שפעת המחשבים.

ronnyw

New member
שפעת המחשבים.

אחרי שהמחשב של אסתר עשה בעיות, אחרי הבעיות שהיו לנילי, אחרי שהמחשב של ענתי שובת - גם שלי שתק יומיים. מה קורה כאן? כמה דברים שעלו בינתים בפורום: אריאלה, לא ברור לי למה את משלמת 1400 ש"ח לשבוע למועדון. אני משלמת (בחדרה) 125 ש"ח ליום עבור אימא שלי, שזה 625 ש"ח לשבוע. חוץ מזה, אני מקבלת חצי זכאות מהביטוח הלאומי, כך שבעצם אני משלמת הרבה פחות (כ- 1,250 לחודש). אירילה - העלות של החברות בעמותה אכן גבוהה, והתמורה אינה מוחשית. זה בעצם ביצה ותרנגולת: העמותה לא מורגשת, אז לא רוצים לשלם סתם. לא משלמים, אין חברים - אז העמותה אינה מורגשת... אני חוזרת וטוענת שדווקא אנחנו, משפחות האלצהיימר נהנים (באלף ואחד זוגות מרכאות) מנוכחות רבה בציבור. כמעט כל משפחה "נגועה" או צפויה להיות נגועה במחלה. בכל משפחה יש זקנים, בכל משפחה יש פחד מזקנה. אז למה לא מכירים אותנו? למה כל פעם מחדש, כשאני שומעת סיפור על חולה חדש, המספר לא ידע ולא שמע שיש עמותה כזו, שיש תמיכה, שיש מפגשים שעוזרים כל-כך? פשוט לא ברור. נילי, אסתר, ליאורלילי, אריאלה ושאר הנשים/בנות הזוג הנאבקות יום-יום, לילה-לילה, שעה-שעה : פשוט אין לי מילים. קבלו את כל האמפטיה שבעולם....

אנימו

New member
מאמר שנמצא ב-YNET: אמנם בעקבות

מחקר , אבל על פי מה שהתרשמתי ( ולכן לא יכולה להזים),מוכרים לי דוקא בעלי משפחות ובני זוג שחלו באלצהיימר ומעטים יותר הבודדים. כמו שמדי פעם אני שומעת אחד מגדולי הרופאים חוזר ואומר כי ככל שאדם למד ומשכיל יותר, הוא מועד פחות לחלות במחלה. נו, הלוואי.....נראה לי בבחינת WISHFUL THINKING ...... בודדים

אנימו

New member
אירלה-זה עתה ראיתי שהתייחסת בבוקר

למאמר דומה. עמך הסליחה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מסכימה עם כל מילה

גם אני ראיתי את המאמר הזה על הבודדים, והנה כל כך הרבה בני זוג חולים במחלה. כמוכן, אומרים שבעלי השכלה גבוהה חולים פחות במחלה, אצלנו גם זה לא תופס. בעלי בעל השכלה אקדמאית וכל החיים שלו עבד רק עם הראש ולא עם הידיים. דווקא הידיים שלו שמאליות והראש היה חד כתער, והנה בום... גם בקשר לתזונה, הוא תמיד אכל תפוחים, בכלל אכל הרבה ירקות, המעיט בבשר אדום וכו' והנה - בום... אז לא יודעת עד כמה המחקרים האלה אמינים, באופן פרטי, עלינו זה לא חל. כנראה שיש עוד גורמים סמויים שעוד לא עלו עליהם שלמרות כל האמור לעיל, גורמים לאלצהיימר הארור הזה... אז בודדים או לא בודדים, משכילים או לא משכילים, זה יכול לקרות לכל אחד!!!

