שעשוע כתיבה - כתיבת קטעים אינפנטילים

שעשוע כתיבה - כתיבת קטעים אינפנטילים

אחד מהאתגרים בכתיבה הוא למצוא רעיון מקורי ומעניין ולפתח אותו ככה שלא יהיו סתירות ופגמים כלשהם. לאחר מכן, צריך ליצוק לסיפור תוכן הגיוני אשר יהיה מורכב מדיאלוגים וכד'.
הבעיה בעובדה הזאת היא שפעולות כאלה לוקחות מלא זמן ודורשות מאמץ מחשבתי נרחב דבר אשר מוריד משמעותית את מספר הסיפורים שאנשים כותבים.

ככה שחשבתי לעשות תרגיל שינסה לפתור את העניין הזה ולהוות פריקה, הרפיה ושחרור האנרגיות ע"י כתיבה שהיא יותר מטופשת - פחות לוקחת את עצמה ברצינות או אפילו סתם לא מגובשת דייה (אני אישית נוטה הרבה לכתיבה כזאת... אולי יותר מידי). מכיוון שלהסתכל על זה כ"הרפיה" ו"שחרור אנרגיות" זה סתם קשקוש ניו אייג' קראתי לזה "שעשוע כתיבה" במקום "תרגיל כתיבה". בסה"כ אין כאן משהו שעשוי לשפר מיומנות מסוימת.

מוכנים*?

*כאן גנבתי מהשרשור של אלדואה, כי הרגשתי שהפסקאות הראשונות לא מספיקות.

אני אתחיל

אדם התעורר. הוא היה בטבע ערום. הכל מסביבו היה ירוק ופרחים יפים חגו מסביבו.

"מה? איפה אני?" שאל כשפאניקה ניכרת בקולו.

לפתע, הגיח לפניו יצור מוזר - הוא נראה כמו תולעת מנומרת עם ידיים ורגליים. זו היתה נחשית.

"מה קורא, נשמה?", אמרה הנחשית.
"אני לא יודע מה קורא פה! זה ממש... מטריד", אמר אדם.
"אתה לא רואה?! אתה בפאקינג גן עד! אין לך על מה להלין, ידידי", ענתה לו הנחשית.
"בגן עדן?!", אמר אדם, הסתכל סביבו והוסיף, "פשש, מגניב".

אדם טייל לו כמה ימים בשדה והתפעל מכל העצים השיחים ובעלי החיים בסביבה הכל נראה מושלם פרט לדבר אחד שהפריע אותו.

"איפה חווה?", שאל אדם.
"חווה לא קיימת", ענתה הנחשית.
"הא, הבנתי, עוד מעט יבינו שלא טוב האדם לבדו, ואז ה' יביא אותה.", אמר אדם.
"אני לא מבינה"
"הוא ייקח צלע ממני, ויצור את החווה. מקווה שהיא תהיה כוסית."
"אדם, חוששני שלא תהיה חווה", אמרה הנחשית בקול מהוסס ודואג.
"מה זאת אומרת לא תהיה חווה?", שאל האדם.
"חווה מייצגת צדדים אחרים שלך" השיבה הנחשית ופירטה: "את הצד התחמן, החמדן, שלא יודע לספק את תאוותיו, הטיפש, החלש, הבכיין, המרושע, המסית, הקמצן שיודע לבשל מצוין ו...רגע שכחתי עוד משהו."

הנחשית חשבה מעט והמשיך לדבר:

"וכן, וגם את הדאגה האמהית" הוסיפה.
"דאגה אמהית?", שאל אדם בפליאה.
"לא משנה", אמרה הנחשית.
"אוקיי, אבל אני לא מבין, כאלו יש כאן נחשית מדברת... זה אפילו לא הגיוני!", פלט אדם בתימהון.

הנחשית הנהנה בהסכמה ובהתה בו כמה שניות והחלה למשש את גופה. כשנוכחה לדעת שגופה עומד איתן צעקה בקול "אני קיימת!"
"לא היית צריכה למשש את עצמך", השיב אדם בשלוות הנפש.
"מה כי זה מחרמן אותך?! אל תכתיב לי מה לעשות לפי המיניות המעוותת שלך!", ענתה הנחשית בזעזוע.
"לא, זה כי הטלת ספק", ענה אדם והסביר: "הטלת הספק היא שמגדירה את עצם קיומך".
"וואו, יפה!", אמרה הנחשית בהתלהבות ושאלה "רעיון שלך?".
"לא", השיב אדם, והמשיך "אבל נעזוב את זה, איך... איך יהיו אנשים?! משהו כאן לא מסתדר", השיב אדם.
"שמע, אין לי מושג, לאלוהים הפתרונים", אמרה הנחשית והוסיפה כבדרך אגב, "אתה יכול לשאול אותו".

