שער עורכי הטקסים היהודים החילוניים

_יובלל_

New member
שער עורכי הטקסים היהודים החילוניים

נתקלתי באתר הזה בעקבות כתבה ב- YNET. מתוך האתר: טקסי חיים הם אירוע משמעותי בחיים. בין אם זו חתונה, בר מצווה, או לווייה. אנחנו מציעים טקס המותאם אישית לרצונות והצרכים של האדם היהודי החילוני בישראל העכשווית. למי אנו עורכים טקסים? לאנשים הרוצים לתת זהות יהודית חילונית הומניסטית לטקסי החיים שלהם. טקס נישואין, לדוגמא, יכול להערך לפני או אחרי רישום נישואין בחו"ל או ברבנות. או ללא רישום כלל. אנו גם עורכים טקס נישואין יהודי לזוגות שהרבנות לא מכירה או מטילה ספק ביהדותם של אחד מבני הזוג, או שניהם. עבורנו אלו יהודים, הזכאים לטקס יהודי. האתר, הרעיון וההצעות לטקסים נראו לי מעניינים, ויצרתי קשר עם מנהל האתר, לגבי טקסים חליפיים להולדת בן/בת. מסתבר שהוא בכל מקרה חיכה לפתוח קטגוריה כזאת, וחיכה לריכוז של תכנים והצעות בנושא. סיכמנו שנשים קישורים הדדיים בפורום ובאתר, והעברתי לו מספר תכנים ממאגרנו. (בברכתה של דיאנה..) אתם מוזמנים להציץ, באתר כולו, ובקטגוריית הולדת הבן/הבת, שם מופיע מאמר שהדולפינה ואני כתבנו, נוסח ברית המילים המפורסמת של בר, ולינקים לקטעי עיתונות בנושא. התרשמתי מאד מהדינמיות של האתר, ואני בטוח שהצעות, רעיונות, ובמיוחד דוגמאות נוספות לטקסים אלטרנטיביים יתקבלו בברכה.

דיאנה1

New member
כל הכבוד על היוזמה

נדמה לי שראיתי את האתר הזה, די מזמן - אני לא בטוחה כי הלינק לא עולה לי משום מה אז אני לא יודעת אם זה אותו אתר ובזמנו התאכזבתי מכך שאין שום טקס אלטרנטיבי לברית מילה. לא העלתי בדעתי להציע להם, בטח לא את שלי
(ואולי אפילו הגעתי לשם עוד לפני שגיבשנו את הטקס שלנו כדי לחפש רעיונות ולראות מה עשו כבר בתחום). טוב שחשבתם על זה! אגב האם הלינק עולה אצלך? אני לא יודעת אם הבעיה אצלי או עם הלינק. בהתחלה אני רואה הכל ב"סינית" וכשאני מנסה לשנות את הקידוד כדי לראות עברית הדף נעלם.

She Dolphin

New member
אופס פעם שניה... ../images/Emo9.gif

הקישור ההוא הביא לאתר אחר בכלל (לא ברור איך בדיוק זה קרה
) ננסה עוד פעם
הנה כאן.

ליאון ב

New member
יפה מאוד

זה בא לי בדיוק בזמן. לאחרונה חשבתי באופן פרקטי איך מארגנים אירוע של "ברית מילים" (ולא סתם יום הולדת 0) מבלי לנתק אותו מהתרבות היהודית. למדתי על המושג "רבנות חילונית" וסוף סוף מצאתי תקווה לחשיבה וגיבוש מסתמן של קהילה שבאמת הייתי רוצה להשתייך אליה. אני שמח מאוד שלאט לאט אנחנו הישראלים משכילים ללמוד מאחינו יהודי ארה"ב. לולא ברירה זאת, הייתי נאלץ לערוך טקס הולדת הבן ללא כל שיוך לתרבות היהודית, דבר שבשום פנים ואופן לא משקף את הרצון האמיתי שלי. אני רואה מאוד בחיוב שליהודים חילונים יש סוף סוף אלטרנטיבה שמשקפת את האמונה שלהם, וגורמת להם לקחת חלק מתוך כנות ואמונה אמיתית. התרשמתי מאוד ממה שכתבה הרב סיוון מס, וריגש אותי מאוד לראות איך היא הגשימה משהו שהיה עד אתמול חלום שלי.

אבא גאה

New member
אנחנו עומדים לפני טקס גיור

שכמובן לא כולל מילה. הטקס ייתבצע ע"י "רבנית" מהזרם "היהדות החילונית ההומאנית" ואני אשמח לספר יותר בבוא היום.