zs1957

New member
תזונה ואלצהיימר

היי נילי יקירתי, מה שלומך? אני מצדיעה לך ולחברותייך חני, אביבה אריאלה שתומכות ומעודדות אחת את רעותה יישר כוח!!!!!! יש קשר בין תזונה בריאה ,שינה לבין אלצהיימר. לגבי תפוחים לא יודעת אם זה נכון קראתי בפורום ובקישורים. מאחר ולא קראתי שום מאמר מקצועי מדעי בנושא התפוחים אנני מאמינה שאכיל תפוחים מונעת אלצהיימר. אמרת, שבעלך המעיט באכילת בשר אדום. לידעתך מחסור בויטמין B12 גורם לאלצהיימר.בדוק מדעית. מקור טוב לויטמין B12 הוא בבשר בקר, כבד ומעט בבשר הודו אדום. השמנת יתר ומזון ג'נק פוד גורם לאלצהיימר. מחסור בשעות שינה פוגע בזיכרון, גורם להשמנה. תזונה בריאה המכילה את כל אבות המזון + ספורט + גירויים קוגנטיביים + שינה של 8 שעות עשויים לשפר את הזיכרון. אלצהיימר היא מחלה ניוונית של המוח כשמדובר בדמנציה ווסקולרית זו בעיה בכלי הדם במוח הגורמת למותם של תאים.גם לנושא הגנטיקה יש חשיבות יתר במחלה. פעם סברו אחרת אבל היום רוב הרופאים מדבריחם על למעלה מ50% של השפעה גנטית. יש גם אלצהיימר משפחתי.מה גורם לחלבונים הרעילים לשקוע במוח ולהמית תאים לא ידוע. כשימצאו את הגורם ימצאו את התרופה ואני מקווה שזה יהיה במהרה. שבת שלום, זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif זהבה יקירתי

אכן, אני וחברותי מעודדות ותומכות אחת בשנייה. זה מאוד עוזר לנו ומאחד אותנו.
בקשר לתזונה, בעלי הפסיק לאכול בשר אדום רק בשנים האחרונות, בגלל הלב. בצעירותו הוא אכל סטייקים ועל האש בלי בעיה. אולם באמת התגלה אצלו חוסר בויטמין B12 והוא קיבל תקופה ארוכה זריקות של B12 אחת לחודש . השינה שלו גם היא היתה תמיד קצרה. הוא היה מתעורר אחרי שעתיים בלילה ומסתובב בבית או מעסיק את עצמו בענייניו. אולי גם זה מהווה אינדיקציה מסוימת. לעומת זה תפוחי עץ הוא תמיד אהב ואכל. בקשר לתפוח העץ, כבר נאמר שהוא יעיל בכלל כנגד כל חולי, ובאנגלית יש אימרה "An apple a day keeps the doctor away", כלומר אכילת תפוח אחד ליום מרחיקה את הרופא. אז מה אומר ומה אספר, זה המצב, איתו אנחנו מתמודדים היום והלוואי וימצאו כבר את הגורם ואת התרופה במהרה בימינו. תודה לך על העידוד והתגובה והאינפורמציה המלומדה.
חיבוק

../images/Emo122.gifנילי ,זה נכון על התפוח

את מאוד צודקת גם הרמב"ם כתב שטוב לאכול תפוח כי הוא טוב לכל חולי, אך האמת לאמיתה הכל חשבונות שמים אני לא מאמינה אם יש חוסר בויטמין זה או אחר הכל מריבונו של עולם , שנשמע רק בשורות טובות אמן כן יהי רצון.שבת שלום ומבורך

zs1957

New member
חיסון לשפעת המחשבים

היי דרורה, שפעת המחשבים מחלה מדבקת. גם החיסון לא יעזור כי יש מליוני נגיפים. העיקר שכל המחשבים החלימו ואתן כותבות. העלות של החברות בעמותה גבוהה ,אין תמורה ולכן אין חברים חדשים. וכמו שאמרת זו הביצה והתרנגולת העמותה לא מורגשת לא מצטרפים חברים חדשים והוותיקים לא מחדשים את החברות כי לא מרגישים את עזרת העמותה. מחלת האלצהיימר היא גם של צעירים לצערינו ולא רק של זקנים. כמה פעמים פנינו לעמותה בנושא פעילות לחולים הצעירים. האם יש מקומות נוספים פרט לפעילות ברמת גן ובראשון לציון? משהו בעמותה יודע להגיד כמה חולים צעירים יש? כמה חולים מבוגרים יש? כיצד פותרים את התעסוקה לחולים צעירים הנותרים לבד בבית כאשר בן הזוג/בת הזוג עובדים לפרנסת המשפחה. כמובן יש מקומות אחרים שעושים סדנאות למשפחות חולים צעירים ללא תשלום. שולחת הערצה וחיבוק לכל נשות הפורום האמיצות המטפלות במסירות ,ללא גבול בבעליהן 24 שעות ביממה. לילה טוב, זהבה שחם

../images/Emo24.gifזהב'לה שכחו את החולים

הצעירים בבית? עכשו שבן זוגי הולך למועדון רק פעמיים בשבוע ממש קשה לי לצאת מהבית אני צריכה ללכת איתו לכל מקום או ללכת לקניות וסידורים רק ימי שני ורביעי.

