שערות

שערות

חשבתי על זה לפני כמה זמן ולא הצלחתי להגיע לתשובה אז חשבתי שפה יעזרו אם התועלת האבולוציונית של שיער היא להגן מפני הקור למה באזורים חמים יש גידול עבה ורב יותר של שיער גוף מאשר באזורים קרים ששם הגידול הוא מזערי והאם כחלק מהתפתחותנו והתנתקותנו מהקוף נגיע למצב שלא יהיה לנו שיער כלל וכלל . , ? - לא אצלי באוצר מילים

אולי צריך קודם לשאול הפוך:

למה השלנו את השיער (הפרווה) ולא מהם השימושים שלה? השלנו את השיער עקב צורך לבצע פעולות מוטוריות שעם השיער התקשנו לבצע. זהו קצה קרחונו של דיון, אני לא יודעת את התשובה (לפחות לא בנתיים).

ruth8can

New member
אולי לאו דווקא קור?

שאלתי את עצמי את השאלה לעניין השערות. אח שלי מגלח את הראש שלו, ואמא שלי ואני משגעות אותו שילך עם כובע, כי לפעמים הוא חוזר עם ראש אדום כמעט בשמש. אולי דווקא השיער על הראש נשאר, לאחר שהיתה איזו מוטציה שגרמה לקרחנות, משום שהוא הגן על הקרקפת? סרטן העור בראש הוא לא משהו שהיו שורדים אותו. דרך אגב, אין עניין להניח שלא היה סרטן בעבר.

amni

New member
שער הראש נועד לשמור על קור המוח

ככלל, השיער מתפקד כמבודד חום. כלומר לשמור על הגוף מפני קור הסביבה או לחילופין לשמור על הגוף מפני חום הסביבה. עם זאת, לרוב החיות השעירות, השיער אם יש בכמות מטרתו לשמור על חום הגוף בסביבות קרות (למשל בלילה או בחורף). לאדם מזה כמליון שנה אין צורך בכסות טבעית מקור (כי הוא משיג בידוד על ידי ביגוד) לכן פרוות הגוף התדלדלה (אבל לא נעלמה לעשויה להשמר עוד מליוני שנים כפולסת ביטוח גנטית, למקרה שניזדקק לפרווה בעתיד). הגנים אינם נעלמים כל כך מהר, עובדה שיש לנו שרידי מוח "תניני" שנשמרו בצורה מנוונת יותר מ- 150 מליון שנה, הם מוכנסים כפיקדון ארוך טווח בבנק הגנים שלנו. שיער הראש עובר דלדול אוולוציוני , עובדה שהזכרים מקריחים ברובם מי פחות ומי יותר, החל משנות השלושים. גם שימפזים עוברים הקרחה חלקית בקרקפת (לא זוכר אם זה כולל נקבות). לא ברור להיכן זה יוביל במהלך האוולוציה , כי עדיין הביגוד לא מצא פתרון מוצלח להגנה על המוח מפני מכת שמש (כובע אינו ביגוד הכי נוח, חוץ מזה שכנראה הכובע הוא ביגוד מאוד חדש ולא הספיק להשפיע אוולוציונית). אני מהמר על כך ששער ראש ישאר עוד מאות אלפי שנים לפחות, כי המוח הוא איבר רגיש והאוולוציה לא תיקח סיכונים על ידי וויתור על אמצעי הגנה חיוני כזה. תפקיד שיער הפנים והערווה פחות ברור, יתכן שהוא רק נועד כסימון מיניות ובתור שכזה הוא יכול להשאר ללא הגבלת זמן.

amni

New member
הנתונים שלו היו מפוקפקים לכן אני

פטור מלענות לשאלה שלו. ידוע שהכושים הם פחות שעירים ברוב חלקי הגוף, למעט הראש, מהגזע הלבן והצהוב בשאר חלקי הגוף, וזה תואם את העובדה שהם חיים באיזור חם. כמו כן שערות הראש שלהם עבות יותר בהשוואה לגזע הלבן והצהוב ובנוסף הוא גם מקורזל (מה שמשפר עוד יותר את כושר הבידוד שלו) וגם זה תואם את מה שאמרתי על תפקיד שער הראש (הכושים חיים באיזור שיש בו קרינת שמש חזקה, לכן הראש שלהם צריך כיסוי טוב מפניה). לגבי הבדלים בין גזע לבן לצהוב מבחינת שעירות, לא מוכרים לי הבדלים משמעותיים לכן גם אין מקום למסקנות.

לא ערכתי מדידות מדויקות

אבל בגדול- ה"צהובים" מאוד לא שעירים. כשהייתי במזרח היתה בחורה (20+) שהתיישבה לידי, והתפלאה על הזקן הצפוף שלי. היא התפלאה שיש לי "face hair" .

SilentMike

New member
אני ראיתי יפנים עם זקן.

זקן זקן לא סתם. צפוף. בסין באמת פחות שעירים בגוף כנראה מבאירופה (בממוצע כמובן).

amni

New member
היונקים התפתחו מהלטאות

ומן הסתם אותן לטאות ניכחדו מזמן. השם "תנין" לתיאור אותם חלקי מוח עתיקים שלנו הוא רק לצורכי נוחות המינוח, אותן לטאות לא היו התנינים של היום. .

נראה לי שצריך לבחון כמה דברים

קודם, האם בכלל הלכאורה עובדה שהצגת בכלל נכונה? (באזורים חמים- גברים שעירים, באזורים קרים- ההפך) אח"כ, מהם השימושים הנוספים של שיער ואילו שיקולים באמת היו להשרת השיער באדם בכלל. אז אולי לנסות למצוא את ההפרדה לאזורים ע"פ אקלים והקשר שלהם להשרת שיער או שימושי שיער...

vit20Openu

New member
מה שניקרא פולימורפיזם מאוזן

דוגמא טובה היא אנמיה חירמשית באפריקה הלוקים בה רבים דור אחר דור אך הגן הפגום מחסה על הגן הבריא כך שהיא לא מתבטא אך כן נושאים את הגן למחלה דור אחר דור.

בוא נעשה סדר

יש פה כל מיני דברים מעורבבים(ומאוד מעניינים) אז בוא נעשה סדר - 1 - מה שהתכוונתי זה שיש מחקרים ששערות צומחות במזג אוויר לח וחם(אפשרי שלא נכונים כלל וכלל לא בדקתי לעומק) 2 - מה שאמרת על התפתחות היונקים מהתנינים מאוד מעניין אותי יש ספר שאפשר לקרוא על כל שלבי ההתפתחות של האדם ומינים אחרים מהשלב הכי קדום שידוע לאדם 3 - ויש לי באותה הזדמנות עוד שאלה - תקנו אותי אם אני טועה אבל הגן של השיער השחור, עיניים שחורות עור שחום הם גנים רציסיבים אז איך כל יוצאי מדינות אשכנז הם בעלי מאפיינים אירופאים?

Levos

New member
התכוונת להפך

שצבעים כהים הם דומיננטים. ואכן בקרב יוצאי אשכנז רוב האנשים הם בעלי שער כהה, אפילו שבאוכלוסיה הכללית יש אחוז די גבוה של בהירי שער.

למעלה