אדם בא לשאול את הנחשית איך לתקשר עם ה', אבל הנחשית הלכה במהרה במחווה של חוסר נימוס משווע. אדם, שלא ידע כלל מה לעשות הלך להתיישב על הסלעים. הוא התוודע לתגלית המפתיע שישיבה על סלע בעירום זו לא חוויה נוחה כל כך ונע באי-נוחות במקום הישיבה שלו. לאחר זמן מה הוא התייאש ונעמד.

מכיוון שזה היה משעמם לעמוד ככה בחוסר מעש, הוא החליט לפנות לה' ע"י סתם צעקה חסרת סיכוי לשמיים:
"ה', איפה חווה שלי!"

לאחר, כמה שניות של המתנה, אדם חש מכה בעורפו. הוא סינן "איי" והסתכל סביבו, עיניו נחו ב...

"זה תפוח", אמרה הנחשית בפתאומיות.
אדם פער את פיו, "מה?! איך הופעת פתאום?", אמר.
"עזוב", השיבה הנחשית.
"ומה פתאום את עוזבת ככה בלי לומר שלום?!", הוסיף אדם בכעס.
"עזוב", ענתה שוב הנחשית ואמר בהתלהבות "נו, אתה אוכל את התפוח?".
"לא," אמר אדם, "אבל פרי עץ הדעת לא אמור להיות תפוח."
"נו, אז אין כל בעיה שתאכל את זה!", אמרה הנחשית.
"לא, אני מרגיש שיש פה איזשהו קאצ' ", אמר אדם, חשב למשך דקה ואז אמר בחדווה: "אה, רגע!"
"מה?"
"תחשבי על זה שיש לך את כדור הארץ ואת כל שאר הגופים שמסתובבים בחלל, אז יש איזשהו כוח שמניע אותם להמשך זה לזה!"
"נו, זה אלוהים".
"אה, כן".

לפתע, נשמע קול רועם מבחוץ:

"אל לכם לאכול מפרי עץ הדעת טוב ורע"
"סבבה!", ענה אדם.

הוא בחן את התפוח כשהנחש לצידו ושם לב שנוספו עליו מילים חדשות בגוון זהוב "פרי עץ הדעת טוב ורע".

"אז זה כן פרי עץ הדעת!", אמר אדם.
"נו, ואתה אוכל? אתה אוכל?", שאלה הנחשית.
"לא, תתביישי לך!", השיב אדם.
"אל תכעס עליי, רק ניסיתי", ענתה הנחשית בקול מבויש.
"בסדר."
"נו, ואתה אוכל?!", שאלה הנחשית שוב.
"די כבר, תאכלי את זה בעצמך!", אמר אדם בחוזקה.
"אוקיי", ענתה הנחשית.

הנחשית נגסה בתפוח. היא לעסה ועצמה את עיניה בתענוג תוך כדי גרגור בלתי פוסק. כשסיימה לבלוע היא פתחה את העיניים וצעקה בקול לעבר השיחים " ברוך, כדאי לך לטעום את זה. יש לזה טעם שלא יאמן!".

היא אצה במהירות, לא לפני שסיננה לאדם "שים על עצמך משהו. זה לא יאה ככה".

אדם לא שמע את מה שאמרה. הוא חש שמשהו נורא קורה. הוא הרגיש את האזניים שלו נושרות וגם הרגליים והידיים כך שהוא נאלץ לשכב על האדמה החמה. ארור שכמותו.

* אני אדגיש שאין בקטע הזה מטרה לערער על התפיסה הדתית מקראית והמטרה שלו היא בעיקר הומוריסטית. נדמה לי שגם לו הייתי דתי, אז הייתי מוצא לנכון לפרסם את זה.

ויימס

New member
אשכרה צחקתי בקול רם.

כאן:
"סבבה!", ענה אדם.

הנחשית מקסימה.

עריכה קוסמטית

אדם התעורר. הוא היה בטבע ערום. הכל מסביבו היה ירוק ופרחים יפים חגו מסביבו.

"מה? איפה אני?" שאל כשפאניקה ניכרת בקולו.

לפתע, הגיח לפניו יצור מוזר - הוא נראה כמו תולעת מנומרת עם ידיים ורגליים. זו היתה נחשית.

