שפיק ד-לה-עינבלית
זוכרים את התאווה שלי לשפיק ד-לה-אלפי? בעזרתו האדיבה של עלי לואיז מהאיטליז לואיז בכפר כמא, הצלחתי ליצור מעדן בטעם כמעט זהה לטעם האהוב! מתכון: 300 גרם ראמפ סטיק חתוך ל2-3 נתחים קטנים יותר משרה (ל"בישול") כוס מים כוס יין לבן יבש 2 כפות חומץ (השתמשתי בחומץ אורז) חצי כוס שמן זית תבלינים: עלי אזוב מצוי מיובשים מהגינה, מלח גס (כ2 כפיות),פלפל גרוס, 2 שיני שום כתושות. מערבבים את המשרה בקערת זכוכית בעלת מכסה. מכניסים את הנתחים לתוך המשרה, ולמקרר ל12-24 שעות. אם זה לא מכוסה, כדאי להפוך מדי פעם. הבוקר כבר חלפו כמעט 24 שעות, הוצאתי מהמשרה. הבשר שינה צבע חיצוני מאדום נא לגוון מבושל כזה. חילקתי למנות קצת יותר קטנות והכנסתי למקפיא. במקרר זה נשמר 3 ימים ועושה טיולים למקפיא כשעה לפני האוכל בשביל להתמצק מספיק לחיתוך דק-דק. במקפיא זה משתמר חצי שנה. תכף אצלם ואעלה גם תמונות! בתיאבון
זוכרים את התאווה שלי לשפיק ד-לה-אלפי? בעזרתו האדיבה של עלי לואיז מהאיטליז לואיז בכפר כמא, הצלחתי ליצור מעדן בטעם כמעט זהה לטעם האהוב! מתכון: 300 גרם ראמפ סטיק חתוך ל2-3 נתחים קטנים יותר משרה (ל"בישול") כוס מים כוס יין לבן יבש 2 כפות חומץ (השתמשתי בחומץ אורז) חצי כוס שמן זית תבלינים: עלי אזוב מצוי מיובשים מהגינה, מלח גס (כ2 כפיות),פלפל גרוס, 2 שיני שום כתושות. מערבבים את המשרה בקערת זכוכית בעלת מכסה. מכניסים את הנתחים לתוך המשרה, ולמקרר ל12-24 שעות. אם זה לא מכוסה, כדאי להפוך מדי פעם. הבוקר כבר חלפו כמעט 24 שעות, הוצאתי מהמשרה. הבשר שינה צבע חיצוני מאדום נא לגוון מבושל כזה. חילקתי למנות קצת יותר קטנות והכנסתי למקפיא. במקרר זה נשמר 3 ימים ועושה טיולים למקפיא כשעה לפני האוכל בשביל להתמצק מספיק לחיתוך דק-דק. במקפיא זה משתמר חצי שנה. תכף אצלם ואעלה גם תמונות! בתיאבון
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)