שעלה בנוגע רקטה מבקבוק

mishi2007

New member
שעלה בנוגע רקטה מבקבוק

שלום לכם אני חדש בפורוםואני דיי צעיר אבל אני מתעניין במדע אני בן 13 אני מתעניין בפיסיקה,מתמטיקה בנושאי תורת היחסות,תורת הקוונטים מרחב וזמן אני יודע שלפי תורת היחסות כשנוסעים במהירות האור הזמן נעשה איטי יותר וגם תורת היחסות הכללית ותורת הקוונטים נושאים מעניינים ואל תחשבו שאני סתם ילד קטן שלא יודע כלום מהחיים שלו כי ככה אומרים לי הרבה אנשים .. ועוד שאלה קטנה לפני העיקר העם יש יקומים מקבילים? למשל עוד כדור ארץ במרחב וזמן אחר וכפילים שלנו? היתכן? שאפשר לנוע בהם בחורים שחורים? תענו גם על זה והינה על נושא הבקבוק הייתי מעוניין בשיטה הטובה ביותר לשיגור רקטה מבקבוק(השתמשתי בשיטה המנפח אוויר היה לי מנפח קטן לאופניים ושיגרתי זה טס במקסימום 10 מטר חבל אה... הייתי מעוניין בישטה אחרת או אותה שיטה רק תסבירו מה לשעות ועוד דבר זה הדגמה למשפחה שלי חחח הבטחתי להם ... אז צריך משאבת אוויר טובה יותר או שיטה אחרת צריך? ותסבירו איזה בקבוק אני יכול לבנות בקבוק גדול יותר ולשדרג וכו' בעזרת הידע שרכשתי מקריאת ספרים וכו'. תודה לעוזרים בבקשה אני צריך את זה דחוף קצת למחר לבנות את זה.

mbrv

New member
אולי מנטוס וקולה (זו לא בדיחה)

תשים לב מה אפשר לעשות עם מנטוס וקולה : http://www.youtube.com/watch?v=hKoB0MHVBvM תנסה לחפש על זה עוד חומר באינטרנט :)

mishi2007

New member
חיפשתי באינטרנט

קשה לימצוא אז תגידו לי אתם ניסויים כאלה

niv1990

New member
עשיתי כזה בעברי...

פשוט צריך להכניס את המטוס לקולה ולסגור מהר. אם אני זוכר נכון לזרות את בקבוק חזק על הרצפה כשהפקק כלפי מטה בתקווה לחלץ אותו (אפשר לעזור לו עם יריעת גומי בין הפקק לבקבוק. בכל מקרה בהתחלה תכשל הרבה, אבל אל תתיאש (אפשר גם לנסות משגר). כמו כן אפשר פשוט למלות אותו במים על ידי ברז כך שהוא בצורה אטומה, הלץ ידחוף את המים וגם תקבל תעופה מסוימת. או שאתה מעוניין בדברים יותר רציניים?

mishi2007

New member
מעוניין ביותר רציניי

אני צריך כמו משאבת אוויר ראיתי באינטרנט אבל צריך עיצוב טוב אז מה אתם מציעים אני רוצה שזה יעוף גבוהה משהו כמו 500 מטר

black mind

New member
מנוע רקטי על בסיס דלק נוזל?

מנוע רקטי בקלות ישיג לך את ה500 מטר שאתה צריך (במסלול בליסטי) רק שישנה בעיה איתם בעיה כפולה, אחת היא המחיר שלהם והשניה היא שהם מתבססים על שריפת דלק לשם יצירת הדחף המניע. אל תנסה סתם למלא את הבקבוק שלך בדלק ולנסות להצית כי זה לא יעבוד! הבקבוק מקסימום יתפוצץ. black mind

mishi2007

New member
זה מסוכן מידי דלק..

יש אולי עעוד איזה חומר ? לא מסוכן עד כדי כך? אני מעוניין בעיצוב של משאבת אופניים ושיגור רק צריך רעיון של מישהו ועיצוב טוב אני יודע סתם בקבוק ליבנות וכו' אז אני מעוניין בעיצוב מתאים לזה מי שיכול להשקיע שיעשה תכנון בוורד או במצגת או במשו בבקשה.

black mind

New member
כיוון עבודה אחר....

