שפמנונים באגמון החולה??

New member
שפמנונים באגמון החולה??

הייתי באגמון החולה עם חברים כדי לצלם.המים מכוסים שם בירוקת והם מאוד עכורים,נדמה שאין שם דגים במים אבל מדי פעם רואים דגים שקופצים על פני המים וצוללים ישר.נדמה לי שאלה שפמנונים אבל אני לא בטוח.בכל מקרה אחד האנשים שם ניסה לדוג עם בצק והיה מת לגמרי,אף דג לא נגע בבצק. מישהו פעם ניסה לדוג שם? אפשר לדוג שם משהו? אם למישהו יש רעיונות אני אשמח לשמוע,ראיתי כמה חתיכות גדולות מאוד שקפצו שם אבל אין לי מושג איך להוציא אותם. אגב,הייתי בטוח שאסור לדוג שם אבל מותר.

eitan b y

New member
תשובה

דגתי שם לפני 4 שנים והיו שם הרבה אמנונים קטנים קרפיונים ושפמנונים. הדגים שתקפו היו שפמנונים ואתה יכול לתפוס אותם עם בצק, בשר וחתיכות דגים- בהצלחה

HelloweeN

New member
אכן.

בשמורה עצמה ראיתי במו עיני עשרות שפמנונים ענקיים (!!) יוצר ממטר, משתכשכים להם במי האגם (או מה שנישאר ממנו)... דגים גדולים בהחלט. והאם אכן מותר לדוג שם ??

לאמיצים בלבד

אם חשקה נפשך בשפמנונים , שמורת החולה \ אזור ההצפה הוא אזור טוב ץ אני לא סתם אומר את זה ... אני גר באזור וללמרות שאני מעדיף דיג בים תיכון , יוצא לי לא מעט לדוג באזור . ככה ... בקשר לפיתיון ... בצק עובד יפה בדרך כלל , תולעים גם טוב . אם חשקה נפשך בשפמנון גדול { החזק עצמך . בשביל זה צריך עומצ } , דבר שתמיד עובד אבל זה אחד הדברים המגעילים שנתקלתי בהם , זה תולעי ריקבון . נכון מאוד ... קח חתיכת בשר , לא משנה איזה , שים בשקית נילון ותחביא את זה רחוק בגינה , תוודא שהשכנים לא מריחים , סמוך עליי . אחרי שבוע ... כסה פניך במטפחת ואסוף את התולעים מהגועל ! אלה מסריחות בטירוף אבל אני מבטיח לך שתתפוס . דרך אגב ... זה עובד מצוין גם בים תיכון ! את המתכון הזה למדתי מבחור חולה דיג בארצות הברית . דגי הבס משוגעים על זה !!!!!!! אני ניסיתי פעמים ותפסתי דגים יפים בירדן ... וגם בים תיכון .אבל אני לא אנסה זאת שוב , כמו שאמרתי ... לאמיצים בלבד . AND THATS WHAT I CALL HARD CORE FISHING

ramihann

New member
מה שאתה מתאר - זה לא תולעים

הדברים הלבנים הקטנים שמתפתחים בבשר רקוב הן רימות של זבובים - שלב הביניים שבוקע מהביצים שמטיל זבוב רגיל בהחלט (הרימה לבנה בדרך כלל, באורך של סנטימטר וחצי בערך, עם שתי "עיניים" שחורות זעירות בצד הראש). באנגלית קוראים להם Maggots ומה שחשוב זה לזכור שאורך החיים שלהם מוגבל, כי בסוף התהליך הם הופכים לזבוב בוגר. בחו"ל זהו פתיון מאוד מקובל לדגים במים מתוקים. אגב, בעניין החולה - הדיג בתחומי השמורה אסור בהחלט, ולא כדאי שאנשים כמונו, המודעים לערכי שמירת הטבע, יסתבכו עם הרשויות בעניינים כאלה. באגמון (שטח ההצפה מחדש) כנראה מותר לדוג (לפי כל המידע שמגיע משם, עינב - אנא אשר), ויש להקפיד לדוג רק שם ולא בתחומי השמורה. עינב - כבר שנים אני רוצה לדוג במקורות הירדן. לפני מספר חודשים יצא לי לדוג בטיילת הירדן ליד הגשר הירוק. האם תוכל לכוון אותי (ואת שאר חברי הפורום) למקומות באיזור ההוא (אצבע הגליל, מקורות הירדן) שהגישה אליהם אפשרית ברכב רגיל ושגם אפשר לדוג בהם בנוחיות יחסית?

zoharfi

New member
אתה בטוח שזה עובד בים התיכון ?

