שעלת: מחוסנים חשופים יותר למחלה

שעלת: מחוסנים חשופים יותר למחלה

בשנת 2013 בוצעה במרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב הערכה של הסיבות לתחלואה החוזרת בשעלת בשנים האחרונות, ובה נמצא שדווקא למחוסנים סיכוי גבוה משמעותית בהשוואה לבלתי מחוסנים לחלות בשעלת כתוצאה מחשיפה לזנים מסויימים של החיידק. נמצא ש 85% מהזנים הקיימים היו כאלה שהעדיפו לפגוע דווקא במחוסנים, ולא בבלתי מחוסנים נגד שעלת.
Meeting of the Board of Scientific Counselors
, Office of Infectious Diseases Centers for Disease Control and Prevention Tom Harkins Global Communication Center Atlanta, Georgia, December 2013, p. 6

ולכן ה-CDC ממליץ לא להתחסן נגד שעלת! אה... רגע... הוא לא

כי מה שכתבת בכותרת פשוט לא נכון וזה גם לא מה שכתוב שם. אם היית מקשיב לכל מה שיוצא מה-CDC (למשל ההמלצות הברורות שלהם לחסן תינוקות וילדים וגם נשים בהריון) זה היה נראה אחרת, אבל איכשהו אתם מתעלם מדברי ה-CDC שלא מתאימים לאג'נדה שלך, מוציא דברים מהקשרם ומפרש אותם בצורה מעוותת כך שהם איכשהו יצאו נגד החיסון גם כשהם בפירוש לא.
&nbsp
בקישור שכבר נתנו למעלה (לפייסבוק) יש הסברים ברורים מה באמת כתוב במסמך של ה-CDC. בקצרה, מוסבר שם שיש זן מסויים של שעלת שהחיסון פחות יעיל לגביו* ולכן הוא נפוץ יותר אצל מחוסנים שנדבקים. זה לא אומר שהם נדבקים יותר (הם ממש לא) אלא שאם הם כבר כן נדבקים זה בזן שנגדו החיסון פחות יעיל (ועדיין הם יעברו את המחלה יותר בקלות).
&nbsp
* בעבר היה חיסון יעיל יותר שהכיל תא שלם של חיידק אבל הוא גרם ליותר תופעות לוואי. כיום החיסון מכיל רק חלקים מהתא ולכן לזן מסויים של החיידק שיש רק לו רק 3 מבין 4 החלקים האלה החיסון פחות יעיל. אולי ישנו שוב את החיסון בהתאם בעתיד, אבל אין שום סיבה שיפסיקו לחסן. שעלת היא מחלה מאוד לא סימפטית ועבור תינוקות קטנים היא עלולה להיות קטלנית (ובשנה האחרונה מתו בישראל תינוקות משעלת, זה לא רק תיאורטי).

וודאי שממליץ להתחסן נגד שעלת

מה רצית שהוא יעשה, יגיד "סליחה טעינו. לא התכוונו לשנות את האקולוגיה של החידק בצורה כזו שהוא משתין בקשת על החיסון ופוגע היום יותר בפעוטות עד גיל שנה, עבורם המחלה מסוכנת יותר". נו באמת...
אפילו מומחה למחלות זיהומיות מחברת קייזר פרמננטה, לא יכול לחזור על הסיסמאות הנבובות על חוסר היעילות של חיסוני השעלת יותר. אולי צריך פשוט לשלוח אותו להתייעץ עם ה "מומחים" של קבוצת "מדברים על חיסונים"....

ברור שבקבוצת "מדברים על חיסונים" יתנו "הסברים" מדוע אין שום בעיה עם החיסון, למרות מה שנכתב ונאמר שם במסמך ולמרות המחקרים מהשנים האחרונות. לשם כך הם התאגדו ופועלים. ראית שם פעם מישהו שכותב מילת ביקורת על חיסון? חיסון כלשהו? משהו קטן? רמז? המלצלה קטנה לאמא מודאגת עם ילד חולה לדחות חיסון בחודשיים? משהו?

לגופו של ענין, הבעיה העיקרית איננה חוסר היעילות של החיסון כנגד חלק מהזנים, לעומת יעילותו נגד זנים אחרים. הבעיה שהשימוש בחיסון הוא שתרם לאדפטציה של החיידק בצורה כזו, שבשל לחץ סלקציה, החיידק השתכלל ולכן יש תחלואה הולכת ועולה, למרות שיעור כיסוי התחסנות גבוה, הוספת מנות חיסון, ניסיונות לקקונינג במקומות מסויימים ועכשיו ההימור הפרוע של חיסון נשים בהריון. כל עוד ממשיכים לחסן - לחץ הסלקציה הזה ימשיך ורק נמשיך לעודד את משפחת בורתדלה פרטוסיס להשתכלל ולהמשיך לפגוע לנו בתינוקות (בשנה האחרונה מתו בישראל תינוקות משעלת, זה לא רק תיאורטי).