אפשר אולי במקום להשתמש בקליע עם הנעה עצמית (הבקבוק עצמו שיצור את הדחף) להשתמש בהנעה חיצונית שתוריד משמעותית את המשקל של הלקיע ותקל על השיגור שלו. הרעיון הוא לקחת מיכל בלחץ גבוה (אפילו מאוד גבוה) להכין צינור אשר בו יש הקליע (הבקבוק) ואז לשחרר את הלחץ שיש במיכל במהירות דרך הצינור הזה, במצב כזה תיהיה לך דחיפה מאוד חזקה בבסיס שתאפשר לו להמשיך לנוע במסלול בליסטי, תציד את הצינור בזווית של 45 מעלות לקרקע כדי להגיע למרחק מקסימלי והנה לך דרך שיגור רק שאתה תזדקק למיכל בעל לחץ גבוה וכמות של גז גדולה למדי בתוכו. קיימת אפשרות לשגר משהו אחר ולא בקבובק? נניח קונוס שיתנהג בצורה הרבה יותר נוחה בשיגור (ברגע שהלחץ מאחוריו יגדל הבסיס שלו ינסה קצת להתרחב ישפר את האיטום הלחץ שיפעל עליו יגדל ויעילות השיגור תעלה) בכל מקרה תשים לב לזה שכדי להגיע למרחק של 500 מטר תוך כדי שימוש במסלול בליסטי תיהיה זקוק לכמות אנרגיה לא קטנה, עדיף לך לעבוד עם קליע כמה שיותר קטן כדי להיות באנרגיות יותר נמוכות, אנרגיה גבוה זה מסוכן! כמו שאמרת שדלק זה מסוכן גם ככה כל דבר אחר שיוכל לבצע את המשימה הזו יהיה בעל סיכון גבוה עכב האנרגיה הגבוה המעורבת בתהליך השיגור והמעוף. black mind נ.ב. אל תחשוב שמיכל גדול למדי של גז דחוס בלחץ גבוה הוא פחות מסוכן מאשר דלק, גז דחוס מסוגל לגרום למיכל שלו להתפוצץ ולעוד שלל דברים מסוכנים אם לא עובדים איתו נכון

black mind

New member
מה המטרה שלנו?

המטרה שלנו היא לגרום לקליע (שיכול להיות פסיבי כמו בתותח או אקטיבי כמו בטיל) להגיע ליעד שלו או לבנות טיל. במידה והמטרה היא לבנות טיל אז באמת הפתרון הזה לא יתאים אבל במידה והמטרה היא להגיע למרחק של 500 מטר אז תותח הוא כן פתרון כאן. התייחסות שלי כמטרה הייתה להגיע למרחק הנדרש (500 מטר) ולא חובה להיות בעזרת טיל אלה כל פתרון אפשרי היה לפי מה שהבנתי.... black mind

niv1990

New member
אפשר אולי גם לנסות חומצה ובסיס

רק כדי להחליט האם אתה רוצה מנוע לאורך רוב התעופה, או רק דחיפה בהתחלה ושהטיל ימשיך לנוע בעצמו. אם אתה רוצה יותר להשקיע (ולהזהר!) אפשר לנסות תערובת של דשן עם אשלגן חנקתי וסוכר ולקבל דלק בערך כמו של קאסם. בכל מקרה אתה חייב להזהר!! בקש פה בשרשור עצות לזהירות (בתור התחלה אני אגיד שכדי שתיהיה כמה שיותר רחוק בזמן השיגור ובמקום בלי אנשים).

mishi2007

New member
ממש מסוכן

אני מעדיף להישאר עם המשאבת אוויר יותר נוח וקל להשיג אז קיצור תיתנו הצעות לעיצוב של הטיל ולצורת האנרגיה זה יעזור מאוד ולא משהו מסוכן עד כדי כך אז תנו עיצוב ראיתי באינטרנט אתרים אבל זה קשה לפי מה שמדובר שמה תסבירו לי ואני לא משו באנגלית.. דרך אגב כמה לחץ יכול לסבול בקבוק ? כי צריך הרבה .. כדי שיחזיק מעמד הרבה אנרגיה לפי מה שאני חושב אני אגזור שתי בקבוקים אדביק אותם אחבר אותם ואשים חצי ליטר מים ככה ואנפח עם המשאבה עד שזה יפלט יש לכם רעיונות? או שכדי עם 3 בקבוקים?

