שפה עתיקה

tal ko

New member
שפה עתיקה

שלום, שמעתי שבעבר הייתה שפה שבה כתבו שורה אחת משמאל לימין ושורה אחת מימין לשמאל. שאלותי הן: מה היא השפה? האם גם האותיות "התהפכו" או שפשוט כתבו אותן אותיות רק בסדר הפוך? מה ההגיון שממנו נבעה צורת הכתב הזו. תודה,

מור ד

New member
י'וונית עתיקה... בשלבי'ה המוקדמים

אני רק אגיד מה היתה הסיה לתחילת היפוך האותי'ות- בעבר את האותי'ות חצבו עם פטיש ומזמרה... והאחיזה הנוחה היתה כשמזמרה ביִד שמאל והפטיש בימין... כשהכתב הגיע לי'וון העתיקה התחילו בכתב יִד- ושימו לב- באותי'ות העברי'ות (שנוצרו טרם עידן הכתב על דפי ניִר) אנחנו כותבים והיִד (הימנית) בה אנחנו כותבים מסתירה את הטקסט בעוד שהכתבים ה"מודרנים" י'ותר היִד חופשית ומתקדמת לא מול כון הטקסט אִלא מהצד השני...)

בוסטרופדון boustropedon

כתובות יווניות מן התקופה הארכאית, נכתבו בצורה הקרויה בוסטרופדון ("צעדי שור"), מכיוון שזו הייתה הדרך שעושה השור בעת החרישה בשדה. --------> <------- --------> <------- אני לא בטוח אם רק סדר המילים במשפט השתנה, או האותיות. בכל מקרה, ניתן לחפש במנוע חיפוש תחת הערך boustropedon, ולנסות לקרוא איזושהיא תעודה עתיקה... אני ניסיתי, ולא כל כך הלך לי.... דאנטה

מצאתי דוגמא באנגלית. (באנצ' מקוונת)

באנציקלופדיה Wikipedia, תחת ההגדרה boustrophedon, יש טקסט קצרצר על שיטת כתיבה זו. מתברר, שהאותיות היו נכתבות בכתיב ראי....

Nomaed Dominus

New member
בהרבה שפות עתיקות,

כמו השפות הגרמאניות שנכתבו ע"י הרונות (Runes) בכתב הקרוי Futhark, בד"כ לא היתה חשיבות לכיוון הכתיבה. הוא היה נכתב משמאל לימין, מימין לשמאל, מלמעלה למטה, מלמטה למעלה, בסדר אקראי, ומה רק לא
אותו הדבר בקשר ל-Ogham הקלטי.

למעלה