שפר, רמת ישי

Gרר

New member
שפר, רמת ישי

בשבת האחרונה הלכנו עם הקטנה לטיול חצבים במסגרת טיולי קטנטנים של החברה להגנת הטבע. פעם שניה שלנו במסגרת המומלצת הזאת. מסלול שאם היינו עושים עצמאית היינו חוזרים אחרי שעה בלי להבין מה חיפשנו שם אבל מדריכי הקטנטנים של החברה להגנת הטבע (טל ויניב) מצליחים כל פעם להפוך מסלול של כלום לחוויה, והקטנה שביום יום עושה פרצוף גם על מדרכה עקומה טיפסה על הסלעים בכבוד וירדה מהם מאושרת.

לצהרים לא התחשק לנו להמשיך לחיפה אז החלטנו לסטות קצת מהדרך לכיוון טבעון/רמת ישי. על ארוחת פחמימות בטאנטי באצי ויתרנו הפעם לטובת שפר ברמת ישי שקיבלה דיווחים חיוביים.

המסעדה ממוקמת בשכנות לסופרמרקט. יכול להיות שבאמצע השבוע הבלאגן שם הופך את הכניסה למסעדה לפחות סימפטית. דוקא בשבת בצהרים היה שקט. למסעדה יש מרפסת שמשקיפה על כל הנוף. בפנים יש בר גדול ושולחנות שמחלק מהם יש אותו הנוף כמו במרפסת.

לפתיחה הגיעו הזיתים השחורים ששגיא כהן התפייט עליהם. לא יודע מה הם שמו לו במים לפני זה. כאילו זיתים נחמדים אבל דחילאק. כולה זיתים שחורים.

ראשונות

סקאלופס צרובים שהגיעו בקערית עם רוטב סמיך (שמפניה ופרמזאן על פי התפריט?). אקדים כבר עכשיו שזו היתה המנה הטובה בארוחה כולה. הקוקיות הוגשו ברמה שלא מביישת כל מסעדת פירות ים. הרוטב המשגע נוגב עד תום בכל אמצעי ובעיקר עם לחם ספוגי מצויין שנראה לי שהוא ספציפי של המנה ולא הלחמניות הרגילות שלהם.

הראשונה הנוספת היתה כבר סיפור אחר. גופי קלמארי בציפוי שעל פי התפריט מטוגן עד פריכות ובפועל טוגן למקסימום שמן שיכל לספוג. לעומת הקוקיות המושלמות הקלמארי היו צמיגיים במקצת. מנה שנאכלה בעיקר הודות למטבל ויניגרט בצל ירוק (נו קידינג) שהיה משובח.

עיקריות

חזה אווז עם רוטב ברנדי הדרים. הבשר היה סביר אבל הרוטב שאמור היה להרים אותו לא הסתדר לנו איתו. חוץ מברנדי בלט משם ריח חזק של קינמון. זה היה מוזר ונראה לי שרוטב סמיך ומעט יותר מתקתק היה עושה את העבודה בצורה הרבה יותר טובה מהרוטב האמנם מקורי אבל די לא קשור הזה. התוספת שהוגשה עם המנה היתה מעין פירה בטטה שהיה כל מה שפירה בטטה יכול להיות.

ספייר ריבס. העיקרית היותר מוצלחת אבל גם היא לא היתה מושלמת. הבשר לא היה אחיד ברמתו. חלקים מסויימים היו יבשים מדי חלקים אחרים היו סבבה. אולי התרגלתי יותר מדי לגירסה האמריקאית של הריבס אבל כשאומרים זיגוג מתקתק אני מצפה למשהו עם נוכחות יותר מתקתקה ממה שהוגש שם. דווקא התפוחי אדמה שהוגשו כתוספת היו מוצלחים. מי שדיווח שקיבל תפו"א לא אכילים - כנראה תקלה נקודתית. אצלנו הם היו מצויינים.

ריזוטו. הוזמן בעיקר מתוך מחשבה על הקטנה שיהיה לה יותר גיוון ושוב הוכח שזו טעות להכניס להזמנה אלמנטים ספציפים עבורה. בשלב הריזוטו היא כבר לא היתה רעבה ולכן לא נגעה בו. גם אנחנו הסתפקנו בשלושה ביסים לכל אחד. דווקא המרקם היה מצויין אבל הטעם לא היה אחיד לאורך המנה עם ריכוזי מליחות בחלקים מסויימים לעומת איזורים אחרים שהיו תפלים. ניסיון לערבב את זה לא הועיל (טוב, האישה קבעה כבר מזמן שאני לא יודע לערבב). בכל מקרה אני מאמין שזו תקלה נקודתית בהכנה של המנה הזו ואם זה היה יוצא תקין רוב הסיכויים שזה היה אחלה ריזוטו.

