שערוריית סמים בוואלטה???

arieleco

New member
שערוריית סמים בוואלטה???

http://www.velonews.com/race/int/articles/6984.0.html

Sybh

New member
אם יש בכך ממש - שערוריה בריבוע

אמנם הוא כבר פרש מהמירוץ וממילא לא מתמודד על הדירוג הכללי (ולא כ"כ הצליח להתמודד לעיו גם לפני שפרש) אבל ראבאק זה המילטון!!!

ido mazor

New member
קדימה אקי!!

אמנם עוד מוקדם מאד לקבוע מה קורה, אבל אפשר לפנטז על שלילת המדליה של המילטון מהאולימפיאדה, וככה אקימוב יהיה שוב אלוף אולימפי (אקי הרי סיים שני בנג"ש)

ido mazor

New member
עכשיו גם באתר יורוספורט, נראה רציני

יורוספורט מצטטים את עיתון ל'אקיפ הצרפתי, שטוען כי הרופא של פונאק אישר כי נמצאו חומרים אסורים בבדיקה אל המילטון אחרי הנג"ש. גם עיתונים ספרדים דיווחו על העניין. ועוד משהו חשוד: קבוצת פונאק עדיין לא הגיבה. קישור לכתבה באתר יורוספורט. GO EKI GO!

elad fa

New member
תחשבו על העניין האופטימי בכל העניין

ככל שבדיקות הסמים הופכות למחמירות יותר ו ה UCI מתקרב (בצעדים קטנים עדיין) לחוקי הסמים הנוקשים , בסטנדרט האולימפי... סיכויי הספורטאים הישראלים (שדי הדיוטות בענייני סמים... וטוב שכך) להצליח - קרוב יותר. 28 קמ"ש ממוצע בטיפוס על הסיארה נבאדה, נדמה לי שזה יותר מהר מהממוצע של חוצה ישראל - לא ?

בעיקרון ברור שבמידה וההגבלות

על שימוש בחומרים אסורים תוחמר, ויותר חשוב היכולת לפתח בדיקות מדויקות יותר ואמינות יותר תשתפר, אז לספורט הישראלי יהיה יותר קל להגיע להישגים. וזה לא רק באופניים זה קשור גם לענפי ספורט אולימפיים אחרים (שחייה, אתלטיקה ועוד מספר רב של ענפים), אבל לצערי אני קצת פחות אופטימי, מה שיקרה זה שהמדע ישפר את החומר האסורים ויקטין את היכולת לגלות אותם. ולא ירידה בכמות השימוש בחומרים אסורים. השימוש המאסיבי של האתלטים האמריקאים ב-THG מדגימה עד כמה הרצון לשימוש בחומרים משפרים ואסורים בספורט מקצועני, רק גדל. דעה אישית שלי, עדיף שהספורטאים הישראלים לא יגיעו להישגים בינ"ל ויהיו נקיים. מאשר שיגיעו להישגים אבל יזיקו לבריאות שלהם בדרך.

elad fa

New member
מה לא ברור ?

פחות שימוש בסמים = הצלחה לספורטאים שלא משתמשים בסמים =הצלחה למדינות מתפתחות שלא עושות שימוש בסמים. רמז... (שים לב היכן ישראל מצליחה במקצים האולימפים....? במקצועות שאינם רלוונטים כ"כ מבחינת שימוש בסמים)

זה בערך לחשוב שאם פיתחו את האיתורן

אז בטח גניבות הרכב תפסקנה. במלחמה שבין המשתמשים בחומרים האסורים ובין אלו שאמורים לגלות את החומרים הללו, בדרך כלל המנצחים הם אלו שמשתמשים. אני חושב שצריך להמשיך במאמצים ובפיתוח של האמצעים לגילוי סמים ובמדיניות פיקוח נוקשה, אבל אני לא כל כך נאיבי לחשוב שזה יקטין את התופעה.

ido mazor

New member
אלעד לא הייתי בונה על זה...

המחשבה האופטימית ברורה, אבל אני בטוח בכך שאתה מודע שהפער עדיין לא קטן, ולרוכב ישראלי יהיה קשה מאד להשתלב בקבוצה מקצוענית (גם אם כולם נקיים). ואני באמת מפרגן לכל הישראלים שמתאמנים קשה ומנסים בחו"ל וחלקם מביאים תוצאות יפות, והעיקר מתקדמים ושואפים קדימה (לורי שני דבירי רותם אנטון אייזנבנד ברנדס כספי חמו וכל השאר) .אבל עדיין כמעט בלתי אפשר לגדל בישראל רוכב ברמה מקצוענית. כמעט...

Sybh

New member
תרמתי דם ../images/Emo79.gif

Cyclingnews מצטרפים לחגיגה התקשורתית ומציינים שגם בדיקה דומה שנערכה להמילטון באולמפיאדת אתונה העלתה ממצא חיובי. פונאק יקיימו מסיבת עיתונאים הערב. המילטון מצידו מכחיש וטוען שלא עבר כל עירוי והממצאים נובעים מניתוח כלשהוא שעבר.

Mont Ventoux

New member
כמה הערות

1. יורוספורט מצטטים דובר. 2. לא מדובר בסמים אלא בעירוי דם. לא שזה משנה יותר מידי, כי גם זה אסור. 3. ספורטאי ישראל - ספורטאי העולם: המניע לסמים הוא כרגיל כלכלי. אם בארה"ב ספורטאי מצליח משמעו יוקרה רבה והכנסה של מליונים מחוזי פרסום, אז יש הרבה יותר מוטיבציה להצליח ו...המטרה מתחילה לקדש את האמצעים. גם במדינות עם כלכלה חלשה (קזחסטאן, קולומביה, ליטואניה... יו ניים איט) משכורת של רוכב אופניים מצליח בפלוטון הארופי יכול לסדר את המשפחה שלו. אם לשפוט מדברים שהישראלים עושים, אז הישראלים לא יותר "מוסריים" מאחרים (אהמ..), פשוט בישראל, השוק קטן, אין חוזי פרסום בסדר גודל כזה, אין כזאת יוקרה לספורטאים (בוודאי שלא בתחום ענף האופניים), אין את אותה תחרותיות המלווה מקומות צפופים בכסף וביוקרה ולכן כנראה יש פחות מן ה"לכלוך" שבא יחד איתה. בישראל עדיף להיות גנרל, ובשביל זה לא צריך סמים, מספיק להיות קצת...

Sybh

New member
אני מאמין להמילטון

מכיוון שקמתי היום עם רמה מאוד נמוכה של מוסר עבודה, נסיתי לחפש באיזה ניתוח מדובר. אפשרות אחת, קיצור קיבה...

Sybh

New member
ציטוט

המילטון: "I will fight until I don't have a single euro left in my pocket." שלא לומר: אלחם עד טיפת דמי האחרונה

למעלה