"מה קורא, נשמה?", אמרה הנחשית.
"אני לא יודע מה קורא פה! זה ממש... מטריד", אמר אדם.
"אתה לא רואה?! אתה בפאקינג גן עדן! אין לך על מה להלין, ידידי", ענתה לו הנחשית.
"בגן עדן?!", אמר אדם, הסתכל סביבו והוסיף, "פשש, מגניב".

אדם טייל לו כמה ימים בשדה והתפעל מכל העצים, השיחים ובעלי החיים בסביבה והכל נראה מושלם פרט לדבר אחד שהטריד אותו.

"איפה חווה?", שאל אדם.
"חווה לא קיימת", ענתה הנחשית.
"הא, הבנתי, עוד מעט יבינו שלא טוב האדם לבדו, ואז ה' יביא אותה.", אמר אדם.
"אני לא מבינה"
"הוא ייקח צלע ממני, ויצור את החווה. מקווה שהיא תהיה כוסית."
"אדם, חוששני שלא תהיה חווה", אמרה הנחשית בקול מהוסס ודואג.
"מה זאת אומרת לא תהיה חווה?", שאל האדם.
"חווה מייצגת צדדים אחרים שלך" השיבה הנחשית ופירטה: "את הצד התחמן, החמדן, שלא יודע לספק את תאוותיו, הטיפש, החלש, הבכיין, המרושע, המסית, הקמצן שיודע לבשל מצוין ו...רגע שכחתי עוד משהו."

הנחשית חשבה מעט והמשיך לדבר:

"וכן, וגם את הדאגה האמהית" הוסיפה.
"דאגה אמהית?", שאל אדם בפליאה.
"לא משנה", אמרה הנחשית.
"אוקיי, אבל אני לא מבין, כאלו יש כאן נחשית מדברת... זה אפילו לא הגיוני!", פלט אדם בתימהון.

הנחשית הנהנה בהסכמה ובהתה בו כמה שניות והחלה למשש את גופה. כשנוכחה לדעת שגופה עומד איתן צעקה בקול "אני קיימת!"

"לא היית צריכה למשש את עצמך", אמר אדם בשלוות הנפש.
"מה כי זה מחרמן אותך?! אל תכתיב לי מה לעשות לפי המיניות המעוותת שלך!", השיבה הנחשית בזעזוע.
"לא, זה כי הטלת ספק", ענה אדם והסביר: "הטלת הספק היא שמגדירה את עצם קיומך".
"וואו, יפה!", אמרה הנחשית בהתלהבות ושאלה "רעיון שלך?".
"לא", השיב אדם, והמשיך "אבל נעזוב את זה, איך... איך יהיו אנשים?! משהו כאן לא מסתדר".
"שמע, אין לי מושג, לאלוהים הפתרונים", אמרה הנחשית והוסיפה כבדרך אגב, "אתה יכול לשאול אותו".

אדם בא לשאול את הנחשית איך לתקשר עם ה', אבל הנחשית הלכה במהרה במחווה של חוסר נימוס משווע. אדם, שלא ידע כלל מה לעשות הלך להתיישב על הסלעים. הוא התוודע לתגלית המפתיע שישיבה על סלע בעירום זו לא חוויה נוחה כל כך ונע באי-נוחות במקום הישיבה שלו. לאחר זמן מה הוא התייאש ונעמד.

מכיוון שזה היה משעמם לעמוד ככה בחוסר מעש, הוא החליט לפנות לה' ע"י סתם צעקה חסרת סיכוי לשמיים:
"ה', איפה חווה שלי!"

לאחר, כמה שניות של המתנה, אדם חש מכה בעורפו. הוא סינן "איי" והסתכל סביבו, עיניו נחו ב...

"זה תפוח", אמרה הנחשית בפתאומיות.
אדם פער את פיו, "מה?! איך הופעת פתאום?", אמר.
"עזוב", השיבה הנחשית.
"ומה פתאום את עוזבת ככה בלי לומר שלום?!", הוסיף אדם בכעס.
"עזוב", ענתה שוב הנחשית ואמר בהתלהבות "נו, אתה אוכל את התפוח?".
"לא," אמר אדם, "אבל פרי עץ הדעת לא אמור להיות תפוח."
"נו, אז אין כל בעיה שתאכל את זה!", אמרה הנחשית.
"לא, אני מרגיש שיש פה איזשהו קאצ' ", אמר אדם, חשב למשך דקה ואז אמר בחדווה: "אה, רגע!"
"מה?"
"תחשבי על זה שיש לך את כדור הארץ ואת כל שאר הגופים שמסתובבים בחלל, אז יש איזשהו כוח שמניע אותם להמשך זה לזה!"
"נו, זה אלוהים".
"אה, כן".