על קינוחים ויתרנו לטובת עוגת השמרים המפורסמת של נדב שתמיד עושה את העבודה (נותרה לי עוד פרוסה אחת להערב... לא לגנוב לי).

השירות היה טוב למעט הנקודה הבעייתית הרגילה של להגיד את מחירי הספיישלים בזמן שמציגים אותם. שווה לקחת את זה לתשומת לב כי זה כרוך בסך הכל בלתת הנחיה למלצר לשים לזה לב וזה מציל לא פעם אנשים שמביך אותם לשאול על מחיר המנה ולהרגיש כמו בדוכן בשוק.

בוטום ליין

קצת קשה לתת בוטום ליין למסעדה שלא ממש ברור האיפיון שלה. השם הרשמי שלה הוא בכלל ביר גרדן, וביר גרדן זה לא. אם נתייחס אליה כגסטרו פאב, אז נראה לי שאם הייתי גר באיזור - בהחלט הייתי מגיע לשם מדי פעם בערב כדי לשתות ולאכול משהו קטן. כשהאוכל אמור רק ללוות את השתיה אני הרבה יותר סלחני.

מצד שני אם נתייחס למקום כמסעדה שהתפריט שלה "כולל מגוון מנות גורמה" (בציטוט מהאתר) אז לצערי מנה מושלמת אחת מתוך חמש שהוזמנו זה לא מספק ומצרף את המסעדה לעוד אחת מהאופציות שהן אמנם בהחלט לא מעטות באיזור, אבל לצערי אף אחת מהן לא מושלמת בעיניי.

ואם כבר אנחנו נוגעים בזה אז לא מזמן חטפתי צעקות על הזילזול שלי כלפי מגוון האופציות בפריפריה והאיזור הזה הובא כדוגמא לאיזור שיש בו מבחר עשיר של מסעדות איכותיות. אחרי הסבב האחרון שלי שם נותרתי בדעתי שמי שגר שם ימשיך את האוטו סוגסטיה שהוא גר באיזור שנותן פייט טוב לתל אביב אבל מבחינתי למרות מבחר באמת גדול של מקומות לא רעים (אולי המבחר העשיר ביותר שלא נמצא בתחומה של עיר) לא חזרתי משם עם שום כוונה להתחיל לחפש אופציות נדל"ן באיזור.

לצלם נורא רציתי במיוחד שהיתה לי את המצלמה המצ'וכללת אבל כל פעם שהגיעו המנות - שכחתי. מה שנותר הן שתי תמונות שאפשר לקבל מהן מושג כללי...בתמונה הראשונה רואים את הריזוטו. בשניה - בקערה מימין זה הרוטב של הסקאלופס. בצלחת באמצע זה הויניגרט בצל ירוק ומשמאל קוביה מהלחם המצויין.



 

Gרר

New member
תודה!

כשהיא תתחיל לקרוא את הפורום היא בטח תתפדח...
 
כמה תיקונים

הלחם לא היה ספציפית של המנה של הקוקיות...גם שולחנות אחרים קיבלו אותו..
קראתי בדיווחי עבר שחילקו לחמניות דמויי חלת שבת...אז הם כנראה שינו את הלחם- הוא היה מאוד טעים- עם טעם חזק של רוזמרין???

התוספת של החזה אווז הייתה בטטה אפוייה ולא פירה בטטה
- זה לא יכול להיות פירה אם זה מגיע בצורה המקורית של הבטטה כולל הקליפה...

מסכימה לגבי הרוטב של החזה אווז- רוטב מוזר מאוד...עם טעם מאוד חזק ולא רק ריח חזק של קינמון- מוזר שלא מוזכר בתפריט- מה אם מישהו אלרגי לקינמון???
או לא אלרגי- פשוט ממש לא אוהב (ומכירה כמה אנשים כאלה..)
 

Gרר

New member
לגבי הבטטה

לי זה הרגיש יותר כמו בטטה מעוכה ולא אפויה. כאילו לקחו בטטה אפויה חצו אותה לשנים ומעכו... אם זו לא היתה הכוונה אלא הכוונה היה להגיש בטטה אפויה אז זה היה אובר אפוי מבחינתי.
 
הכוונה הייתה

להגיש בטטה כמו שמגישים תפו"א במדורה...- אפויה וחצויה לשניים
ככה זה אמור להיות...
ועכשיו יצחקו עלינו שאנחנו מתכתבים ביננו...
 
