שפעת הגופות-על הטיפול בשפעת העופות

ofekm1

New member
שפעת הגופות-על הטיפול בשפעת העופות

שפעת הגופות / אופק מתתיאס -------------------------- צפיתי אמש בחדשות ונחרדתי. תרנגולות חיות הושלכו לקבר אחים שהזכיר לי נשכחות. נקברו הן בעודן בחיים מתחת לרגבי עפר. חלקן הושלכו בתוך ארגזים, אליהן נדחסו בהמוניהן. חלקן האחר פשוט הושלך סתם כך. נזרקו הן ככלי אין חפץ הוא למעמקי האדמה. בקרקורים חלושים הביעו מחאתן, שאפו לריאותיהן את גרגירי אדמת הקודש של ישראל ונדמו לעדי עד. כך ייעשה לתרנגולת, אשר שרי החקלאות והבריאות חפצים להשמידה. מתחולל מחול שדים סביב בעלות הכנף על שום מה? נגיף שפעת קטלני, כך מספרים, הגיע לארץ ועומד להשמיד את אוכלוסייתה. אתר משרד הבריאות מדווח, שבעצם די נדיר שבני אדם נדבקים בנגיף, אבל חבל לשים לב לכך. הורס בהלות שכמותי! האם אתה משתעל? בוודאי נדבקת בנגיף! נשלח אותך היישר למשרפות להשמדה, פן תעביר את החולי לסובבים אותך! שפעת העופות היא מחלה מיוחדת. לא מטפלים בה ברפואה הקונבנציונלית. מטפלים בה בהרג. סיכויי המוות מן המחלה אינם גבוהים - הרי מדובר רק בזן של שפעת. כך טוען בעקשנות גם אתר משרד הבריאות. בכל מקרה, אם לא יהרגך הנגיף, יקברוך עובדיו המסורים של משרד החקלאות. בעצם, רק אם אתה עוף. ברוך אתה ה`, שלא עשני תרנגולת! לפי ההיגיון המבריק וההומני הזה, אולי מוטב היה לקבור בצוותא עם התרנגולות גם את כל תושבי שדה משה, נח"ל עוז וחולית, כדי למנוע את שבריר הסיכוי שידביקו את חבריהם, רחמנא ליצלן? למען האמת, בבתי חולים מחזיקים בתנאי בידוד חולים במחלות מדבקות. אולי כדאי לאמץ גם כאן את שיטת ההשמדה. התוכלו לשער בנפשכם כמה כסף נוכל לחסוך למשלם המיסים, אם פשוט נקבור את כולם מראש? לא נצטרך סל תרופות כה גדול, נוכל לקצץ בתקציב הבריאות, נאזן את תקציב המדינה ונביא שלום עליכם! ----------------------- המשך המאמר בכתובת: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=649340

אנטוליו

New member
../images/Emo45.gifמסכים עם כל מילה שלך.

אך עליך לזכור שרוב בני אדם הם סוגנים, קרי מאמינים שרק בני אדם מרגישים כאב וסבל. העופות ושאר בע"ח הם חפצים בלבד וניצולם והמתתם נראית בעיניהם לגיטימית ביותר והם תוהים למה אתה בכלל מתרגש, לוקח ללב ואף משווה את תנאי כליאתם עם אלה של מחנות הריכוז. על דברי כפירה כאלה אותי, למשל, חסמו אפילו בפורום לזכויות בע"ח והודעתי נמחקה במהרה.

ofekm1

New member
תודה אנטוליו!

תגובתך נכונה ואינטיליגנטית. תמוה בעיניי מדוע מחקו הודעה שלך בנושא מפורום זב"ח, בהתחשב בכך שהפילוסופיה של זב"ח פעמים רבות מגיעה לכך שמגיעות זכויות לבע"ח מעצם יכולתם להרגיש סבל. גם באתר עמותת אנונימוס למען זכויות בע"ח התפרסמו מאמרים רבים בנושא. כעת אני לומד קורס בתורת המשפט, במסגרתו דנו בכלליות בהיבטים הפילוסופיים של זכויות בע"ח, לפי פיטר זינגר. תודה לך!

