שעות סייעת...

שעות סייעת...

היי,

הבן משולב זו שנה שלישית. השנה החלטנו בשונה משהשנים האחרות לרשום אותו לצהרון.... ידוע לכם האם מגיע לנו שעות סיוע נוספות לצהרון ?
גם ככה השעות לא מספיקות לנו לכל השבוע (רק ל 4 ימים) יום אחד משלמים מכיסנו ויום אחד מוותרים....אין לנו אפשרות לממן סייעת לשעות האלה.... גם ככה ההוצאות שלנו בנושא גדולות...
המנתחת שלנו טוענת שהוא מסוגל להתמודד עם הצהרון ללא סייעת. מן הסתם גם זו המטרה בשילוב שיהיה גם מסוגל להיות לבדו ללא גורם מתווך...
מה אתם חושבים.....?
מה אתם ממליצים ?

תודה.

TikvaBonneh

New member
סיוע אחרי שעות הלימודים

ניתן לפנות לרווחה לקבל שעות חונכות. יש השתתפות עצמית מדורגת. האם הוא מוכר ברווחה?
לגבי הטענה שהוא יכול להתמודד לבדו, אני מבינה שיש כבר יום אחד בשבוע שהוא מגיע בלי סיוע והכל בסדר, אז יתכן שהיא צודקת.

SMADAR55

New member
סייעת היא אך ורק לשעות הלימודים. אני נמנעתי בעבר לשלוח את

בני לצהרון מאחר ולא היה סיוע. מאחר ונדרשתי לשלם העדפתי שכבר יגיע הבייתה ויהיה עם מטפלת.
אפשר לחפש צהרון פרטי עם מספר מאוד מצומצם של ילדים- פחות רעש, פחות אינטרקציות, פחות קשיים.

אין סייעת לשעות הצהרון

ולמה את לא מאמינה למנתחת?
הבן שלי בכיתת תקשורת הולך לתנועת נוער בלי ליווי ומסתדר אפילו בטיולים עם לינה (ברור שמאתגר לו, אבל אנחנו ברקע כדי לתמוך ומדסקסים אתו אחר כך קשיים שהוא מעלה. הצוות בבית הספר אגב הביע ספקנות "זה לא רף גבוה מדי?" "אולי אנחנו נדבר עם המדריכים ונסביר להם איך להתייחס אליו?" -תודה, אבל אני דיברתי עם המדריכים ואני מכירה את בני יותר מכם ).
אם תלוו אותו תמיד, מה יהיה כשהוא יגדל?
איך הוא יסתדר בעבודה?
איך הוא יצליח להחזיק משק בית עצמאי?
אני יודעת שלא כל הילדים עם יכולות כמו הילדים שלי.
אבל מרגיש לי שברגע שמקבלים את תעודת הנכות הרבה הורים מתייחסים לילדים שלהם כאל נכים יותר ממה שהם ולא נותנים להם הזדמנויות להתנסות ולהתמודד.
אני מאמינה בהתמודדות.
אבל אולי הייתי מדברת אחרת אם היו לי ילדים אחרים.

למעלה