שפה לא יפה

Jinger

New member
שפה לא יפה

היי, בתי חוזרת מהגן ומשתמשת בביטויי לשון שאינה שומעת בבית כמו: מטומטם חרא, תחת (בבית אנחנו אומרים טוסיק) וכו'... הדבר צורם לי מאוד. אשמח לשמוע את דעתכן לגבי מיגור התופעה

שרונית28

New member
פשוט להתעלם

עומר בן 2.7 ולפעמים הוא אומר מטומטם או "ברכה" אחרת. שמנו לב שככל שאנחנו מעירים לו הוא ממשיך, פשוט מתעלמים וזה עובר.

טלטוש

New member
אני ניסיתי להתעלם הילדה עקשנית

אמא עשיתי מרק פיפי אני מתעלמת אמא יש מרק פיפי אני מתעלמת אני אתן לך לאכול פיפי וקקי אני מסתכלת דרך החלון... אמא תאכלי מרק פיפי וכאן היא כבר צועקת ואומרת הכנתי גם מרק קקי. וזה חוזר על עצמו כבר מעל חודש ההתעלמות שלי מלבה את השיחה, ההתנגדות שלי מלבה את השיחה, הסברים שלי ושיחות רק מלבות. אז אני מקווה שמתי שהוא זה יפסיק מעצמו. יום אחד היא אמרה "חרא" וכאן כבר היה הגבול שלי והיא חטפה על הראש...

שרונית28

New member
תראי עומר גם כל הזמן צעק בבית

על המכוניות והמשחקים שלו - מטומטם או כ@% א^%$$ פשוט התעלמו ונכין זה שלא נעלם אבל בהחלט יש ירידה בכמות "הברכות". עם קודם זה היה יכול להאמר כל יום היום הוא נזכר בהם אחת ל..

Jinger

New member
קשה להתעלם כשהבת המקסימה שלי

אומרת מילים כמו תחת וחרא. מצד שני אני לא בטוחה אם זה נכון להעיר לה

Shampile

New member
בהצלחה....

אבל נראה לי שזו מלחמה אבודה מראש. אין מה לעשות, הילדים שומעים לא רק את מה שאנחנו רוצים. ממליצה לך לנסות להקפיד ואם זה ייגמר ב"מטומטם" ו"תחת" תגידי תודה.

משחק הירקות.

ככה מוציא להם את הכיף מהמילים הלא יפות והופך את זה למשחק ידע - מי מכיר יותר שמות של ירקות. ילד: את מגעילה... אמא: אתה מלפפון.. ילד: את עגבניה... וכו' וכו'

לעמית היתה תקופה כזו..ואני לא

יכולתי להתעלם..אמר חרא..שאלתי אותו מה זה.. הוא אמר קקי.. אמרתי לו יופי קקי..אבל למה בפה שלך? המשפט הזה הלך רחוק מאד והגעיל אותו ממש... וזה פסק! אח"כ הגיע המילה מפגר..הסברתי לו מה זה מפגר..כולל המוגבלויות.. אמרנו ביי ביי גם למילה הזו.. אני כן בעד להסביר ולא להתעלם.. נכון שככה זה וילדים באים באינטראקציה עם שהני וכל אחד מביא את המטעמים שלו..אבל אני לא יכולה לשתוק. אגב, מה רע במילה תחת?

אימם

New member
את מתן וחברים שלו אי אפשר להפסיק

הם צוחקים ממשפטים כמו "בטוסיק" "בתחת"....כמה שהתפשלתי שהוא אמר את זה ליד אנשים ראיתי שהרבה מהגן עושים את זה והבנתי למה זה לא מפסיק... הנחתי לזה

את הטענות נפנה כלפי עצמינו בלבד

ילדי למדו לראשונה מילים "לא יפות" דוקא בביתם הם. כמה פעמים הערתי לבעלי שמילים מסויימות שישמור לעצמו או יאמר בסביבת חבריו לא עזר מאומה. לצערי אני לא חושבת שלהורים אין חלק בכך. כמובן לא לכולם אבל רבים הם ההורים שמשחררים לשון לפני ובפני הילדים. יש לנו הרבה עבודה לניקוי השטח. ואל תגידו שזו רוח התקופה.הכל בידנו.

למעלה