שפיותי בסכנה

iloushy

New member
שפיותי בסכנה

די. זה כבר מוגזם. אני ברשימת המתנה של ירושליים כבר כמה חודשים וכמו פולניה טובה עד עכשיו המתנתי בשקט (ובחושך, ולבד) ולא התלוננתי בקול רם מדי (רק עשיתי פרצופים של סובל). ואז נמאס לי. ואז התקשרתי לדפנה (כמה פעמים). זה התחיל בבשורה הנחמדה ש"יש לך מקום להיות אופטימי למרות שכלום לא בטוח". והמשיך ב"אתה לא תתקבל בסבב הקבלות הקרוב, אם תתקבל זה יהיה אחרי החגים". *באמת דפנה?! אחרי החגים?!*. "כן. ויכול מאד להיות שתתקבל גם שבועיים לאחר תחילת השנה. (ויכול להיות שאז גם תידחה סופית)". מה אני עושה עם זה לעזאזל??! אם אני אתקבל לפני הלימודים אז מילא. (רק שאין לי מושג מה עושים עם המערכת... זו אותה מערכת לכולם?) אבל מה יקרה אם השנה כבר תתחיל? פתאום בתחילת נובמבר אני אקבל שיחת טלפון "כן. התקבלת. תבוא מחר לפקולטה. יש מבחן באנטומיה." צריך למצוא דירה (כי מעונות כבר אין). צריך לקנות מחשב נייד. צריך להצטייד בדברים של סטודנט (ספרים ודפים ועוד מני שטויות). צריך להבין איך מתניידים בירושליים. צריך עוד 7000 דברים וזה עוד לפני שהגעתי לחלק הקריטי... כי תוך כדי הארגון של הדירה (והמקרר והמיטה) והמחשב (והאינטרנט) והציוד לאוניברסיטה (שבחיי - עדיין אין לי מושג מה סטודנט לרפואה צריך), אני צריך להשלים חומר של שבועיים! ולהמשיך ללמוד את הדברים החדשים! אז חשבתי להתחיל לברר על דירות ועל כל מה שצריך ועל התכניות שלי במידה ואתקבל, אבל הדבר האחרון עלי אדמות שאני צריך עכשיו זה להתחיל לברר ובסוף להידחות... זה יותר גרוע מלהשלים את החומר! מה יהא עלי פורום יקר?? (מצטער על ריבוי הסוגריים וסימני הפיסוק המבולבלים. הם מעידים לחלוטין על מצבי המעורער. בעעע)

NesiZ 19

New member
תכלס

זה נשמע כמו 'אוי אוי אוי'. פשוט נסה לשכוח מזה לתקופה הקרובה, הרי אם אתה באמת רוצה ללמוד רפואה אני מניח שאין לך תוכניות אחרות לזמן הקרוב(מלבד שיפורי נתונים...לא עלינו). בקיצור-אתה בחרת להתמודד, ואף אחד לא הכריח אותך לעשות כך. יש עוד מיליון דברים אחרים שאפשר לעשות בחיים מלבד לשבת בבית ולחשוב על 'מר גורלי האכזר', אז נכון שזה קיטשי-אבל חיה את הרגע, מי יודע מה יקרה מחר? אם תתקבל לרפואה כל הקשיים בהתחלה יהיו ממש לא קריטיים, מקסימום שנה ראשונה תגור במקום שלא הכי רצית או שבתחילת הלימודים תצטרך לעבוד קצת יותר קשה מכולם...אז מה?, צרות של עשירים(בתקווה שאלו יהיו הצרות שלך). שיהיה בהצלחה!

iloushy

New member
צודק

חח.. אוי אוי אוי באמת!! אבל זה לא שאני לא עושה כלום.. אני עובד קצת ונהנה מהתקופה הזאת באמת ובתמים. ממצה אותה עד הטיפה האחרונה. (יוגה זה כיף!
) אבל הבוקר (בעקבות השיחה עם דפנה) השתבזתי לחלוטין. נשבר לי הזין ברמות. (אחרי 5 דקות) טוב. בקריאה שניה של ההודעה שלך אתה (ואמא שלי ויעל) צודק לגמרי. צרות של עשירים. תודה נסי!

קח נשימה עמוקה. יש דברים גרועים

יותר בחיים. אני מניח שזה לא ינחם אותך יותר מדי כעת, אבל תחשוב על זה. בכל מקרה תרגילי נשימה - למשל עצירת הנשימה תוך כדי נשיפה - מצוינים לעצבים ולמצב הבריאותי בכלל. זה בשיא הרצינות. ברמה המעשית, אני לא רואה שום בעיה בהסתמכות על הנחה שתתקבל. נראה לי שממש לא חובה לקנות מחשב נייד, ולגבי השאר - אפשר להיערך כאילו אתה מתחיל ללמוד. אפשר למצוא דירה או חדר גם אחרי החגים, מקסימום תשכור אותה לתקופה קצרה עד שתמצא פתרון טוב יותר. לא נראה לי שיקבלו אותך זמן רב אחרי תחילת שנה"ל, כך שלא תצטרך להשלים יותר מדי. ואם תידחה בסוף - לא, זה לא יותר גרוע מלהשלים את החומר, וזה לא סוף העולם, ממש לא. מניסיון. פשוט תנצל את הנסיון הזה בשנה הבאה, ועד אז תשפר את מה שצריך ותוודא שתתקבל היכן שהוא. בינתיים אולי תתחיל להתוכונן לאיזה שיפור בגרות או פסיכומטרי - מקסימום לא תנצל את זה. או שתתחיל ללמוד שפה חדשה, או שתמצא לך עיסוק אחר. העיקר לא להתרגש מכל העניין הזה יותר מדי, חבל על תאי העצב.