הנה הקונטקסט המחקרי למה שקורה. על רקע הממצאים האלו יש להבין גם את מסקנות הסקירה מהפגישה של ה CDC הנ"ל:

"מאז שנות התשעים, נרשמות עליות משמעותיות בהתפרצויות שעלת במדינות בעלות כיסוי חיסוני גבוה" 2

"היכולת של חיידק הפרטוסיס להתקיים למרות חיסונים אינטנסיביים – מאתגרת ... מחקרים רבים הראו שינויים גנטיים באוכלוסיית הפרטוסיס לאורך 40 שנים, מאז החלו החיסונים"1

"אישררנו והרחבנו את ההבחנה שזנים מודרניים של פרטוסיס שונים מהותית מזנים טרום תקופת החיסונים"3

"אני סבור שחזרתו של הפרטוסיס הוא תוצאה של פיתוח עמידות גנטית בשילוב עם דעיכת נוגדנים מהחיסון"1

1. Bordetella pertussis and vaccination: the persistence of a genetically monomorphic pathogen.Mooi FR.Infect Genet Evol. 2010 10(1):36-49

2. Comparative genomic profiling of Dutch clinical Bordetella pertussis isolates using DNA microarrays: identification of genes absent from epidemic strains.King AJ, van Gorkom T, Pennings JL, van der Heide HG, He Q, Diavatopoulos D, Heuvelman K, van Gent M, van Leeuwen K, Mooi FR.BMC Genomics. 2008 9:311

3. Comparative genomics of prevaccination and modern Bordetella pertussis strains.Bart MJ, van Gent M, van der Heide HG, Boekhorst J, Hermans P, Parkhill J, Mooi FR.BMC Genomics. 2010 11:627

בשורה התחתונה:
1. החיסונים לא עובדים יותר - לא מונעים תחלואה, לא מונעים הדבקה (את זה אף פעם לא עשו), התחלואה עולה ועולה בכל המדינות המחסנות - לא משנה מה עושים עם החיסונים.
2. אנו ממשיכים לשכלל את "האוייב" בשל ההתערבות בסירקולציה הטבעית של החיידק. ככל שנמשיך - ככה נשלם מחיר גבוה יותר.

ולא משנה כמה התפלספויות ישפכו "המומחים" בקבוצות סטייל "מדברים על חיסונים" - את העובדות הנ"ל הם לא ישנו.

כן, אם זה באמת המצב זה מה שהייתי מצפה שהם יעשו

ואני לא רואה סיבה שלא. היו מקרים של חיסונים בעבר שהופסקו והוחלפו בגלל בעיות, וזה כל הרעיון במדע בכלל וברפואה מבוססת ראיות - משנים ומעדכנים את המדיניות בהתאם.
&nbsp
בשורה התחתונה, החיסונים עובדים ויש לכך אין ספור ראיות. יש גם ראיות להתפרצות מגפות בקרב לא מחוסנים או באזורים שבהם אחוז המחוסנים יורד. אבל אתה יכול להמשיך בשלך, לאסוף בפינצטה את כל הפירורים שלכאורה מראים אחרת (ככה לא עושים מדע) ולהמשיך לטעון שהחיסונים לא עובדים ומסכנים את הציבור. העיקר שבו זמנית אתה טוען שמה פתאום, אתה והעמותה שאתה עומד בראשה בכלל לא נגד חיסונים...

תראה לי הודעה שכזו בהיסטוריה

תראה לי הודאה רשמית של ה CDC על תקלה בחיסון, חוסר יעילות של חיסון או בעיות בטיחות בחיסון או בחומר בחיסונים, שבגינו הם "עושים שינויים" בחיסונים. באמת. אתה מצפה שתהיה הודעה שכזו? אתה אמיתי?
&nbsp
בבקשה - תמצא את ההודעות האלו מהעבר, אנחנו ממתינים בסבלנות...

או-אווו. אמרת את המילה!

"תיאוריית קונספירציה" - זהו. נגמר הדיון! כולם עכשיו השתכנעו....
שכללי את טכניקות השיווק והדה-לגיטימציה שלך. "תיאוריות קונספירציה" זה נדוש, פאסה, מאז שה BMJ השתמש בזה (שששש. אל תגלי לחברים שלך ב "מדברים על חיסונים" על המאמר הזה....).

