שפעת ואימונים

Rיקש

New member
שפעת ואימונים

אני חולה מזה יומיים (חום, כאב בגרון, שיעולים...) עכשיו נראה לי שזה עבר (אחרי שאכלתי קופסה שלמה של דקסמולים!) ואני מת להתאמן מחר, הדעה הרווחת היא שצריך לתת לגוף לנוח ולא להתאמן מייד אחרי המחלה... זה נכון?! אני חייב לדחוק משהו! לרוץ כמה ק"מ לשום מקום ולהזיע כמו חמור!
Rיקש -( מכור לאימונים ,צריך להקים קבוצת תמיכה "מתאמנים אנונימים"
)

ilia

New member
לא מומלץ

בחדר כושר, במיוחד בעבודת משקולות, המערכת החיסון נחלשת בגלל המאמץ הרב. אם אתה לא חולה אז היא חוזרת למצב נורמאלי זמן קצר לאחר האימון אבל אם אתה חולה המצב יכול לגרום לחזרת המחלה. בכלל היו מחקרים שהוכיחו שהמתאמנים בחדרי כושר (במיוחד כאלה שלא מתאמנים נכון) חולים יותר מאנשים רגילים במחלות כמו הצטננות בגלל שהם לא מודעים לבעיה של מערכת החיסון. לאחר אימון חובה להתלבש חם גם אם נדמה לך שלא קר בחוץ כך תחסוך לך ימי מחלה. כך שאני ממליץ לך לשבת עוד יום יומיים בבית.

חס וחלילה, שלא תעז

כדאי שתחכה עוד כמה ימים אחרי שאתה מבריא. משפעת לא מבריאים כל כך מהר. הגוף נשאר חלש. השרירים עוד כואבים שלא לדבר על חום הגוף. אם יש לך חום, אימון הוא אחד הדברים הכי מסוכנים שאתה יכול לעולל לעצמך. זה יכול להגיע עד לדלקת במעטפת הלב. תזהר. וביננו.. אימון אחרי מחלה יכול להגדיל סיכויים ללקות במחלות אחרות, שלא לדבר על תסמונת העייפות הכרונית. סבלנות. תבריא. תתחזק ורק אז תחזור לאימונים. לא דקה קודם.

מחלות

אתה צרוך לנוח מנוחה מלאה (אני מכיר את ההרגשה של הפספוס, אל תדאג אתה לא מפספס שום דבר). תוספת קטנה: ילדים קשישים וספורטאים הישגיים נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה למחלות. למתאמנים של עד 4 פעמים בשבוע בחדר כושר המערכת החיסונית תשתפר. הבעיה היא בטווח זמן כולל לאורך זמן בתקופת האימונים של מתאמן השגי או של מתאמן בחדר כושר ברמות הגבוהות. מערכת החיסון נכנסת לתשישות ומייצרת פחות נוגדנים ולכן בתקופות הקשות של האימונים הספורטאי חשוף יותר למחלות.

למעלה