הרשה לי לחזק את דבריך

כיליד האיזור ואחרי תיכף 26 שנים פה, האיזור רחוק שנות אור(הרבה) מלהיות מספק קולינרית.
להשוות לת"א זו בדיחה לא מצחיקה.
&nbsp
ואני אומר את זה בתור אחד שכן יוצא למקומות פה ומפרגן כשיש על מה.
 

inבאלי

New member
איך נכנסנו לשפר וקמנו והלכנו אחרי דקה

ביום שישי הלפני אחרון חזרנו אחר הצהריים מיום בילוי בכנרת ובדרך חיפשנו מקום לאכול. זכרתי שקראתי דיווחים מוצלחים על מקום ברמת ישי והחלטנו על סטיה קטנטונת בדרך למרכז.
כשעמדנו בצומת לפנות לאזור התעשיה של רמת ישי, ראינו שלט של שפר, נזכרתי שזה המקום שקראתי עליו. בשלט צויין באופן ברור שיש עיסקיות ביום שישי, מה ששימח אותנו כי לא חשבנו שתהיה עיסקית.


עשינו סיבוב עם הרכב במתחם, מצאנו את המקום, חנינו ונכנסנו. התיישבנו מול הנוף היפה.
שניה אחרי זה הגיעה מלצרית והניחה תפריטים על השולחן. התחלתי לעיין בהם וראיתי כמה מנות מעניינות.
כשהיא חזרה עם צלוחית זיתים שאלתי אותה היכן התפריטים של העיסקית. היא ענתה שאין עיסקית ביום שישי. אמרתי לה שיש שלט בצומת ושם כתוב במפורש שיש עיסקית ביום שישי והתשובה היתה שאני השניה שאומרת לה את זה באותו היום. אמרה, הסתובבה וחזרה לה למסעדה.
אין ספק שזו תשובה "חכמה" במיוחד.
תוך שניה קמנו והלכנו. מצאנו בקלות מקום אחר לאכול.

אין לי מושג אם ההתנהלות הבזויה הזו נובעת מטיפשות/עצלנות/תחמנות או כל סיבה אחרת, אבל מקום שזו ההתנהלות שלו, לא ירוויח אותי כלקוחה.
השלט נמצא בקו אווירי 200 מטר משפר, יש עליו את הלוגו של המקום וגם מידע שגוי שיוצר הטעיה של לקוחות פוטנציאלים.
אז או שתכבדו את מה שפירסמתם או שתזיזו את הישבן שלכם ותורידו את השלט.
אם אתם מנסים כמקום חדש למשוך לקוחות בדרך הזו, אני מקווה שאחרים יילכו בעקבותינו. ואחרי הדיווח של משפחת GRR אני מבינה שגם לא הפסדנו גדולות ונצורות מבחינת האוכל.
 

החתולית

New member
התנהלות כל כך לא חכמה

ואני לא מתייחסת לנושא החוקי (אמת בפרסום וכו').
 

Gרר

New member
נראה לי שראינו את השלט הזה

אבל אני התעמקתי יותר בווייז שהסתדר מצויין גם בלי שלטים הפעם
 

oreldi

New member
תודה על הדיווח

אתה כותב נהדר. נהניתי לקרוא למרות שנקרא מקום בינוני בסך הכל.
והילדה ממש מקסימה!
 

bruno01

New member
אין ספק שאתה איש טוב וסלחן, כי

רק מנה אחת היתה באמת טובה ובכל השאר היו תקלות מסוגים שונים, ועדיין הצלחת להוציא דיווח חיובי. (אני מעריך את מאוד את התכונה הזו, שלא יובן לא נכון).
חוץ מזה, תמיד כיף לראות את הקטנה נהנית מאוכל
 

Gרר

New member
תודה! ושלא יהיה ספק

אם הייתי מגיע לשם עם האישה כארוחת ערב שהיא חלק מסוף שבוע בצפון או משהו - הדיווח היה מקבל צבע פחות סלחני. לארוחת שבת של אחרי טיול כנראה שהייתי באמת יותר סלחני.

מה שכן מצחיק שעל דיווחים אוהדים שהעלתי הגיבו לי שהארוחה נקראת לא משהו בעוד שעל דיווח שהוא די צונן סך הכל אתה כותב שהייתי סלחן. אני אקח את זה כמחמאה על כך שהכתיבה שלי מצליחה להשאר יחסית אובייקטיבית. לא מתלהבת!!! מדי!! כשהארוחה מוצלחת אבל גם לא >> דוקרנית << מדי כשהארוחה לא משהו. כאן זה באמת היה לא משהו...
 

יויו13

New member
וואו מפעם לפעם הילדה הופכת ליותר ויותר מדהימה ...

תודה על הדיווח.
 
למעלה