תודה על ההמלצה להתייעץ עם אנשים ש "זה המקצוע שלהם". בדיוק בגלל אנשים כאלה כמו שב "מדברים על חיסונים" ישנה התעוררות בציבור בחיפוש אחר תשובות אמת. הציבור איבד את האמון בנציגי המקצוע הפועלים בדרכים כאלו ובמיוחד במשרד הבריאות - בדיוק בגלל אנשים כאלה כמו ב "מדברים על חיסונים". באמת, תודה על ההמלצה, אחשוב על זה....

rainbow i

New member
מתחכם... זה לא מה שביקשתי

אנקדוטה של אצווה פגומה / לא טובה איננה מה שביקשתי.
בוא ואקל עליך. היו שני שינויים מהותיים, אולי תוכל להתמקד בהם:
1. חיסון השעלת הישן DTP - זה שכתבת עליו שהיו לו יותר מדי תופעות לוואי ושהחליפו אותו ב בחיסון הא-סלולארי.
2. הוצאת הכספית ממרבית החיסונים.

יאללה - איפה ההודעות הרשמיות: "טעינו, החיסון פגע ביותר מדי ילדים, ולכן החלפנו אותו ואנו לא ממליצים יותר על שימוש בחיסון הישן"...

Onat Hatapuzim

New member
מור אכן זה בדיוק מה שאתה מספק

קונספירציות. אתה הרי יודע היטב שהתימרסול לא הוצא מהחיסונים כי הוא פגע בילדים. וכתוב בכל אתר של גופים מקצועיים על העניין הזה. שוב אתה טוען שלא כתובים דברים שכל אחד יכול בקלות לגגל ולראות שכתובים גם כתובים?
והחיסון שעלת הוחלף בחיסון עם פחות תופעות לוואי, כלומר גם לפי שיטתך הוא יותר טוב, אז על מה בדיוק אתה מלין כאן?
&nbsp
בוא נהיה כנים, אתה עצמך "סיבה" לזה שאנשים לא סומכים על אנשי מקצוע. תראה מה אתה עושה כאן. אין ספק, הביטוי שהשתמשתי בו מדויק.

Nice Try

אני דווקא יודע היטב שהתימרוסל הוצא בגלל תופעות הלוואי שלו. אני גם יודע היטב מה היה "ההסבר" הרשמי...
&nbsp
הדיון שלי כאן עם כפר שמריהו נסב על הנכונות של הרשות המקדמת את תכנית החיסונים (CDC, במקרה של ארה"ב), להודות בפומבי בפני הציבור, בהודעה רשמית, שזו אכן הסיבה להחלפת החיסון.
אם חיסון השעלת הוחלף בחיסון עם פחות תופעות לוואי - אז היכן ההודעה הרשמית על זה? תביאי אותה לכאן!
&nbsp

Onat Hatapuzim

New member
שוב קונספירציה?

אתה "יודע" דברים, שהם לא "ההסבר הרשמי"?
בתור מה אתה "יודע" את המידע הסודי הזה, מור סגמון, האם אתה רופא? מדען?
הטיעון שלך מול כפר שמריהו זה שהמרכזים לבקרת ומניעת מחלות לא מפרסמים את ההסבר שאתה, איש המחשבים, "יודע" שהוא ההסבר ה"סודי" ש"הם" "מסתירים", הבנתי נכון?
וואו, מעניין למה הCDC לא מפרסמים בדיוק מה שמור סגמון חושב שהם צריכים לפרסם... אולי תכתוב להם מכתב תלונה.
&nbsp
ואגב שוב אתה מתעצל לחפש בגוגל? כמעט בכל מקום שכתוב על חיסוני השעלת כתוב שהם הוחלפו בחיסונים החדשים יותר שיש להם פחות תופעות לוואי.

אני יודע כי אני רוצה לדעת

וכל אחד יכול לדעת, אם יחפש את האמת.
&nbsp
נעשה את זה פשוט, ולא צריך את כל הרעש והצלצולים על כל תגובה. הבנו שחשוב לך מאד לעשות לי דה-לגיטימציה. תשתכללי...
&nbsp
היכן ההודעה הרשמית של רשויות הבריאות האחראיות על תכנית החיסונים, שחיסון השעלת הישן רשם תופעות לוואי גבוה ובגלל זה החליפו אותו בחיסון החדש. לא ב "כל מקום". ההודעה הרשמית, כפי שכפר שמריהו ציין שהוא מצפה לראות במקרים כאלו. את יכולה לעזור לו בזה אם יש לך את הכישורים.