ליאון ב

New member
יפה מאוד

אני התרשמתי מאוד מפועלה של הרב סיוון מס, ומזדהה מאוד עם הקהילה שהיא מנסה ליצור כאן בארץ. הרעיון של קהילה של יהודים חופשיים, שיכולים להישאר קרובים לתרבות והמסורת היהודית, רק ללא הכפייה הדתית, היא מצויינת. הקהילה היהודית בארה"ב היא הדוגמא הטובה ביותר לכך, ומשם שואבת גם הרב מס את השראתה. אין שום סיבה שבארץ שלנו לא יהיו גם בתי כנסת חילוניים, בדיוק כפי שהדבר נהוג אצל היהדות הרפורמית בארה"ב. ברור שזה יגרום לתסיסה בקרב החרדים, אבל אני לא חושב שהם בכלל פרמטר במשוואה, עם כל הכבוד, איש לא יכול להכתיב לי במה להאמין, ואיך להביע זאת. חילוניים שכיום מתרחקים מהתרבות היהודית רק בגלל הכפייה הדתית, יוכלו סוף סוף למצוא מענה תרבותי הולם לאמונתם, בגישה פלורליסטית והומאנית. עד כמה שאני מבין התואר הוא "רב", משום שרבנית היא אשת רב. האם אני טועה?

wolf18

New member
באמת נפלא

בואו באמת ניקח דוגמא מיהדות ארה"ב ונהיה כולנו יהודים כחול לבן אדום. בתי כנסת חילונים.
GMAB להישאר קרוב לתרבות היהודית בלי הכפייה. מה זו התרבות היהודית?? ממה היא מורכבת? מה מקורה ומקור חיותה? אתה יכול להסביר לי את זה? רק בלי כפייה?

Baby Doc

New member
וכי מה יש לך נגדם?

עד שמישהו מוכן לקחת על עצמו את הסיכון שבלהצטרף לעם היהודי, עם כל ה"הטבות" הכרוכות בכך: להיות מושא נצחי לשנאה, יעד תמידי לפיגוע, ולהתקרבן (מלשון קורבן) מרצונו הטוב עבור מר קב"ה, אתה קובע שהוא אינו מספיק יהודי טוב לטעמך? האורתודוכסיה הפכה את היהדות היא למועדון סגור לחברים בלבד, מה שבהחלט מסביר את התמעטות העם היהודי בעולם. אז נכון שלא כל מי שרוצה לקפוץ על העגלה צריך לקחת אותו, אך קצת גמישות לא תזיק...

wolf18

New member
מה לעשות וזה לא ממש עובד ככה

נכון שעצם הרצון להצטרפות למועדון המצורעים הזה מעיד על סוג של מחלת נפש מתקדמת ואמור להוות בפני עצמו קריטריון לקבלה. אבל.... היותה של הדת היהודית מבוססת על מעשים ולא רק על רצונות וכוונות יש לעשות מעשים. זה שיש במשפחה שלנו כאלה שלא עושים כלום בעניין זה עניין משפחתי פנימי אבל ממי שבא מבחוץ ורוצה להצטרף מותר לדרוש דברים. הבעיה עם נושא המילה היא היסודיות שלו מבחינת המשמעויות הרוחניות ולכן זו אחת הדרישות הבסיסיות בגיור במיוחד בגיור ילדים. על שאר העניינים זה כבר סיפור אחר. אני מסכים איתך שזה נראה תמוה ואולי קצת "לא פייר" אבל אלה תנאי הקבלה לסיירת. ירצו יאכלו לא ירצו לא יאכלו. מעבר לזה שנראה לי תמוה שהורים שאימצו ילדי לא יהודי ולא מרגישים שום קשר לעניין נורא חשוב להם פתאום שהילד יירשם כיהודי על ידי הממסד האורתודוכסי. אז לא יהיה רשום כיהודי ויגודל ויחונך כיהודי וכשיגדל אם ירצה יתגייר ויחזור בתשובה וימול את עצמו ואז זה בטוח יהיה בחדר ניתוח עם הרדמה מקומית לפחות. לא תסריט יותר טוב??

ליאון ב

New member
למשל

מסובלנות וקבלת האחר: ואהבת לרעתך כמוך. על התורה, ועל העבודה ועל גמילות חסדים. ועל העקרון שכל ישראל ערבים זה לזה, גם כאשר הם בגלות (מרצון). זה שהם אמריקאים בנוסף על היותם יהודים, זו בחירתם ואין הדבר מוריד מערך יהדותם כהוא זה. אפילו בנקודת מבט ציונית, חלקם הגדול תורמים כספים רבים למדינת ישראל, ומגשימים בכך אפילו את המפעל הציוני. כישראלי אני אפילו מקבל באהבה רבה, את בחירתם כארה"ב כמולדת, שהיא בסך הכל, פדרציה שהחופש מתבטא בה, בגבולות המצוי, בצורה יפה (ואני מודע לכך שהיד עוד נטוייה). את כל אלה מקיימת יהדות ארה"ב נאמנה, ולדעתי, גם למופת.

ליאון ב

New member
הרב סיוון מס

הרב סיוון מס היא הרב החילונית הראשונה בישראל. יש לה תואר שני בלימודי היהודית, והיא שליחת הסוכנות היהודית בארה"ב. מידע נוסף עליה תמצא באתר "טקסים", במדור של עורכי הטקסים.

למעלה