"שערות" - מתכון לא אופייני לי.

udical

New member
"שערות" - מתכון לא אופייני לי.

טוב, המתכון הזה הוא די צורם לאוזניים לכל מי שמעריץ בשר... זו בעצם ממש התעללות ! אבל מצד שני, נחמד לגוון ויש בו הרבה מאוד פלוסים (מה גם שהוא מאוד טעים) שלב 1 - הבסיס לוקחים גוש גדול של חלק "פשוט" של בשר (2,3,4,5,6,8,10 - מה שהיה במבצע, מה שנפל על הרצפה, אפשר קפוא, זה לא משנה) זורקים לסיר גדול. מכסים במים ונותנים לו להתבשל כל הלילה. כן. מה ששמעתם - הורגים את הבשר לגמרי. ביום שאחרי, מוציאים את הבשר מהמים (זהירות חם!) וחותכים אותו לרוחב הסיבים ל"פרוסות" ברוחב 2-3 ס"מ. בשלב הזה, בגלל שהבשר התבשל כ"כ הרבה, הוא פשוט מתפורר לחלוטין והסיבים נפרדים. לכן הם הופכים ל"שיערות" (בצבא איפה ששירתתי קראו לזה שיערות ביצים
) (אפשר אפילו לחתוך עם הצד השני של הסכין
) יופי. אז עכשיו יש לנו גוש גדול של בשר מבושל ומרוסק. אפשר להתחיל להפוך את זה לאוכל (אפשר לאכול כבר עכשיו, אבל זה סתם בשר דלוח יבש מת בלי טעם). 2. הופכים לאוכל. פה יש לנו כמות אופציות
להקפיץ בווק האהוב עם בצל, פלפלים ורובט סויה וצ'ילי (בשביל התחושה האסייטית).
להוסיף זיתים וביצה קשה, לעטוף בבצק ולהכניס לתנור/לטגן (בסגנון empanadas בשביל התחושה הארגנטינאית)
לטגן עם בצל, שום, עגבניה, גמבה ולתבל עם פלפל וטבאסקו (בשביל התחושה המקסיקנית)
לצרוב את זה ככה על המחבט (בשביל התחושה המינימלית)
לטגן את זה עם שזיפים/משמשים (בשביל התחושה הפולנית) בעצם יש פה עוד הרבה מאוד אפשרויות... אז מה נותן לנו הבסיס המשונה הזה שגומר לגמרי את הבשר? 1. בשר רזה מאוד. הרבה מאוד שומן יוצא מהבשר בבישול הראשוני (לילה שלם) 2. מתכון שזמן העבודה האמיתי שלנו הוא ממש דקות (1. מכניסים לסיר ללילה, 2 מרסקים את הבשר, 3 מטגנים כמה דקות עם משהו שיתן לו טעם) 3. בסיס ניטרלי שפותח לנו הרבה מאוד אופציות מגוון לכל מיני כיוונים, כשלא תמיד יש לנו את הזמן/כוח/חשק להתחיל להרים פרויקט. 4. בשר שקל מאוד לאכול אותו כי הוא רך ומתפורר. מתאים מאוד למי ששונא או קשה לו ללעוס, כואבות לו השיניים, ילדים וכדומה. 5. בשר שלא צריך לחתוך. תזרקו לפיתה וגם לא צריך לשטוף כלים אח"כ
סופ"ש נעים וטעים לכולם !
אודי

milch

New member
האמריקאים עושים את זה מ-../images/Emo109.gif

זה נקרא POOLED PORK. ההבדל הוא שזה יוצא טעים מיד עם גמר ההכנה. מכינים אותו בצליה איטית וארוכה עם כל התבלינים והרטבים. מה שכן, זה לא אינסטנט, יש צורך בהשגחה וטיפול תוך כדי ההכנה.

בתור חובבת עוף ובשר מכובסים...

(כן כן!) זה נשמע לי מצוין :p תודה על המתכון :)

למעלה