שעת הנקה

שעת הנקה

השבוע הצצתי בתלוש המשכורת של חודש מרץ וחשכו עיני, לא די שהמשכורת שנכנסה לבנק היתה מגוחכת ושיערתי שהיא כזו מפני שהתחלתי לעבוד רק מאמצע מרץ, אלא שהסכום המגוחך כלל גם מתנת חג. מה שהופך את הסכום לבלתי הגיוני בעליל. בשיחה שערכתי עם הנה"ח מתברר שהם שכחו לגמרי לעדכן את מצבי המשפחתי או לשלם לי על שעת ההנקה. מה שהכי מענין הוא שכשסיפרתי על כך בחדרי בעבודה התברר לי שעמיתה לעבודה שילדה חודש לפני כלל לא היתה מודעת לזכות של שעת ההנקה ועל כן המשיכה כמקודם בשעותיה הארוכות , 8 ביום כולל ימי שישי (5) . היא טוענת שכרגע היא מרגישה לא נוח לממש את הזכות ומצתדקת באמרה שהיא מנצלת בערך שעה משעות העבודה לשאיבה. נראה לכן ששאיבה נחשבת על חשבון שעת הנקה?

dorlim

New member
אני בהלם מכל ההתנהלות של

הדברים האלה אצלכם בחברה
ולעניין השאלה - אם היא יוצאת כדי להניק וחוזרת לעבודה אז באמת היא ביזבזה את שעת ההנקה אבל אם היא שואבת בעבודה אז מגיעה לה שעת הנקה שפירושה יציאה מוקדמת יותר הביתה. שאיבה על חשבון העבודה - זה אותו הדבר כמו לצאת להפסקת צהרים (ואם מישהו יעשה לכם פרצוף בעניין - פשוט קחו איתכן את האוכל לשאיבה, הרי אף אחד לא ימדוד לכן אכלתן 37 דקות במקום 30...) ותגידי לבחורה שאין לא נעים בטח לא בדברים שכאלה - זו זכותה המלאה (אני באופן אישי היתי מבקשת החזר רטרואקטיבי , אבל זו כאמור אני...)

ציפי ג

New member
אם יש לך ותק

זו זכות חוקית שלך. רק תזהרי שלא יפטרו אותך. יש מעסיקים כאלה.

Joy107

New member
מנצלשת לשאלה....

אני עובדת משמרות, האם יכולים לחייב אותי לקחת את השעה בהתחלה או בסוף? כלומר משמרות בוקר עדיף לי להגיע שעה מאוחר יותר ובמשמרות צהרים לצאת שעה מוקדם יותר. (מלילות אני מתכוונת להתחמק כל זמן שאני מניקה, נראה אם ילך לי...) הם יכולים להכתיב לי מתי לקחת את השעה או שזה נתון לבחירתי?

אנידס

New member
באופן כללי, יכולה לומר ששעת הנקה

לעובדת שחזרה לעבודה מלאה (לפי הידוע לי אין צורך בותק לשם כך, בכל מקרה טרם ראיתי פסיקה בנושא). שאיבה יכולה להיחשב כשעת הנקה, אם העובדת אינה עובדת, אף אם היא מצויה במקום העבודה. אך, שעה זו מתווספת להפסקת האוכל ואינה באה במקומה.

אפרת12

New member
לא אמורה להיחשב

למרות שיש כאלה שמנסים להיתלות בזה. אני, בכל אופן הייתי מוכנה עם נימוק קרב - על חשבון מה המעשנים (נו, טוב - אני אחרי החזרה לעבודה לא עישנתי כמעט בזמן העבודה) מעשנים בזמן העבודה
סה"כ זמן שאיבה בדרך כלל משתווה או פחות מסה"כ זמן סיגריות ביום. דרך אגב - לא נזקקתי לנימוק הזה (ומי שניסתה "לקלקל לי" בנימוק הזה נופנפה באדיבות ע"י הבוס)

Arfilit

New member
לא בדקתי את זה משפטית -

אבל אני מתייחסת לשאיבה שלי כאל שעת הנקה - וזה אכן לוקח שעה (שתי שאיבות כולל שטיפת החלקים וכו'). נראה לי הוגן והגיוני, וכך אני לא חשה צורך להילחץ ולהצטדק ולעשות שמיניות באויר כדי לעבוד תוך כדי. אם אני יכולה - אני עושה כל מיני דברים תוך כדי (טלפונים למשל, קריאת חומר) - אבל אם לא - אז לא.

sipor

New member
דעתי..

קודם כל החוק אומר שעה, ובדרך כלל משחררים אישה לפני או אחרי העבודה כדי לא לפגוע במהלך העבודה. זה לא ממש רק להנקה, אלא מתוך הבנה שתינוק קטן צריך יותר שעות את אמא שלו.. ויש נשים שאינם מניקות שמקבלות את השעה הזאת ואף אחד לא יכול להגיד כלום. ואם את גרה רחוק, עד כמה שידוע לי , ממקום העבודה מגיע לך שעה וחצי. והפסקה לשאיבה לדעתי איננה שעת הנקה,, הרי במהלך היום כולם עושים הפסקות, לאוכל , לעשן, לפטפוט.. אז מה.. את עושה דבר הרבה, אבל הרבה יותר חשוב, שואבת אוכל לתינוק קטן! לדעתי אין שום קשר לשעה שמגיעה לך לצאת אליו או להגיע יותר מוקדם אליו.. בכלל.. היום סיפרו לי שבצרפת, החופשת לידה ככה: ילד ראשון (12 שבועות כמו אצלנו) ילד שני 16 שבועות ומילד שלישי והילך 24 שבועות... והכי הכי חשוב אסור לפטר אישה 3 שנים מיום לידת הילד, וכפי שראיתי פה המעסיק הישראלי מתרחק מרחק עצום מכך ומנצל לידות לגרור לפיטורין תוך זמן קצר אחר כך, כדי לא להסתבך עם אישה עם תינוק! זה כל כך מכעיס אותי.. המעסיק הזה? מה אין לו אמא? או אישה? מעניין שהם יודעים לנטרל את הרגשות שלהם כשמדובר בנשים אחרות... אבל כמו שאומרים זה נושא אחר..

Arfilit

New member
בסקנדינביה

המצב אפילו טוב יותר - יש חודשים על גבי חודשים של חופשת לידה מסובסדת (מס' החודשים משתנה ממדינה למדינה). בשוודיה (יודעת את זה מחבר שוודי שנולדה לו פעוטה) האבא זכאי למספר חדשי חופשה במקביל(!) לאמא. לגבי שעת ההנקה והשאיבה - מאחר שאני גם עושה הפסקה לאוכל (אני נעדרת מהבית 9 שעות...) נראה לי הוגן שהשאיבות יהוו את שעת ההנקה שלי.

wieci

New member
בנורבגיה חופשת לידה בתשלום מלא

היא שנה... חלום הא?

למעלה