אני מקבל בפועל 27 ש"ח לשעה, אך בחוזה שחתמתי עליו השכר בסיס הוא מינימום, כולל כל מיני תוספות קבועות, שמסתכמות בשכר כולל של 27 ש"ח לשעה, שכולל בתוכו שעות נוספות כמו אצל כולנו אני מניח. השאלה שלי היא כזו: בשבת אני מקבל 40.5 ש"ח לשעה שזה בדיוק 50% מ27 ולא משכר הבסיס שלי כביכול שהוא מינימום. אם כך, לטענתי, ביום חול אני צריך לקבל 9% תוספת על 27 ולא על המינימום כמו שהם עושים עכשיו. יש בסיס ואמת בדברי? יש עילה לתבוע?

למעלה