לפתע, נשמע קול רועם מבחוץ:

"סבבה!", ענה אדם.

הוא בחן את התפוח כשהנחשית לצידו ושם לב שנוספו עליו מילים חדשות בגוון זהוב "פרי עץ הדעת טוב ורע".

"אז זה כן פרי עץ הדעת!", אמר אדם.
"נו, ואתה אוכל? אתה אוכל?", שאלה הנחשית.
"לא, תתביישי לך!", השיב אדם.
"אל תכעס עליי, רק ניסיתי", ענתה הנחשית בקול מבויש.
"בסדר."
"נו, ואתה אוכל?!", שאלה הנחשית שוב.
"די כבר, תאכלי את זה בעצמך!", אמר אדם בחוזקה.
"אוקיי", ענתה הנחשית.

הנחשית נגסה בתפוח. היא לעסה ועצמה את עיניה בתענוג תוך כדי גרגור בלתי פוסק. כשסיימה לאכול היא פתחה את העיניים וצעקה בקול לעבר השיחים "ברוך, כדאי לך לטעום את זה. יש לזה טעם שלא יאמן!".

היא אצה במהירות, לא לפני שסיננה לאדם "שים על עצמך משהו. זה לא יאה ככה".

אדם לא שמע את מה שאמרה. הוא חש שמשהו נורא קורה. הוא הרגיש את האזניים שלו נושרות וגם הרגליים והידיים כך שהוא נאלץ לשכב על האדמה החמה. ארור שכמותו.

* אני אדגיש שאין בקטע הזה מטרה לערער על התפיסה הדתית מקראית והמטרה שלו היא בעיקר הומוריסטית. נדמה לי שגם לו הייתי דתי, אז הייתי מוצא לנכון לפרסם את זה.

** אולי אפשר להחליף את "חווה" ב"לילית" (לפי ויקיפדיה, לפי המיתולוגיה היהודית, לילית היא אשתו הראשונה של אדם), אבל אני סבור שעדיף להקביל לסיפור המקראי בקטע הזה.
http://he.wikipedia.org/wiki/לילית_(מיתולוגיה)

ויימס

New member
כתיבה אינפנטילית היא שמי השני.

הבטתי בגופה על השולחן. היא הייתה מאוד מתה, והיא הייתה מאוד אני.
"את בטוחה שזה יצליח?" אמרתי.
ביליתי את כל היום הקודם בחיפושים אחרי מישהו שיוכל לשמוע אותי. נהרגתי אבל עדיין הייתי קיימת, זאת אומרת שהייתי רוח. ותיארתי לעצמי שאם רוחות קיימות אז בוודאי קיימים אנשים ששומעים אותן.
הדוקטור דחפה את משקפי המגן שלה במעלה אפה. "זה יעבוד. אבל את חייבת להבין משהו," היא פנתה אליי. "החיים לא יהיה אותו הדבר. את לא תיהי אותו האדם."
הנהנתי. הבטתי בגופה שוב. עיקמתי את אפי.
"למה הם היו צריכים לחתוך אותי ככה? זה נראה כאילו מישהו ניסה להכין פשטידה."
"אולי הם חיפשו משהו," היא אמרה. הרוח שרקה בחוץ, והיא הרימה את מבטה אל החלון. "עוד מעט תתחיל הסופה." היא פכרה את כפות ידיה. "את מפחדת?"
"כן!"
"הייתי מחבקת אותך, אבל אני חושבת שאני פשוט..." היא ניסתה לגעת בכתפי, ואצבעותיה החליקו דרכי. "אז את תצטרכי להשתמש בדימיון שלך."
היא חיבקה את עצמה. חיבקתי את עצמי בחזרה. זה לא היה מנחם כפי שהיא אולי חשבה.
חיכינו לברק.
"הרגתי היום חד קרן," אמרתי.
"אני יודעת, אמרת את זה כבר תריסר פעמים."

ה"הרגתי חד קרן". היה בהחלט מפתיע.

אהבתי את החלק הזה:
"הייתי מחבקת אותך, אבל אני חושבת שאני פשוט..." היא ניסתה לגעת בכתפי, ואצבעותיה החליקו דרכי. "אז את תצטרכי להשתמש בדימיון שלך."
היא חיבקה את עצמה. חיבקתי את עצמי בחזרה. זה לא היה מנחם כפי שהיא אולי חשבה."

