שפנים גדולים ויפים בכלובים קטנים בחנות לחיות

שפנים גדולים ויפים בכלובים קטנים בחנות לחיות

ערב טוב. בעיר מגורי,בת-ים, ישנה חנות לחיות וציודן, ומחוצה לה, מחזיק בעל החנות בכמה ארנבים/שפנים , אחד מהם ממש גדול, בכלוב ממש קטן, בקושי ממקום להסתובב. ומעליו עוד כלוב, כך שאפילו אין לו למסכן נוף מלמעלה.. אני עוברת שם הרבה וזה כואב לי ואני רוצה לעשות משהו בנדון. אני שוקלת לקנות את השפן הגדול כדי לשחרר אותו- תגידו לי אתם לאן? או לאיזה גן שבו יטפלו בו טוב? אך מעבר לכך, הרי בוודאי הוא יביא עוד , איך 'מטפלים' במקרה כזה? האם ייש לי את מי לערב, שיבואו ואולי ישכנעו אותו לפחות להעבירו לכלוב יותר גדול?.. זה מעציב אותי. אשמח להתייחסויות. שבת שלום.

electricity86

New member
עצוב לשמוע

באתרהזה רשומים זכויות של בע"ח, ובין השאר רשום שם על הזכויות של בע"ח בחנויות, ומה שרשום שם לא ממש מעודד. " חיות בחנויות. לפי הטיוטה, התקנות להחזקת חיות בחנויות (מלבד כלבים וחתולים) כוללות הגבלות, שנועדו בעיקר למנוע התדרדרות במצבן הגופני. הוראות מעטות מרמזות על הכרה כלשהי בצרכים הנפשיים של החיות, למשל: איסור על בידוד חיות, והוראה שלפחות דופן אחת של הכלוב לא תהיה חשופה לקהל (כלומר, החיה שבכלוב לא תהיה מוקפת בבני-אדם מכל כיוון). ההוראה המהפכנית ביותר היא איסור על הצגת החיות בחלון הראווה (למעט דגים) ואיסור לאפשר מגע אקראי בין הקהל לבעלי-החיים. אולם לחיות המוחזקות בחנויות, כמו לחיות בר, יש צורך טבעי גם בחברה, בגירויים ובמרחב. מנסחי התקנות התעלמו מקיומם של צרכים אלה. ההוראות מחייבות לאפשר לחיות חופש תנועה מזערי בלבד: לסובב את הגוף במקום, להתנקות באמצעות הלשון או המקור, לקום, לשכב ולפשוט את הגפיים. מותר להחזיק את החיות בכלובים זעירים: שני בעלי-חיים בכלוב שכל רוחבו כאורך בעל-חיים אחד ואורכו כפול מכך. ההגבלות שנקבעו, עוסקות כמעט רק בתנאים חומריים בסיסיים: מזון הולם, שתייה מספיקה, הגנה מפגעי מזג-האוויר, טיפול וטרינרי, מניעת הידבקות במחלות, ניקיון, אוורור, תאורה מתאימה וכדומה. אולם אמצעי העשרה? אפשרות משחק? אפשרות לעופף ולו למרחקים קצרים? מחסה להסתתר בו? כל אלה נשללים מבעלי-החיים בחנויות. עם זאת, לעתים קרובות התנאים בחנויות קשים עד כדי כך, שאפילו תקנות מצומצמות אלה, אם יתקבלו, יאפשרו לנקוט צעדים משפטיים נחוצים לטובת חיות. " מה שרשום בחלק המודגש האחרון קצת נותן תקווה, ואולי יש סיכוי לעזור לקטנטן, את יכולה לנסות להתקשר לאחד מהאירגונים שלמען החיות, ולספר להם על המצב של השפן. לילה טוב.

למעלה