zs1957

New member
ערוריה עם החולים הצעירים

היי אריאלה. אכן נכונים דברייך שכחו את החולים הצעירים בבית. הגיע הזמן שאת וחברותייך תתחילו לפעול בנושא. אם לא תעשו כלום איש לא יעשה למענכם. אם אין אני לי מי לי? הפגנות, תקשורת כמו חולי סרטן המעי הגס שיצאו לבד למאבקם והצליחו להכניס לסל תרופות מצילות חיים. שבת שלום, זהבה שחם

רוני יקירתי ,אני צריכה לשלם

למועדון 70 ש"ח ליום, לחודש יוצא 1400ש"ח , בן זוגי בן 60 שנה לא מגיע לו זכאות של סעודי , שלחתי החמרה לביטוח לאומי , אני מחקה שיזמנו אותו לבדיקה , יש לו 50% רפואי , 100% אי כושר ,אני מאוד מקווה שיעלו לו את האחוזים כדי לבקש מהביטוח הלאומי שירותים מיוחדים. ההכנסות שבן זוגי מקבל לא מאפשר לי לשלוח אותו יום יום למועדון, אני שולחת אותו רק פעמיים, שני ורביעי, אבל כל יום הוא משגע אותי , נו היום אני הולך? מה היום? נו ראשון שלישי וחמישי? נו מה מחר אני הולך? וכך כל יום חוזר ואני צריכה לקחת אויר ולענות לו בעדינות על כל בלבול. ה' ירחם ממש תיקון קשה. אבל אני חושבת למי לפנות הן בכאב והן בצער והן ברחמים ובבכי ובשמחה ,אני נשענת על היושב במרומים שירחם עלינו ויתן לנו כח להתמודד. אגב עשיתי אקו שני והקרדיאולוג אמר שלא צריך צינתור ב"ה. אמרתי לד"ר אני לא לקחתי תרופות כי הן גרמו לי לכאב ראש. וב"ה הכל מסתדר על הצד הטוב . אכן התפילות עוזרות.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי אריאלה

שמחתי מאוד לקרוא שהקרדיולוג אמר שאת לא צריכה לעבור צינתור. תודה לאל! תארי לך מצב שאת צריכה להתאשפז לכמה ימים ומה יהיה עם בן זוגך? מי יטפל בו? ומי יטפל בך אחרי הצינתור? ממש דאגתי לך. השבח לאל שאין צורך בצינתור. כמו שאת אומרת בורא עולם דואג שתהיה בריאה וחזקה כדי שתוכל לטפל בבן זוגך. שמרי על עצמך. שנשמע רק בשורות טובות.

../images/Emo24.gifתודה נילי

התפילה עוזרת , אין כמוה, השתבח הבורא, הוא יודע מה טוב בשבילינו.

אסתרס

New member
אתם מבינים באיזו מדינה מרושעת|בלונד

אנו חיים ? ! בן אדם בריא , עובד ןמשלם בטוח לאומי ליום צרה כשיהיה נכה ולא יוכל לעבוד. ואז כשמגיע היום המר האזרח נשאר ללא אמצעי מחיה, כי בבטוח הלאומי חיש חיש גובים כסף, אולם לסייע לחולה- יש זמן, יש וועדות, יש בדיקות נבזיות, ובינתים המשפחה קורסת, והחולה לא מקבל טיפול שמגיע לו בכבוד. האם ראיתם באיזה מבנים משוישים שוכנים סניפי הבטוח הלאומי? לא סתם הם חוסכים מהחולים, הם צריכים תנאי עבודה משופרים. די מושחתים נמאסתם !

אסתרס

New member
שדרגתי את המחשב למהיר יותר../images/Emo68.gif

ואכן יותר נעים להפעילו, למרות שאני משתמשת בו באופן מוגבל וכלל לא מנצלת את האפשרויות. לעיתים הנכדים מראים לי תחומים נוספים וזה כיף. לגבי העמותה, א) כמעט כל משפחה שמגיעה אלינו לאבחון מספרת שגלשה באתר העמותה. ב)יש לעמותה שלנו דימוי צבורי חזק. הרי יש אלפי עמותות בארץ (אני עצמי פעילה ב- 4 עמותות) אבל הצבור מכיר 4-5 עמותות וביניהם את עמותת אלצהיימר. אני מצטרפת לדבריו של אירילה שהפורום אינו המקום לדון בעמותה, כל אחד הרי יכול לכתוב מכתב, להכנס למשרדי העמותה, להפגש עם הפעילים ולדון איתם, ולא פה . כאן אנו סוג של קבוצת תמיכה וירטואלית, וצריך להשאיר זאת כך. לילה טוב שקט ו מ ש ע מ ם. ביי

למעלה