שער העיר בר"ג

four seasons

New member
שער העיר בר"ג

באמת והולך ונראה יפה, יצא לי לראות אותו היום, שני דברים מעניינים אותי. 1. התאורה, איך יאירו את הכתר והחלק העליון?, (הגוונים השונים בחלק העליון מוסיפים הרבה והם שהופכים את המגדל למעניין). 2. השילוב עם הרחוב. אחד הדברים שמטרידים אותי במיגדלי עזריאלי שהם משתלבים גרוע עם הרחוב שאלה לאסף בצומת הרחובות הרכבת סולומון , סמוך למגדלי רובינשטיין (לא להתבלבל עם מגדל רובינשטייו מול בית מעריב) מול מגדלי הדר, החלו להרוס מבנים האם ידוע לך פרטים איזה מגדל עומד להבנות שם?

oren*

New member
שאלה מעניינת ביותר, גם אני חושב

שיש בעיה עם החיבור בין עזריאלי והרחוב - אבל לא יודע להצביע עליה. לעומת זאת שער העיר יושב במרכז איזור בנוי, באחד המקומות הסואנים ביותר בישראל - צריכה להיות מחשבה לגבי השילוב בינו ובין הרחוב. מישהו יודע כיצד תהיה הכניסה לבניין שער העיר? האם כניסה מרכזית מפוארת או כניסה צידית קטנה כמו במגדלי דיזינגוף? אם שואלים אותי, הייתי עושה כניסה תת קרקעית כמו במגדלי התאומים בארה"ב. כניסה מגובה הקרקע יוצרת עומס ותורים ארוכים, אנשים מחנים את האופנוע שלהם מול הכניסה, וכשיש רוח וגשם זה בעייתי.

wakshlak

New member
תראה...

ברחוב הרכבת הולכים להיבנות מס´ מגדלים. ייתכן וההריסה של המבנים שם זה חלק מפרוייקט התחנה המרכזית הישנה שהזכירו כאן קודם (אורן?). אני אבדוק עוד פרטים אצלי ואם יש לי מידע מדוייק דווקא על הצומת הזה ואם כן, ארשום כאן. אם מישהו יראה שם פוסטר של תוכנית (עם אילוסטרציה או רק שם הפרוייקט או הקבלנים) אנא שהוא יפרסם זאת כאן. אסף.

wakshlak

New member
שאלה

אני יודע על מגדל בן 33 או 21 קומות שצריך לקום ברחוב הרכבת 58-64. זה קצת יותר דרום-מזרחית לצומת שאתה דיברת עליו. האם הריסת המבנים מתקיינת בדיוק ליד הצומת? אסף.

four seasons

New member
אני מכיר את המגדל שאתה מדבר עליו

הוא מעניין ויש אליסטרציה במקום אני מדבר על הצומת עצמו, המבנה שנהרס שימש בית ספר לצילום, ר"ח סלומון הוא הרחוב של הרציפים הישנים בתחנה הישנה והוא מסתיים בר"ח הרכבת, שם מתבצעת ההריסה.

המגדל הזה ממרר לי את החיים

אני אוהב את הר נפוליאון, מקום נחמד בשלהי ר"ג, בערך עשר דקות ממפעל עלית לכיוון בני ברק תמיד הייתי עולה לשם ונהנה מהנוף הספק-אורבני ספק-נטורליסטי ספק-אנדרלמוסיה חולנית של שניהם. ותמיד שהייתי עולה לשם הייתי רואה איך מגדל עזריאלי צובר גובה, ככה שבסוף נסגרנו על מצב שמאחורי תקועה איזה ארובה ענקית ומימיני מגדל עזריאלי. וזה היה עוד בסדר, אבל בשנים האחרונות - הולך ונבנה מולי איזה בניין מפחיד בשם שער העיר, שכל פעם שאני בטעות קולט אותו זווית העין אני בטוח שפולשים חיזרים אלינו לר"ג. אם ימשיכו לבנות ככה גורדי שחקים, בסוף לא ישאר לנו נוף להנות ממנו - לא חבל?

גורדי שחקים עוזרים לנוף

לדעתי גורדי שחקים דווקא מוסיפים הרבה לנוף הם נראים כמו הרים שמחצו אותם ורואים אותם למרחקים.

למעלה