שפה של "אצילים" - חייבת לשתף

שפה של "אצילים" - חייבת לשתף ../images/Emo5.gif

אתמול נחרדתי לשמע "חינוך" בגן ילדים שילד של מכרים הולך. הגננת מלמדת את הילדים שהם אצילים ולכן מדברים בשפה יפה. מי שמקלל, או אומר מילה לא יפה, משתמש ב"שפת רחוב" שלא יאה. ואתם צריכים לראות את הילד - תפס את העניין וכל היום הואמר שהוא אצילי ולא מדבר שפת רחוב (כמובן באינטונציות הנכונות, דהיינו סנוביות). הילד בן 3.5. אני נחרדתי מהעניין - לא שאני בעד קללות כמובן, אבל לחנך ילד לסנוביות מגיל כזה ע"י הפרדה לאנשים אציליים ואני רחוב, נראה לי מוגזם. מה דעתכם?

רותי ע

New member
מטופש ורק יגרום לילדים נזק

כשהם ישמיעו את משנתם הסנובית באוזני ילדים אחרים. בטח שקללות זה לא לעניין אבל גם לא דם כחול..

אים לי מושג - שמעתי את זה מהסבתא

אבל הנה עוד פנינה: כמה ילדים, האם בהריון. אז הם שואלים אותו "ומה עם אמא שלך?" אז הילד עונה: "גברת... (שם המשפחה שלהם) לא רוצה תינוק כי הוא ירעיש וייבכה". זה לא מה שהוא שמע בבית, אבל זה ביטוי לקנאה. רק שימו לב לצורת ההתבטאות. בכל מקרה האמא כן בהריון והוא מקטר כל הזמן.

Yarik N

New member
לי זה נשמע טיפשי לגדל ילד כך

אבל אם האם והאב אוהבים שקוראים להם מר/גברת ובעיניהם ככה נכון, שיבושם להם. את מכירה את ההורים או רק את הסבתא? מה הסבתא חושבת?

אני מכירה את ההורים

הסבתא חושבת שזה נורא. היא סיפרה את זה בנימה של סרקזם. כמובן שזה גרר ישר תגובות מצידנו. האמת היא שהאמא הייתה בשוק מהתגובה של הילד לחבריו לגבי התינוק שבדרך. אבל יש דרכי התבטאות כמו התנהגויות נרכשות בגן הילדים. אולי לא דוגמא טובה, אבל האחיינים של בעלי מאוד מושפעים מהגננת לגבי יחס לחיות ומאז הם בגן הספציפי הם ממש מפחדים מכלבים, למרות שהיה להם כלבה בבית עד שמתה.

למעלה