niv1990

New member
אם יש אפשרות עדיף בלי לחבר אני חושב

בגלל הנושא של הלחץ. בקבוק הוא די עמיד, קרה לי רק פעם אחת שהוא נקרע מלחץ (וגם אז זה היה בשילוב של מכה). אם אתה רוצה תרגום של משהו תעתיק ואולי אני אוכל לעזור, אני חושב שיש גם הרבה סרטונים ברשת. פרמטרים שצריך לחשוב עליהם לדעתי זה המסה, גודל צוואר הבקבוק (שישפיע על התאוצה ועל כמה זמן היא תמשך), כמות המים (ביחס לנפח) והלחץ כמובן. אני לא חושב שיהיה יתרון משמעותי לכלי עם נפח גבוה מאוד, כי אחרי שהמים יצאו אני לא חושב שלגז שנשאר (שמסתו נמוכה יחסית, ולכן התנע שהוא יקבל) תיהיה השפעה רבה. אני חושב שבמקרה כזה הטוב (והמעשי) יהיה ניסוי וטעייה. נסה קודם כל עם בקבוק יחיד, חצי ליטר מים ואולי להלביש אותו שיהיה יותר אווירודינמי וכו', ותנסה לשנות כל פעם משהו ולראות מה יוצא. אולי תוכל לקבל רעיונות נוספים בפורום חלל ולווינים. בהצלחה.

Alkhimey

New member
->

מה צריך: - בקבוק רגיל של מים או משקה אחר - פקק שעם - משאבה - מחט לניפוח כדורים תוקעים את המחט בפקק השעם כך שיעבור דרכו. ממלאים חלק מהבקבוק במים. תוקעים את פקק השעם ומנפחים. את הבקבוק יש להעמיד בעזרת מתקן או להשעים על הקיר. את כמות המים הנכונה קובעים בעזרת ניסויי (אלה אם כן מישהו מוכן לפתח נוסחאות). ניתן להעזרר במשהו בעל גובה ידוע, בפנס תאורה, בנין, עמוד חשמל וכו. 500 לא תגיע בכל מקרה (מקקסימום קומה רביעית). רקטות חובבים בקושי מגיעת לשם.

black mind

New member
ואם הן מגיעות זה לא בעזרת לחץ אוויר

ברוב הפעמים שרקטות חובבים מגיעות ל500 מטר זה בעזרת מנועים ולא בעזרת לחץ אוויר (תנסה לחשוב על כמות האנרגיה הדרושה לזה, זה טרוף הכמות הזו כשאתה מתבסס על קליע שנוסה את המנוע בעצמו [וכאן אנחנו חוזרים לרעיון התותח שהעלתי קודם]) black mind

mishi2007

New member
יסיתי ז טס משהו כמו ל30 מטר

היום אני אבנה בקבוק גדול יותר ואבנה גם מצנח למישהו יש רעיון איך ליבנות מצנח פשוט בלי שוב מחשב לזה ככה שיפתח באוויר? ואני מתקדם די טוב

black mind

New member
מהי זווית השיגור שלך?

אם אתה משגר אנכית לקרקע (ישירות למעלה) אז יהיה יותר פשוט לפתור את הבעיה של פתיחת המצנח במידה ואתה עובד עם מסלול בליסטי (ואז הזווית שלך צריכה להיות 45 מעלות מהקרקע) הבעיה היא קצת יותר קשה כי אז פתיחת המצנח צריכה להיות בשיא הגובה (אמצע המסלול הבליסטי) רק שישנה בעיה לגרום בדיוק בנקודה הזו לפתיחה. תכתוב באיזו צורה אתה משגר ואז נוכל לנסות לתת לך פתרון לבעיה. black mind

למעלה