פולספגן

New member
אני כן

• הנה מחקר שמראה שאתיל כספית, הסוג של כספית שנמצא בחיסונים, לא מסתיים רק במוח, אלא משאיר את כמות הכספית אורגנית כמתיל כספית, הסוג של כספית שנמצא בדגים.
  • השוואה של כמות הכספית לפני ולאחר חיסון הראתה עלייה משמעותית בתינוקות פגים לאחר חיסון.
  • תוסיפי לזה שכל מדען יודע שכספית למשל היא ליפופילית מאד ועוברת מחסומים שומניים בקלות וכך גם את ה-BBB ובמיוחד בתינוק שזה עדיין פתוח? ועוד יותר חמור בפגים

לא התחכמתי, כתבת ברשימה "חוסר יעילות של חיסון"

והיו מקרים שהיצרנים בעצמם או גופים אחרים משכו חיסון מהשוק (למשל במקרה של הרוטה) אז ל-CDC לא נשאר מה להודיע כשהיצרן בעצמו עושה את זה.
לגבי הכספית, לא הוציאו אותה כי היא מזיקה אלא כדי להשתיק אנשים כמוך.
גם חיסון השעלת שהוחלף אני לא יודע אם יצאה הודעה מה-CDC, אפשר שכמו ברוטה היצרן או יצרן אחר הוציא חיסון חדש שהחליף את הקודם. אבל רוטה היא לא מחלה קטלנית במדינות מערביות שבהן יש שירותי בריאות טובים. שעלת כן. אז זה שיש תופעות לוואי לא אומר שמפסיקים לחסן נגד מחלה ש"תופעת הלוואי" שלה היא מוות של תינוקות רכים. זה רק אומר שמחפשים דרכים לשפר ולהוציא חיסון טוב יותר. אבל עד שיוצא כזה אם אין ממש התווייה נגד החיסון הקיים בהחלט יכול להיות שימשיכו איתו כל עוד אין משהו אחר.

נסוג? זה כבר לא מתאים לך...

אתה כתבת: "היו מקרים של חיסונים בעבר שהופסקו והוחלפו בגלל בעיות, וזה כל הרעיון במדע בכלל וברפואה מבוססת ראיות - משנים ומעדכנים את המדיניות בהתאם"
אני עניתי: "תראה לי הודאה רשמית של ה CDC על תקלה בחיסון, חוסר יעילות של חיסון או בעיות בטיחות בחיסון או בחומר בחיסונים, שבגינו הם "עושים שינויים" בחיסונים"

הבאת לי סיפור על אנקדוטה - לא על שינוי מדיניות.
עכשיו אתה מסביר שהם לא באמת צריכים להודיע על כך?
אז התחלנו מזה שאתה מצפה מהרשויות להיות כנים ושקופים איתך ולהודיע לך מתי נאלצים לשנות מדיניות בשל בעיות ביעילות / בטיחות בחיסונים.
עכשיו אתה מבין שהם לא ממש כנים ושקופים איתך - אבל אתה ממשיך לתת בהם אמון עיוור וגם מסביר מדוע הם לא באמת צריכים להיות כנים ושקופים איתך. בסדר...

איך נסוג? מה שכתבתי היה נכון. זה לא חייב לבוא דווקא מה-CDC

ותשים לב שגם בציטוט שהבאתי לא ציינתי שה-CDC הוציאו הודעה כזאת או אחרת. השתמשתי בניסוח כללי מכוון שמתייחס למדיניות הכללית, ולי אישית לא משנה לי אם זה ה-CDC או ה-WHO או ה-FDA או גם היצרן בעצמו לוקח אחריות. זה אומר שהמערכת כן משתפרת ולומדת וזו הנקודה וזה מה שחשוב לי. התמונה הגדולה, לא להטפל לזוטות טכניות כפי שאתה כל כך אוהב.
&nbsp
אני לא עוקב אחרי אתר ה-CDC וגם הפעם לא חיפשתי בו... כתבתי בגוגל ומצאתי דוגמה אחת למשהו מהרשימה שלך, מבחינתי זה מספיק. לא סיפקתי אותך? לא נורא. אין לי כוונה לרקוד לפי החליל שלך, מור.
&nbsp
ולא, אני לא מבין שהם לא ממש כנים ושקופים איתי... אל תשליך עליי את ההרגשות שלך עליי. אני בסדר גמור,תודה.

לא באמת חששתי שאיבדת את האמון בהם

זה טבוע בדי. אנ. איי שלך... :)
&nbsp
מי שצריך לומר: "סליחה, טעינו במדיניות, החיסון לא היה טוב, עכשיו החלפנו אותו" - זה רק מי שקובע את המדיניות.
חשבתי שזה טריוויאלי, מסתבר שלא עבור כולם.
נו טוב...
&nbsp

למעלה