שפרה וצבר הם השחקנים הגרועים במשחק הזה-הסבר

שפרה וצבר הם השחקנים הגרועים במשחק הזה-הסבר

האח הגדול הינו משחק חברתי שבו אנשים מרקעים תרבותיים ומעמדיים שונים מוכנסים תחת קורת גג אחת. כל הרעיון הוא להיפתח אל האחר וללמוד לקבלו כמו שהוא. שפרה וצבר שנמצאים על תקן האשכנזים המשכילים לא ניסו בכלל להבין את הפספקטיבה של האחר המזרחי בבית. כמו כל אשכנזי ושמאלנני הם מעדיפים את האחר הפלסטיני [רנין] על פני נאחר המזרחי. המזרחיות האשקלונית המתפרצת של יוסי ועינב מעוררת בהם שאט נפש. שפרה וצבר מתנהגים כאליטיסטים שמבקשים לתרבת את בני המעמדות האחרים. במילים אחרות, שפרה וצבר חוטאים בחטא היהירות. האמירות הנבזיות שלהם כלפי יוסי ועינב מוכיחות זאת היטב. זאת ועוד, שפרה וצבר אינם מבינים שהמשחק הוא גם מול הקהל בבית. הם אולי מצליחים לעבוד על עצמם ועל ליאון ורנין ולשכנע את עצמם שהם טהורים אבל אנחנו רואים את הרכיליות הנבזיות להם ואת היהירות שלהם. לבסוף, שפרה וצבר לא מבינים שלא מדובר כאן בניסויי מדעי בפקולטה למדעי המוח אלא בניסוי חברתי שמתקיים בתרבות הפופופלארית. המרחב התרבותי הזה מבקש בידור ובעיקר אנשים מלאי חיות וחיוניות [כמו עינב ויוסי]. שפרה וצבר ציניים, יהירים, מלאי חשיבות עצמית. מה שמפתיע הוא שדוקא עינב ויוסי הבינו היטב את המשחק ופיקחותם מתגלה פעם אחר פעם. לעניות דעתי זוהי פיקחות ששום תואר באוניברסיטה לא יוכל להקנות אותה. אני חייב להגיד שבתחילת המשחק הזה חיבבתי עד מאוד את שפרה וצבר אבל אני כבר לא מצליח לחבבם אני מוריד את הכובע בפני יוסי ועינב. שאפו!

כל מילה זהב..ניסחת את זה בצורה המדוייקת

ביותר,חוטאים בחטא היהירות וחטא הגאוה,לא סובלת אותם

chamsa

New member
../images/Emo45.gif כל כך נכון

ההתנשאות שלהם כל כך בלתי נסבלת. הם חושבים שמספיק להיות אשכנזי כדי להיות הטוב מכולם ברור להם שבזכות זה שנולדו וגדלו במשפחה אשכנזית הם מועלים מעם (או מוילה), רק הם אינטלגנטים ורק להם יש חינוך ותרבות. אוי אוי, כמה זה עצוב לראות שחיים אנשים כאלה גם כיום, והם לא אנשים מבוגרים בעלי דעות קדומות אלא דוקא צעירים, שאמורים להיות יותר סובלניים, ו-open-minded. וזה לא הכל, כי איתי שאמנם במוצאו הוא מהצד ה"נכון" נתפס עבור צמד הפסיכולוגים הדגולים כבעל בעיות פסיכולוגיות כאלה ואחרות, לכן הוא נחשב סוג ב' ומשוייך לאלה חסרי החינוך והתרבות.

switzland

New member
אני דווקא חושב שיוסי ועינב הרסו את המשחק

כי הפכו אנשים כמוך לחשוב שהמלחמה כאן היא על רקע עדתי ושמי שינצח את המשחק יוכיח מי העדה הטובה ביותר. המשחק הוא מעבר להשתייכותך הפוליטית או המוצא שלך, זה שאיתי מתחבר לעינב לא הופך אותו מתמודד ראוי יותר משפרה או צבר. אתה יכול לטעון שיוסי ועינב הם אלה שמתקרבים לשונה אבל העובדה היא שאנשים פשוט צמודים אליהם כי הם "מסוכנים" מבחינת האהבה שהם מתקבלים מקהל הצופים. המשחק נהפך למלחמת תרבויות ולא במקרה, הבובלילים גרמו לזה לקרות ולאו דווקא כאסטרטגיה, זה פשוט פילוסופית חיים. המשחק היה יכול להפוך למלחמות על מנהיגות, בנים מול בנות, מרכז מול פריפריה, מסודרים מול בלתי מסודרים וכו' אבל כרגע זו הנטיה ואנחנו כאן מתקסחים אחרי מה שהם בחרו שנתקסח, וחבל ... זה לא מוסיף כלל לעם היושב בציון ....

הצחקת את "קשת" אם לא ידעת

המטרה של קשת וערוץ 2 בכלל היא רייטינג,אם יוסי ועינב יעזבו הריינטג יהיה כמו ההפקה של "גריז",הרי את זה אף אחד לא רוצה,רק תדמיין מה יהיה אם הבובלילים לא יהיו בוילה וש"צ ישארו הרייטינג יצנח ל-12 אחוז וזה גם רק לאנשים שרוצים לישון או להתאבד...

switzland

New member
מבחינתם זה לא חשוב מהיכן אתה ....

אם יש לך קצת שכל אז אתה אשכנזי ... הרי גם לרנין הם קוראים אשכנזיה ... תביא להם מישהו רוסי למשל שאין לו יותר IQ משלהם ואז הם יקראו לו "משלנו" או "ספרדי" או "מזרחי" ... אתה לא קולט?

רנין אכן "אשכנזייה" בהתנהגותה-כנסו

זה רק מלמד שעינב ויוסי הפיקחים משתמשים בביטוי "פרידמנים" באופן מטפורי. רנין היא בת למעמד כלכלי גבוה (שיעורי בלט, רכיבה, רכישת שפות, לימודים בלונדון ועוד ועוד). במובן זה יש לה יותר מן המשותף עם יהודים ממעמד בנוני גבוה (צבר ושפרה). אי לכך רנין אכן מייצגת יותר אשכנזים מאשר ערבים.

זה לא משנה בכלל. צבר חי כל חייו כאשכנזי

כייון שאביו אלוף משנה ועו"ד אשכנזי מן מהמעמד הכלכלי הגבוב בישראל. האבא, כפי שעולה מדברי צבר האב הוא הדמות הדומיננטית בחיי משפחת גדיש. יתרה, צבר אימץ את כל המאפיינים האשכנזיים הקלאסיים כאורח חיים. כחלק מהחיים בחברה הישראלית הוא הפנים הזללזול בבני עדות המזרח. הסבא המרוקאי של צבר היה שולי בחינוכו, כפי שצבר עצמו העיד.

switzland

New member
../images/Emo6.gifחחחחחחחחחח הרגת אותי !!!!!!!!!!!!

אתה לא מתכוון ברצינות נכון ??????????????? דדדיייייייייי ............ אני על הריצה כבר מרוב צחוקים !!!!!!!!!!!!!!!

המטרה של קשת לגרום לתומכי הבובלילים לסמס

כאילו אין מחר, ולהרוויח כסף מזה. הם רוצים להציג אותם כאילו הם נדחקים החוצה, בשביל לגרום לקהל לרצות להחזיר אותם בכל מחיר ...באמצעות האסמסים (כסף)

למעלה