שעת העדרות לאחר חופשת לידה ...

• פותח הנושא lex
  • פורסם בתאריך

lex

New member
שעת העדרות לאחר חופשת לידה ...

האם מעביד רשאי לקבוע עבור עובדת שחזרה מחופשת לידה, כי שעת ההיעדרות לה היא זכאית, תהא שעת העבודה הראשונה בבוקר, כאשר העובדת עצמה מעדיפה, לקצר את יום העבודה בשעה אחת ?

שאלה יפה ...

אני לא מכיר פסיקה על זה, והחוק עצמו לא מדבר על כך במפורש. נראה לי שמבחינה מהותית, מאחר שמדובר על זכות של העובד (זכות להעדר מהעבודה, כמוגדר בחוק), אז מי שקובע איזו שעה תהיה שעת ההעדרות, היא העובדת. ברור שכמו בכל זכות - השימוש בזכות צריך להיות בתום לב, ולכן אם העובדת עושה את זה שלא בתום לב - ייתכן שלא יאפשרו לה לקבוע את השעה, אבל אם בתום לב ובאמת חשוב לה לקחת שעה אחרת ולא את השעה הראשונה, נראה לי שהמעביד לא יוכל להתנגד לכך.

lex

New member
תודה על התשובה ...

מדובר באישה שפשוט רוצה לחזור את הפעוט שלה שעה קודם... ללא מניעים נסתרים אחרים. בכל מקרה, אם אין פסיקה בנושא, יהיה קשה להתמודד עם מעביד עקשן (וזה המקרה לצערי).

תודה על התודה (ועל השאלה היפה).

אני לא בטוח שאין פסיקה, אמרתי שאני לא מכיר פסיקה. אני גם לא בטוח שיהיה קשה להתמודד. אני מציע שהיא פשוט תודיע למעביד למה חשוב לה לנצל את זכותה בשעה האחרונה ולא בשעה הראשונה ותודיע שהיא מתחילה את יום עבודתה כרגיל ומסיימת אותו מוקדם יותר. אם המעביד ינכה ממנה שכר של שעת עבודה - שתדרוש ממנו השבה, ואם הוא לא ישיב - שתתבע אותו. לדעתי (העניה) יש לה סיכוי טוב להצליח בגלל שמדובר על הזכות שלה להיעדר מהעבודה בלי להפסיד שכר.

lex

New member
חשבתי שאתה אסמכתא בפסיקה בתחום ../images/Emo8.gif

lex

New member
חשבתי שאתה אסמכתא לענין פסיקה בתחוו ../images/Emo8.gif

למעלה