אנטוליו

New member
כמו שציינתי, רוב פעילי זב"ח הם

סוגנים (גזענים אנושיים, ספשיסיסטים באנגלית, שמאמינים שאדם הוא "נזר הבריאה" ומרכז ההוויה, ושאר בע"ח נועדו לשמושם הבלעדי). כנ"ל גם מנהלי הפורום, והם כבר מזמן מתרעמים עלי על שאני "משמיץ", לדעתם, את האנושות על יחסה המחפיר כלפי בע"ח ומשווה את היחס הברוטלי הזה ליחסם של הנאצים כלפי היהודים. איך אתה מעז, זאת זילות השואה, הם נובחים עלי. ההודעה האחרונה שלי בה אני תוהה איך מרגישים צאצאי קורבנות השואה כשהם עושים אותו הדבר לעופות המסכנים וחסרי הישע, ממש הוציאה אותם מדעתם, לכן נחסמתי ונמחקתי! הנה אחת ההודעות שלי על על הצביעות האנושית. (נכתבה לפני שנה) בימים אלה מציינים 60 שנה לשחרור מחנות ההשמדה. יינשאו נאומים בעצרות שונות מפי נואמים חמורי הסבר, ואחר כך הם יפרשו לסעודת גורמה במסעדה מפוארת, שם יוגשו להם מעדנים שונים, מרביתם מבשר . כותב שורות אלה ששם למטרת חייו להלחם נגד טמטום, צביעות ורוע בחברה האנושית, תוהה: האם יש להם בכלל את הזכות המוסרית לנאומים שכאלה? כידוע, במחנות ההשמדה הומתו בני אדם שנחשבו ל"נחותים" בעיני השלטון, בהשוואה לגזע הארי העליון, ובהתאם לחוקי הגזע של נירנברג. ומה אנו עושים לבעלי חיים, לא אותו הדבר? אנו מתרצים את מעשי הזוועה האלה בכך שאנו עליונים, והם נחותים, ונועדו ע"י בורא העולם לשמש לנו, בני הגזע האנושי העליון, למזון. אולי זה נכון לגבי הטורפים למיניהם, אך לנו יש הברירה והאמצעים להסתדר היטב ללא מעשי הרצח הנוראים האלה, ובכל זאת אנו טובחים ללא רחמים ביצורים חסרי הישע. אז במה אנו עליונים? ברוע והתאכזרות? הצבועים והמטומטמים אשר בינינו בטח יזדעקו: איך אתה מעז להשוות בין בני אדם ובעלי חיים? מהתבוננות מעמיקה יותר בבעלי חיים אנו רואים ( במיוחד אלה שיש להם חתול או כלב בבית), שיש להם גם תבונה וגם רגשות, אפילו יותר מחודדים לעתים מאשר לבני אדם. ( ראה רגישותם לבואו הצונאמי כמה שעות לפני התרחשותו). בוודאי שהם מרגישים, כמונו, בכאב. מנטליות שלהם דומה לזאת של הילדים. האם אפשר להסיק מכך שאל הילדים מותר להתאכזר ולשחוט אותם? ומה זה קשור לפורום שלכם? קשור מאוד. אנו הגזענים בני גזענים, ויונקים כבר מילדותינו את רגשי העליונות המדומים והמזויפים מפי דתנו הקדושה. למה אין צדק בעולם? הרי כל אחד בעד הצדק! כן, כל אחד בעד הצדק לעצמו בלבד, ולא אכפת לו אם העוול נגרם לזולת, במיוחד אם הוא "נחות". אפילו הגנב צועק הכי חזק: תפוס את הגנב בכיכר השוק, אם מתגלה שם מעשה הגניבה. כך גם אנו: מציינים כל יום שני וחמישי איזה אירוע שקשור באנטישמיות, מארגנים קונגרסים למכביר בפורומים בינלאומיים נגד הגזענות. על הגנב בוער הכובע! אבל נחזור לבעלי החיים. הסופר בשביס זינגר כתב שעבור בעלי חיים כל יום הוא טרבלינקה. שמענו ששוקלים עתה להנהיג בעולם הרחב שיטה חדשה, "הומאנית" יותר להמתת בעלי חיים: בגזים. מה זה אומר? שאנו, אוכלי הבשר, עכשיו מתנהגים בצורה יותר אכזרית לבעלי חיים מאשר הנאצים במחנות ההשמדה? ועוד מציינים את ימי שחרורם? במיוחד שימו לב שומרי המסורת והכשרות אשר בינינו: שחיטה כשרה גורמת כאב וסבל אף יותר גדולים מאשר שחיטה לא כשרה. עכשיו, בעידן האינטרנט, קל מאוד להיווכח בכך בצפייה באתרים של ארגונים שונים לזכויות בעלי חיים, כגון אנונימוס ו-peta. אתם מוזמנים. עלי לציין שיש אבל דתות בעולם שאוסרות בפירוש את רצח בעלי חיים כדוגמת הג'יינים, אך מי הם בכלל, הגויים האלה? הרי אנחנו, היהודים, הבאנו אל העולם את המוסר! לסיכום: כמה החושך הוא גדול וכמה שהאנושות צבועה, מושחתת ומרושעת! בסופו של דבר, גם בני אדם סובלים מהרוע של עצמם. ארתור שופנהואר כתב: העולם הוא גיהינום, ואנו, בני אדם, מצד אחד הנשמות המעונות, ומהצד השני אנו השטן בעצמו ובכבודו. אשמח לקבל את תגובתך. בברכה, אנטוליו.