שהיה מקסים בדרכו.

להכניס הגיון לשגיון?

בחדר קטן ואפור עומד איש קטן ואפור. הוא מחזיק בידו משקפת שחורה וגדולה. מבטו נודד מכליא הברק, אל החוט המבודד המוליך ממנו לחדר גדול ולבן בבניין שמולו. דרך החלון הפתוח הוא רואה את הגוויות שנשארו אחרי מרחץ הדמים, ודמות בחלוק לבן.
- "זו היא." אני אומר לו, "זו היתה חד הקרן האחרונה."

ויימס

New member
להכניס ביזיון לבידיון?

הדלת נפתחה בחריקה. מר אפורצ'יק הרים את מבטו מערימת הניירות שעל השולחן אל מר בוס.
"אנחנו משנעים היום את ניסוי כ"ג לבקעה, תכין לי טופס ויתור זכויות בשלושה העתקים," אמר בוס.
מר אפורצ'יק הנהן. הוא פתח את פיו, אבל הדלת נטרקה לפני שהספיק להגיד משהו. מר אפורצ'יק זחל אל מתחת לשולחן. הוא החביא קוביות שוקולד במגרה התחתונה ונהג לכרסם אותן בעתות משבר. יום אחד, הוא תמיד הבטיח לעצמו, הוא יעבור לעבוד בחנות ממתקים, כפי שתמיד חלם. זו הייתה רק עבודה זמנית, רק לחסוך קצת כסף.
הסופה פתחה את החלון ופיזרה את הניירות ברחבי החדר.
לעזאזל, חשב מר אפורצ'יק. היה לי סדר.

אה ...

הסתכלתי החוצה. בבניין ממול נפתח חלון, ושלג של מסמכים התעופף החוצה.
הסתכלתי שוב פנימה, הגופה הלבנה של חד הקרן עדיין היתה על שולחן האוטופסיה, והדוקטור בחלוקה הלבן עדיין חבקה את עצמה. הבטתי אל המסמכים המזוייפים שהדוקטור הכינה לי, ואל הסדין שכיסה את מה שעתיד להיות אני.

shccer

New member
פתאום קם אדם

אדם הלך ברחוב. פתאום הוא הבין שהוא עם.
הOCD שלו התפרץ והוא הרגיש צורך עז ללכת לישון, כדי שהוא יוכל לקום ולעשות את הדברים בסדר הנכון.
הוא תפס אוטובוס חזרה אל ביתו. הוא נעמד ליד גברת וסלים. הגברת ירדה בתחנה הבאה, ואדם התיישב ליד סלים.
"היי סלים" אמר אדם
"איך אתה יודע איך קוראים לי?" שאל סלים
"אני, את כולם אני מכיר"
סלים הסתכל על אדם בחשדנות. "מי זאת שם עם השיער החום והעיניים הכחולות?"
"דינה ברזילי" ענה אדם
"וזה שם שמחופש לגזר?"
"זה יוסף"
"ומי זה שם עם הנעליים הלבנות והכובע בראט?"
"זה סימון" עניתי "ולידו מואיז הקטן"
סלים חשב רגע, ואז פנה אל אדם בנצחון "מי הנהג?"
אדם חשב רגע ואמר "הנהג זה אלוהים"
סלים קם ואמר "וואלה אתם היהודים חיים במציאות נפרדת". הוא לחץ על הכפתור, וירד בתחנה.
אדם ירד בתחנה הבאה נכנס לבית והלך לישון.

אהבתי את הרעיון

מה שזהיתי (אני לא כזה בקיא במוזיקה מבסוג הזה
):
"פתאום קם אדם"
"גברת עם סלים"
"תנו לגדול בשקט" (בזה אני לא בטוח)
"דינה ברזילאי"
"סע לאט" (גם בזה אני לא בטוח)
"שיר כאב" (וגם בזה אני לא בטוח)

בטח!

דווקא את סוכן חשאי הכרתי (אבל לא באדיקות). את השיר של יוסי בנאי פחות.

כך או כך, נראה שהניחושים המסויגים שלי: "תנו לגדול בשקט", "סע לאט" ו"שיר כאב" שגויים...

shccer

New member
הרפרנסים היחידים שפספסתם

הדיסק "מציאות אחרת" של היהודים, והסיפור "נהג האוטובוס שרצה להיות אלוהים" של אדגר קרת, אבל שניהם זה קצת רמאות, כי הם לא שירים.
אז,
זכיתם בתותים

למעלה