פעם הייתי דג בירקון עם תולעי שלשול, כל מכה דג. הם היו מחזיקים המון זמן על הקרס. ניסיתי אותם בים התיכון וכתוצאה (כנראה) מהמלח בשרם התכווץ והם נפלו בקלות מהקרס - מיותר לציין שלא תפסתי כלום (נכון).

טעות-שילשולים

הדגים בים התיכון משוגעים על שלשולי אדמה כן כן אני הולך כל חודש ומוציא בזה מרמירים קרסים דניסים פרידות וציפרות. אולי תפסת יום לא טוב,ואגב תבוא לחוף מציצים או כל שובר וזרוק לכיוון החוך תבוא הב-5 לפנות בוקר.

helpmeplz

New member
שאלה בקשר להודעה של אוהד..

יש דניסים בים התיכון? לפי מה שידוע לי דניסים מעדיפים מים קרים (נכון?) עוד לא יצא לי לקרוא שמישהו בפורום הוציא בים התיכון דניסים... אשמח אם תעזרו לי בנושא הזה... אגב, הרעיון שכל הודעה שקראתם הופכת לתכלת זה עוזר נורא!

joko7

New member
קודם כל הדניס והצ´יפורה זה אותו דג

הדניס והפרידה שייכים לאותה המשפחה,במקור הגיע הדניס מימת בראדוויל והצליח להתאקלם בים התיכון.

BENISE

New member
תולעים

בים תדוג עם תולעי ים ותתפוס דגים כמו עם שלשולים במים מתוקים כמו שאתה מוציא שלשולים כך תחפש את התולעים בים מתחת לסלעים הם יותר טובים ומוצלחים מהתולעים הקנויות

New member
בצק לא עובד שם...ניסיתי עם חכה...

המצוף לא זז והבצק נשאר על הקרס,שעות. אולי כדאי לזרוק רולר ובלי מצוף, מה אתם אומרים???

חץ הכסף

New member
רולר ?

בהחלט כדאי לנסות ל"זרוק רולר" ואם אין נגיעות בפתיון גם בקרקעית, יתכן שהמקום נטול דגים באותו זמן. תחליף מקום. בכל מקרה, אם רולר זו המכונה היחידה שיש לך אז תנסה ברולר, אבל אם יש לך גם מכונת ספינר- תשתמש בה כי זה יותר נוח בד"כ.

אורניהו

New member
ממש בימים הראשונים של ההצפה..היו

דגים,אבל העולים החדשים של קרית שמונה הגיעו וגילו את המקום ואז החל הנקיון מדגים של כל השטח הזה..אני עוד הספקתי לדוג ולראות קרפיונים קטני וזהובים שם אבל...זהו אין כמעט.

New member
אז לסיכום,איך הכי טוב לדוג שפמנונים

עם בוס וקרוב לגדה או עם רולר ורחוק מהגדה? האם שפמנונים אוהבים לאכול מהקרקעית או לעלות קרוב לפני המים? מה הפיתיון הכי מומלץ לשפנונים-בצק,גמברי או תולעים? מי שחושב שתולעים שיגיד איפה אפשר למצוא כי אף פעם לא מצאתי תולעים בחוף. בשבוע הבא אני אסע לאגמון החולה ואז נראה מה אתם "שווים". :)

ביגאל

New member
שפמנונים בחולה

כבר כתבתי על אזור ההצפה של החולה מקום מדליק לדייג דגתי עם בצק מפיתה והוצאתי קרפיונים גדולים ומושטים קטנים לידי מישהו הוציא שפמנון ענק כמו בכל דבר בחיים גם כאן צריך מזל אבל עם סבלנות ן-מזל ניתן להנות

למעלה