ofekm1

New member
חוששני שלא הבנתי אותך

כתבת: "כמו שציינתי, רוב פעילי זב"ח הם סוגנים (גזענים אנושיים, ספשיסיסטים באנגלית, שמאמינים שאדם הוא "נזר הבריאה" ומרכז ההוויה, ושאר בע"ח נועדו לשמושם הבלעדי". קשה מאוד לטעון זאת לגבי פעילי זב"ח. ההפך הוא הנכון. מן הסתם, פעילי זב"ח, ובייחוד אלה שהם צמחונים או טבעונים, לא רואים את האדם כנזר הבריאה וכעליון על בע"ח אחרים. אם זה היה המצב, בוודאי לא היו פועלים הם למען זב"ח. הקישור בין המשקים המתועשים לשואה נעשה ע"י פעילי זב"ח רבים, גם אם אינו ניכר בחומרי הסברה לקהל הרחב מטעמים ברורים. מאמרי עורך גם הוא את הקישור המתבקש לשואה. טענותיך בדבר אי-עליונות האדם על שאר בעה"ח נכונים בעיניי ובעיני פעילי זב"ח רבים אחרים כמותי. אינני מעוניין להגיב בשם מנהלי פורום זב"ח בתפוז, אולם על סמך פסילת הודעה בפורום המסויים הזה, קשה מאוד להסיק שרוב פעילי זב"ח הם גזענים, סוגנים וכו'. אולי ניתן לטעון כך לגבי אנשים שזב"ח לא ממש מעניינות אותם, כגון אותם מטיפים נגד השואה, הנוטלים חלק פעיל בשואת בעה"ח. בוודאי יסכים עימי יצחק בשביס זינגר, שהיה אחד החלוצים בקישור בין שואת בני האדם לשואת העלי-החיים.

אנטוליו

New member
אפשר להיות סוגני ובאותו הזמן לעזור

לבע"ח, אמנם מתוך פטרונות והתנשאות מה, אך אפשר, וזה מה עושים רוב פעילי זב"ח. איך אני מסיק שרוב פעילי זב"ח הם סוגנים? כי כל פעם יצאתי בהודעה בגנות היחס המחפיר מצד האנושות כולה כלפי בע"ח, קיבלתי בפורום תגובות נזעמות ביותר וממנהלי הפורום גם אזהרות לא "להשמיץ" להבא את בני אדם. ההשוואת שלי בין שואת בע"ח ושואת היהודים קוממו רבים מהם והאשימו אותי בשצף-קצף בזילות השואה. כמעט אף אחד לא יצא להגנתי. בקיצור, שורר שם משטר דיקטטורי ואין כבוד לחופש ביטוי לכולם, ואני לא היחידי שהתנסיתי בכך. אגב, אף פעם לא ראיתי שאתה הופעת בפורום זה, למרות שאתה מעיד על עצמך שהנך פעיל זב"ח.

ofekm1

New member
לא מדוייק

אני כותב בפורום, אם כי לא באופן קבוע. יש פעילי זב"ח רבים וטובים, שלא פרסמו הודעות בפורום זב"ח בתפוז אפילו פעם אחת. בכל מקרה, מנהלי פורום זב"ח אינם מדגם מייצג של פעילי זב"ח בארץ. התחלתי לפעול למען זב"ח כשהצטרפתי לעמותת אנונימוס בגיל 13. הפכתי לטבעוני בגיל 18. בכל השנים הללו מעולם לא פגשתי פעיל זב"ח הפועל למען זב"ח מתוך פטרונות והתנשאות. להפך. קשה להשליך על הכלל מתוך מקרה אחד.

אנטוליו

New member
../images/Emo4.gifאז למה אני מקבל תגובות עוינות

כל פעם שאני מדבר הרוע האנושי כלפי בע"ח או משווה בין שואת בני אדם ושואת בע"ח?

ofekm1

New member
אינך מקבל תגובות עוינות

האם קיבלת ממני תגובה עויינת? כפי שכתבתי, מנהלי פורום זב"ח בתפוז אינם כל פעילי הזב"ח בארץ, אלא לכל היותר שניים או שלושה מהם. אם תפעל בארגוני זב"ח כגון אנונימוס, שב"י והאגודה נגד ניסויים בבע"ח - תמצא אנשים נוספים שחושבים כמוך. אנחנו חיים בחברה דמוקרטית ופלורליסטית, בה יש מקום ליותר מדעה אחת. לפיכך מנהלי פורום זב"ח אינם מייצגים את הדעה היחידה והקובעת. אין להשליך מן הפרט על הכלל.

למעלה