נראה לי
שאתה מבלבל קצת בין "רפואה אלטרנטיבית" באופן כללי (שהיא הגדרה לתורות וגישות רפואיות שונות בתכלית, שהמשותף להן הוא שהן שונות מה-"רפואה הקונבנציונלית"), לבין הומיאופתיה. (לקח לי קצת זמן להתייחס, היה שבוע די מטורף!
(אגב שכלל בתוכו גם לא מעט שיחות עם ההומיאופתית שלי!) הומיאופתיה היא סוג מסוים של רפואה אלטרנטיבית. היא פותחה על ידי רופא גרמני במאה ה-18, ומבוססת על מספר עקרונות. הראשון והחשוב, וממנו נגזר שמהּ: הומיאו=דומה, פאתיה=רפואה – "דומה בדומה ירפא". כלומר חומר כלשהו שיגרום לאדם בריא סימפטומים שדומים למחלה כלשהי, יכול לרפא את אותה המחלה. הומיאופתיה היא רפואה הוליסטית (מהמילה whole, שלם) ומתייחסת לאדם, לחולה, לפאציינט, כאל מכלול שלם. כלומר שלא ניתן לטפל רק בחלקים מסוימים או בסימפטומים מסוימים – אלא במכלול התופעות והתכונות, הפיסיות והנפשיות של האדם. לכן מבחינה הומיאופתית אין דבר כזה "תרופה לאסטמה"! אלא יש תרופה לבן של גיל שהוא כך וכך וכך, ושהוא גם בין השאר סובל מאסטמה. ככה למשל, שני אנשים שכביכול סובלים מאותה "מחלה" או מאותם סימפטומים (נגיד למשל אסטמה) יקבלו טיפולים שונים לגמרי, מאחר והם שני בני אדם שונים. גם בנאדם אחד, בתקופות שונות או במצבים שונים, גם אם הוא סובל "שוב" מאותה ה-"מחלה", יכול להיות שיקבל טיפול שונה. האמת שהדיוט כמוני – קטונתי מלהסביר! יש פה לייד פורום הומיאופתיה, מי שמתעניין יכול להיכנס שמה (אם יש עניין אפשר אולי לבקש ממיש'ו שמה לבוא להתארח פה ולענות על שאלות....) אפשר גם להציץ באתר של
האגודה הישראלית להומיאופתיה.