אה, אם אתה עושה יוגה אני רגוע לגביך

זה באמת טוב. רק על תשכח את עיקרונות יאמה וניאמה, יוגה זה לא רק תנוחות מוזרות
ובמידה מסוימת אלה באמת צרות של עשירים. אתה יכול להסתכל על זה ככה: אני, למשל, כבר קיבלתי את הודעותה דחייה שלי. אז לי אין שום תקווה, לפחות לא בשנה"ל הנוכחית. לך לפחות יש תקווה - גם זה משהו, לא? וכמובן הרבה בהצלחה, אני מקווה שלא יעבור יותר מדי זמן עד שתתקבל.

iloushy

New member
תודה!

(ונמסקאר) איזה כיף. גם הפריקה וגם התגובות הרגיעו אותי לגמרי. (טוב.. לא לגמרי.. אבל מספיק בהחלט)

סלח לי

אתה צודק, אני באמת מאמינה במה שכתבת, אבל להזכירך - כל ההתחיבויות עולות כסף. ביטול קורס פסיכו - כסף, ביטול קורס לשיפור בגרות X - כסף, ביטול קורס שפה/מכירת ספרי לימוד - עוד כסף... גם תוכניות מסודרות ויפות הם דבר יקר לבטלו. אבל כרופאים אסור להיות יותר מידי יקים.

vilch

New member
אין לך מה לדאוג בקשר להשלמת החומר

בעברית סמסטר א' בשנה הראשונה הוא די רגוע כך שלא תהיה לך בעיה.

dafmic

New member
כמה דברים מרגיעים

1. כמו שוילץ' כתב, סמסטר א' בעברית קליל למדי (שלושה וחצי ימים), חלק נכבד ממנו זה גם פיסיקה וכימיה - שני תחומים מרובי ספרים, מורים פרטיים וחברים ללימודים שלמדו את זה כבר בתיכון ויעזרו לך אם תצטרך. 2. בכל הסמסטר כולו אין ולו בוחן אחד לרפואה (דבל מינינג
. וגם אין אנטומיה). חוצמזה, אין חובת נוכחות, למעט ב"התנסות הקלינית". כלומר, עקרונית, גם אחרי שתתקבל, אתה יכול להמשיך לא להגיע לשאר השבוע - אם אתה רוצה (או אם אתה לא יכול - עד שתמצא דירה, למשל). כן יש תרגילים להגשה, אבל הם בד"כ לא מתחילים בשבוע הראשון, וגם אם ידרשו ממך להכין אותם מההתחלה, זה לא אמור לקחת לך יותר מדי זמן... 3. רוב הסמסטר מלא מספרים ואותיות יווניות (פיסיקה, כימיה, סטטיסטיקה...), שאותם גם ככה לא כ"כ נוח לכתוב על מחשב נייד. אני ורבים אחרים הסתדרנו ללא מחשב נייד (אני גם ללא מחשב במעונות) לא רק בסמסטר א', אלא גם בהמשך השנה. 4. להבין איך מתניידים בירושלים זו באמת בעיה גדולה... אבל תחשוב על זה, אם תתקבל שבועיים אחרי תחילת השנה, זה יחסוך לך שבועיים תמימים של התמודדות איתה! 5. דירה - ראה סעיף 2. מ-ק-ס-י-מ-ו-ם תגור במעונות הרחוקים מאוד בהר הצופים, בהם יש הרבה מקום פנוי כרגע, עד שימצאו לך מקום במעונות קרובים יותר או שתמצא דירה. 6. שיהיה בהצלחה!! עוד לא דחו אותך, זה חשוב!! אל תאבד את שלוות הנפש שלך עדיין, עוד תצטרך אותה

עזוב שטויות

יהיה בסדר. הכי חשוב להתקבל עכשיו. אחרי שתתקבל, תתחיל לדאוג לכל השאר. אם תצטרך עזרה אז, בכל נושא, אתה מוזמן להתקשר - 054-4728997. רק לא בשבת...

I like Mike

New member
הצעה

אני מיכל של יעל, שלום, נעים מאוד. אם אתה מתקבל ברגע האחרון, אתה יכול לבוא לגור אצלי עד שתמצא מקום! רק שבינתיים אין לי איפה לגור, אבל זה פרט שולי. מעונות גואטמלה לא רוצים אותי, אז החלטתי שמקסימום אני אגור בתוך המפלצת - בבוקר אתגלש בלשונות עם התיק, ובערב אטפס במדרגות אל תוך המוח. אז אתה מוזמן :eek:)

I like Mike

New member
תלוי

אני מחכה לתשובה סופית מהמעונות ביום ראשון. אם היא תהיה שלילית, אז בשמחה :eek:)

iloushy

New member
קניתי!

שלום מיכל של יעל! לגור במפלצת נשמע נהדר. count me in! ניפגש בשמחות (בין אם זה בלימודים או בחתונה...) :)

mitzipitzi1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

יהיה בסדר...אני רק מאחלת לך שתתקבל, לא משנה מתי, גם אם זה בנובמבר
להשלים את החומר לא תהיה הבעיה, אל תדאג..

למעלה